Καραπιάλης: «Μεγαλύτερο κίνητρο ο Ολυμπιακός»

Καραπιάλης: «Μεγαλύτερο κίνητρο ο Ολυμπιακός»

Την άποψή του πως ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο κίνητρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Βασίλης Καραπιάλης.

Ο παλαίμαχος άσος των «ερυθρόλευκων», σε συνέντευξή του στην «Εξέδρα», μίλησε για την εμφάνιση των Πειραιωτών απέναντι στον Άρη, το μεγάλο ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Βιθέντε Μόνχε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Καραπιάλη:

- Σου άρεσε ο Ολυμπιακός στο Χαριλάου;

«Πολύ. Έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του κατά την άποψή μου, αλλά με προβληματίζει η αγωνιστική συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Σου δίνεται η ευκαιρία να τελειώσεις το παιχνίδι και δεν το κάνεις. Εμείς που έχουμε παίξει μπάλα, ξέρουμε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα το πληρώσει αυτό. Και το έπαθε με τον ΟΦΗ.

Δεν μπορείς να βάζεις δυο γκολ και μετά να περιμένεις να περάσει η ώρα. Ήταν πολύ καλύτερος από τον Άρη και τους δίνει το δικαίωμα να πιστεύουν ότι μπορούν να σε ισοφαρίσουν. Αυτά δεν γίνονται πουθενά και δεν μου άρεσε. Μετά το γκολ αρχίζουν τα δύσκολα, και μάλιστα σε μια τέτοια έδρα, έστω και αν ο Άρης δεν είναι η ομάδα που μπορεί να σε τρομάξει, τουλάχιστον τη φετινή σεζόν (2011-2012).

Ξέχωρα πάντως από αυτό, ο Ολυμπιακός μου άρεσε πολύ, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, και δείχνει σημαντικά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το ξεκίνημα. Είναι αυτό που λέγαμε ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο θα δούμε και καλύτερα πράγματα και μια ομάδα που ξεχωρίζει από τις άλλες σε όλα τα επίπεδα».

- Αλλά και μια ομάδα που τρώει εύκολα γκολ…

«Είναι η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ την ομάδα και δέχεται τόσο εύκολα γκολ. Ποτέ ο Ολυμπιακός δεν είχε τέτοια αμυντική συμπεριφορά. Πάντως, νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αμυντικό, αλλά και γενικό, αφού και η μεσαία γραμμή έχει μερίδιο σε αυτό.

Για εμένα, το ότι δέχεται εύκολα γκολ έχει να κάνει και με το θέμα γκολκίπερ που τον ταλαιπωρεί. Πολλή μουρμούρα, διάφορα σχόλια και μεγάλη πίεση. Όλα αυτά με αφορμή τον Κοστάντσο παίζουν ρόλο. Οι αμυντικοί δεν έχουν τη σιγουριά που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια με τον Αντώνη Νικοπολίδη και αυτό τους έχει επηρεάσει. Αυτή η γκρίνια και το σούσουρο που υπάρχει βγαίνει σε κακό».

- Όλα αυτά επηρεάζουν πριν από το ντέρμπι;

«Τίποτα δεν επηρεάζει. Γιατί αυτά τα ματς είναι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο κίνητρο από τον Παναθηναϊκό, γιατί πρώτα θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα και δεύτερον ξέρει ότι με νίκη θα περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ύστερα, στο Καραϊσκάκη θα παίξει σημαντικό ρόλο και η συμπεριφορά του κόσμου. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο καιρό είναι καλή ομάδα και έχει και ρέντα. Πιστεύω ότι θα γίνει μάχη, αλλά είμαστε καλύτερη ομάδα. Το θέμα είναι να το δείξεις στο γήπεδο και όχι στα λόγια, γιατί αυτά δεν αρκούν σε τέτοια ματς.

Έχει καλύτερο υλικό ο Ολυμπιακός και περισσότερες επιλογές ο Βαλβέρδε. Και υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Ιμπαγάσα. Από αυτόν θα κριθούν πολλά, γιατί είναι βαρόμετρο. Παικταράς είναι και αν βρεθεί στη μέρα του μπορεί να κάνει θαύματα.
Γενικώς, σε τέτοια παιχνίδια κάποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ο Ολυμπιακός έχει πολλούς, γιατί εκτός από τον Ιμπαγάσα υπάρχει και ο Μιραλάς, αλλά και ο Τζεμπούρ».

«Καμία έκπληξη ο Μόνχε»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Βιθέντε Μόνχε μίλησε ο Βασίλης Καραπιάλης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε πως ο Αργεντίνος είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

«Δεν είναι έκπληξη για εμένα ο Μόνχε. Από τα παιχνίδια με τον Βόλο έδειχνε ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και ότι μπορεί να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Όποιος έκανε αυτήν την επιλογή «μπράβο του», γιατί νομίζω ότι ταιριάζει στον Ολυμπιακό και θα δώσει λύσεις στον Βαλβέρδε.

Ξέρει να κινείται καλά, έχει τεχνική αλλά και θράσος και αυτό το είδαμε με την κίνηση που έκανε στο Χαριλάου και το δοκάρι. Μου άρεσε πολύ, γιατί δεν έπαιξε σε ένα παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, αλλά σε ένα εκτός έδρας ματς με τις γνωστές δυσκολίες και τα πήγε περίφημα. Και μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να βάλουμε ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία και ήρθε πριν από λίγο καιρό στην ομάδα.

Οσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερος και θα αποτελέσει σημαντική μονάδα, γιατί βλέπω ότι και ο Βαλβέρδε τον υπολογίζει. Τέτοιους παίκτες θέλει ο Ολυμπιακός, με τσαγανό και να παίζουν καλά και εκτός έδρας, όχι μόνο στο Καραϊσκάκη. Να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, αλλά να είναι και μπαλαδόροι», τόνισε χαρακτηριστικά.



Θύμα έκπληξης ο Ρούμπλεφ στο Masters της Ρώμης
Θύμα έκπληξης ο Ρούμπλεφ στο Masters της Ρώμης
Προολυμπιακό Τουρνουά: Η προεπιλογή της Νέας Ζηλανδίας για τα ματς στο ΣΕΦ
Προολυμπιακό Τουρνουά: Η προεπιλογή της Νέας Ζηλανδίας για τα ματς στο ΣΕΦ
Παναθηναϊκός: Δείπνο συσπείρωσης πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός: Δείπνο συσπείρωσης πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον τελικό Conference League
Νέα Φιλαδέλφεια: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον τελικό Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved