Φερέιρα: «Στόχος ο τίτλος!»
SHARE

Φερέιρα: «Στόχος ο τίτλος!»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί στόχο του Παναθηναϊκού, την νέα αγωνιστική περίοδο, που ξεκινάει το Σάββατο (27/8), σύμφωνα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αυτή τη θέση υποστήριξε ο Πορτογάλος προπονητής, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova,  το Σάββατο 20 Αυγούστου, η οποία φιλοξενείται ολόκληρη στην επίσημη ιστοσελίδα της «πράσινης» ΠΑΕ.

Ο 65χρονος τεχνικός, μίλησε για το πώς περιμένει το νέο πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του τριφυλλιού, μετά την αποχώρησε των Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά και για τους λόγους που ο κόσμος πρέπει να συμπαραστέκεται στην ομάδα, παρά τα άτυχα αποτελέσματα που έχει στην αρχή της χρονιάς.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλδο Φερέιρα:

- Το πρωτάθλημα αρχίζει. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σ’ αυτή τη μάχη για τον τίτλο, με δεδομένο ότι πέρσι τον έχασε. Ποιοί είναι οι στόχοι του;

«Για μένα, ο Παναθηναϊκός σαν μεγάλος Σύλλογος που είναι, έχει έναν και μοναδικό στόχο κάθε φορά που ξεκινάει το πρωτάθλημα. Να το κερδίσει! Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι πάντα υποψήφιος για τον τίτλο. Κάποιες φορές με το να το πιστεύεις μόνον δεν σημαίνει ότι είναι εφικτό, πιστεύω όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχει σαν στόχο και υποχρέωση να παίξει για να γίνει πρωταθλητής».

- Πέρσι ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, μέχρι, τουλάχιστον το παιχνίδι του β΄ γύρου με τον Ολυμπιακό. Έχετε πλέον την εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πως περιμένετε τη Super League, τη σεζόν αυτή;

«Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι και σοβαροί σε όσα λέμε και κάνουμε. Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο κοντά στο να κερδίσει τον τίτλο. Πιστεύω ότι τον χάσαμε τόσο από δική μας ευθύνη, όσο και λόγω ενός συνόλου συγκυριών που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν και ελπίζω πως αυτή τη χρονιά δεν θα επαναληφθούν. Όμως δεν γίνεται να λέμε συνέχεια ότι την ευθύνη την έχουν πάντοτε άλλοι.

Πρέπει να καταφέρουμε λοιπόν ν’ αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία, σε σχέση με όλα τα άτομα που αγαπούν τον Παναθηναϊκό. Αναφέρομαι στη διοίκηση που έχει την ευθύνη να καθοδηγεί τον Σύλλογο, το επιτελείο που έχει την ευθύνη να καθοδηγεί την ομάδα και στους παίκτες που έχουν την ευθύνη να αναπτύξουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που θέλει η ομάδα και για τα οποία είναι ικανοί.

Αυτό το οποίο εγώ θέλω και επιθυμώ, είναι αυτό το πρωτάθλημα που θα αρχίσει να είναι πιο σοβαρό από το προηγούμενο. Και λέω πιο σοβαρό, διότι υπήρξε ένα σύνολο προβλημάτων με τα οποία ασχολείται πλέον η δικαιοσύνη και υπήρξαν ποινές κατά συγκεκριμένων ανθρώπων και Συλλόγων.

Αυτά συνέβησαν διότι δεν υπήρξε τόση σοβαρότητα όση θα επιθυμούσαμε. Αυτό που όλοι αλλά και εγώ περιμένουμε είναι να κερδίζει ο καλύτερος στα παιχνίδια, παρά τα όποια αναπόφευκτα λάθη των διαιτητών, των παικτών και των προπονητών. Ισχύει όμως ότι πρέπει να κερδίζει ο καλύτερος».

- Ο Παναθηναϊκός θα παρουσσιαστεί διαφορετικός, σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Δεν έχει πλέον τον Σισέ και τον Ζιλμπέρτο. Πως θα είναι η μετά- Σισέ, κυρίως, εποχή διότι θα λείψουν τα γκολ του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή...

«Πριν αναφερθώ σε αυτό, θα ήθελα να προσεγγίσω μια άλλη πτυχή και να πω τα εξής: Από τις επαφές, τις γνωριμίες και τις συζητήσεις που έχω κάνει στο διάστημα που μένω στην Ελλάδα, έχω διαπιστώσει πως όλοι θέλουν να κερδίζονται οι αγώνες από τις ομάδες που έχουν την ικανότητα να το κάνουν και το αξίζουν. Για να πιστέψουν όλοι αυτοί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χρειάζεται να πιστέψουν στους διοικούντες, στους διαιτητές, στους προπονητές και στον Τύπο.

Ουδείς θέλει να πλήττεται αναίτια και αδικαιολόγητα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι ξέροντας πλέον όσα συνέβησαν τη σεζόν που πέρασε – και δεν ξέρω αν έγιναν τα ίδια και σε προηγούμενες χρονιές- πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε οι άνθρωποι, οι φίλαθλοι οι οποίοι είναι εκείνοι που δίνουν ζωή στο σπορ, να πιστεύουν, όταν πηγαίνουν στο γήπεδο, ότι ο καλύτερος θα κερδίσει. Δεν θέλω να πω περισσότερα για το θέμα αυτό.

Και έρχομαι τώρα στην ερώτησή σας. Από τον Παναθηναϊκό έφυγαν παίκτες που ήταν σημαντικοί για την ομάδα, όμως στη ζωή μου έμαθα πως ουδείς είναι αναντικατάστατος. Το συμβόλαιο του Ζιλμπέρτο έληξε και αποφάσισε να επιστρέψει στη Βραζιλία. Είναι ένας παίκτης για τον οποίο αντικειμενικά θα έλεγα πως θα ήθελα να συνεχίσει εδώ μαζί μας, παρά τα 35 χρόνια του. Η ηλικία δεν αποτελεί πάντα αρνητικό παράγοντα με χαρακτήρα θέληση και νοοτροπία νικητή. Για τον Σισέ ξέρετε όλοι τους λόγους που έφυγε, τουλάχιστον από όσα έγιναν δημόσια γνωστά.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έχει τη δική του μεγάλη ιστορία, συνεχίζει την πορεία του και έχει αλλάξει πολύ με βάση αυτά που θέλει για το μέλλον του, σύμφωνα με τις ιδέες και τις απόψεις της τωρινής ηγεσίας του. Ο Παναθηναϊκός θα είναι μια ομάδα με πολλούς παίκτες από την περασμένη σεζόν με τις ίδιες αρετές και τα ίδια ελαττώματα. Έχει λίγους νέους παίκτες, για λόγους που όλοι γνωρίζετε, που ήρθαν ήδη.

Όμως για μένα ως προπονητή η θέση μου είναι πάντα η ίδια: αυτή η ομάδα πρέπει να είναι καλύτερη από κείνη της περασμένης σεζόν. Διότι αν δεν ήμασταν οι καλύτεροι και ικανότεροι να αναδειχθούμε οι νικητές της περασμένης σεζόν, όπως έδειξε η κατάταξη, πρέπει να είμαστε καλύτεροι και να τα καταφέρουμε αυτή τη χρονιά με αυτούς τους παίκτες. Είπα ότι δεν θέλω να ακούω ότι για όλα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και είναι πολλά σε όλες τις ομάδες, φταίνε πάντα οι άλλοι.

Όχι! Εμείς έχουμε την ευθύνη. Πρέπει να καταλάβουμε πως μόνον με αυτή την παραδοχή θα μπορούμε να κερδίζουμε πρωταθλήματα. Είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε. Μόνον, που όπως λέω, τους χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας. Είμαι πεπεισμένος πως έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Γιατί; Διότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος Σύλλογος, ίσως ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, τουλάχιστον εγώ αυτό άκουγα πριν έρθω εδώ, σύμφωνα με τα επιτεύγματά του εκτός Ελλάδας.

Θεωρώ ότι τώρα αρκετά πράγματα βρίσκονται σε ύπνωση μέσα στον Σύλλογο. Υπάρχουν συνήθειες από το παρελθόν που σημάδεψαν ομάδες παίκτες και προπονητές. Εγώ θα παλέψω μέχρι την τελευταία μέρα που θα είμαι εδώ, εναντίον αυτών των συνηθειών. Μόνον έτσι ο Παναθηναϊκός, με τους παίκτες που έχει, θα παίξει για να κερδίσει αυτόν τον τίτλο. Εαν δεν αποδειχθούμε ικανοί γι αυτό, θα έχουμε την ταπεινοφροσύνη να παραδεχθούμε πως δεν υπήρξαμε τόσο ισχυροί όσο οι άλλοι και δεν θα αποδίδουμε ευθύνες σε άλλα άτομα ή όργανα επειδή εμείς δεν κερδίσαμε. Έχοντας αυτό το σκεπτικό, απαιτώ πλέον ως επαγγελματίας, να είναι όλα πραγματικά καθαρά, ίσα και ίδια για όλους, διότι μόνον έτσι θα φανεί ποιός πραγματικά είναι ο πιο δυνατός.

Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής, όμως την αποφασιστική στιγμή εμείς υπήρξαμε καλύτεροι από κείνον, αλλά δεν κερδίσαμε».


- Στο ποδόσφαιρο την επιτυχία από την αποτυχία τη χωρίζει μια λεπτή γραμμή. Τι θεωρείτε για τον εαυτό σας και τον Παναθηναϊκό, επιτυχία και τι αποτυχία;

«Επιτυχία είναι να κερδίζεις πάντοτε. Αποτυχία είναι να μην κερδίζεις. Η αποτυχία είναι λέξη πολύ βαριά. Για μένα όταν μια μεγάλη ομάδα δεν κερδίζει, έχει μια κακή περίοδο. Αυτή είναι η δική μου πεποίθηση. Ο προσωπικός τρόπος που βλέπω το ποδόσφαιρο. Άλλοι άνθρωποι έχουν αντίθετη άποψη. Μπορώ να πω πως το να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη θέση, είναι σαν να βρίσκεται στην τελευταία. Αυτό που θέλω να καταλάβιουν οι παίκτες μου είναι ότι παίζοντας σε έναν μεγάλο Σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, πρέπει να έχουν έναν και μοναδικό στόχο: να παίζουν για να νικήσουν. Αν δεν κερδίσουν επειδή δεν είναι ικανοί ή επειδή άλλοι υπήρξαν ικανότεροι, δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία. Και εδώ αρχίζει η προοπτική της επόμενης μέρας. Για παράδειγμα, αν παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ με πολύ δυνατούς αντιπάλους και δεν καταταγούμε πρώτοι ή δεύτεροι δεν είναι αποτυχία, αλλά αναγνώριση της ανωτερότητας των αντιπάλων. Συνεπώς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, να συνεχίσουμε τη δουλειά ώστε να φτάσουμε στο επίπεδό τους. Αυτό που πρέπει οι παίκτες και ο κόσμος να καταλάβουν είναι πως όταν βρισκόμαστε στο επίπεδο 2, πρέπει να δουλέψουμε για να ανέβουμε στο επίπεδο 3 και όταν φτάσουμε εκεί να βάλουμε όλοι μαζί σαν στόχο το επίπεδο 4 και γιατί όχι στη συνέχεια το 5, που είναι για εκείνους που έχουν περισσότερους πόρους και μεγαλύτερες δυνατότητες. Μην ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός κατάφερε κάποτε να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και τότε, το 1971, δεν είχε περισσότερους πόρους από όσους έχει σήμερα. Έτσι λοιπόν είναι εφικτό μόνον με σκληρή δουλειά, να καταφέρεις να φτάσεις σε επίπεδο που πολλές φορές οι άνθρωποι ούτε καν έχουν σκεφτεί. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αυτή την εποχή σε μια μετάλλαξη, διότι πολλά πράγματα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και πιστεύω ότι η δουλειά μας θα είναι αρκετά πιο δύσκολη, από όσο ήταν τα προηγούμενα χρόνια για άλλους προπονητές και παίκτες.

Οι αξιολογήσεις από όλους, πρέπει να είναι απαιτητικές, είναι όμως προφανές πρέπει από όλους να γίνει αντιληπτό και να ληφθεί υπόψη ο τρόπος που δουλεύουμε αλλά και τα τεκταινόμενα στον Παναθηναϊκό. Ο σημερινός Παναθηναϊκός δεν είναι σίγουρα εκείνος που συνάντησα όταν πρωτοήρθα. Πολλά πράγματα άλλαξαν. Όχι επειδή τα άλλαξα εγώ, αλλά διότι η δομή της ηγεσίας κατάλαβε ότι έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Με αυτά τα δεδομένα όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο νέος δρόμος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να είναι εκείνος που υπήρξε κατά τη διάρκεια πολλών ετών, όταν χάναμε. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα έτσι στην ομάδα, ώστε να κερδίζουμε όσο περισσότερο και περισσότερα γίνεται. Άρα και η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται κατά τρόπο σωστό και σοβαρό, λαμβάνοντας υπόψη σε ποια κατάσταση είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε στην πορεία. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι προτίθεμαι να παλέψω γι’ αυτό μαζί με όλους. Και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και η διοίκηση και οι παίκτες, μπορούν να υπολογίζουν απόλυτα στην προσωπική μου επένδυση και να βοηθήσουν ώστε όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα.»


- Υπάρχει ανησυχία στον κόσμο, τώρα πριν αρχίσει η σεζόν, καθώς τα αποτελέσματα στην Ευρώπη δεν είναι τα καλύτερα ενώ έχουν φύγει και κάποια από τα αστέρια της ομάδας. Τι θέλετε να πείτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού; Για ποιό λόγο ο κόσμος πρέπει να βρίσκεται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ;

«Το έχω πει ήδη μια φορά και το επαναλαμβάνω. Δεν μου αρέσουν τα αστέρια. Δεν μου αρέσουν δηλαδή οι παίκτες που νομίζουν ότι είναι τα αστέρια και αυτοί που καθοδηγούν την ομάδα. Αυτό δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι οι δυνατές ομάδες που έχουν μερικούς παίκτες καλύτερους από άλλους. Για να κερδίσεις οποιαδήποτε διοργάνωση χρειάζεσαι ομάδα. Μπορεί κάποιες φορές τα αστέρια να καθορίσουν την έκβαση ενός αγώνα. Μιλάμε όμως για διοργανώσεις με διάρκεια και όχι για μεμονωμένους αγώνες.

Μιλάμε για διοργανώσεις μακράς διάρκειας στις οποίες πρέπει πάντα να διαθέτεις μια ισχυρή ομάδα που να μπορεί να κερδίζει. Το επαναλαμβάνω και το τονίζω: Για να κερδίζεις διοργανώσεις μεγάλης χρονικής διάρκειας, πρέπει να νικάς συχνά. Τους τίτλους τους κερδίζουν οι ομάδες. Ορισμένα ματς μπορεί να τα κρίνουν τα αστέρια. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε. Από την άλλη μεριά δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει να έχει τους καλύτερους παίκτες. Και μένα μου αρέσει αυτό. Δεν υπάρχει όμως προπονητής που να θέλει παίκτες που δεν είναι ομαδικοί, ακόμα και αν αυτοί είναι αστέρια. Ο Μέσι είναι αστέρι, είναι όμως και ένας καταπληκτικός ομαδικός παίκτης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αστέρι, αλλά και αυτός είναι ένας καταπληκτικός ομαδικός παίκτης. Θα μπορούσα να αναφέρω κι άλλα παραδείγματα από το παρελθόν και το παρόν, παικτών που είναι πραγματικά αστέρια, διότι παίζουν πάντα για την ομάδα τους και θέλουν να την κάνουν μεγαλύτερη. Κανείς όμως δεν νικάει μόνος του. Μπορεί να το κάνουν μια ή δύο ή τρεις φορές. Αν όμως δεν είναι ενταγμένοι απόλυτα στο ομαδικό πνεύμα, δεν θα κερδίσουν ποτέ μια διοργάνωση. Νομίζω πως οι φίλαθλοι γνωρίζουν καλά πλέον, ποιό είναι το πνεύμα μου και τα θέλω μου για τον Σύλλογο και την ομάδα. Το μοναδικό μου μήνυμα προς τους φιλάθλους είναι πως θέλω να ξέρουν πως όσο βρίσκομαι εδώ και όσο μπορώ, θα δουλεύω γι’ αυτόν τον Σύλλογο, σαν να ήταν ο τελευταίος της ζωής μου. Έτσι έκανα πάντα σε όλες τις ομάδες που εργάστηκα. Επίσης θέλω να καταλάβουν οι φίλαθλοι ότι ο τρόπος με τον οποίο θα μας υποστηρίζουν και ο τρόπος με τον οποίο θα βλέπουν όσα γίνονται, θα είναι εκείνος του 12ου παίκτη για μας.

Εγώ πάντα σεβόμουν τους ανθρώπους εκείνους που έχουν πάθος για την ομάδα τους, διότι ξέρουμε ότι χωρίς αυτούς ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν τόσο δυνατός όσο είναι. Οι Σύλλογοι κερδίζουν δύναμη όσο μπορούν να πείθουν τους φιλάθλους για την ομάδα και τη φανέλα που αγαπούν. Γι αυτό υπάρχουν μεγάλοι Σύλλογοι, μικροί Σύλλογοι και μεσαίοι Σύλλογοι. Φυσιολογικά λοιπόν, οι μεγάλοι είναι εκείνοι, που έχουν μεγάλες μάζες φιλάθλων. Συνεπώς όλοι οι παίκτες χρειάζεται να καταλάβουν πως πρέπει να σέβονται την αγάπη και το πάθος των φιλάθλων για την ομάδα και πρέπει να τα δίνουν όλα σε όλους τους αγώνες, για να έχουν τον σεβασμό του κόσμου. Εμείς και εγώ προσωπικά, θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας, κοντά στην ομάδα. Θέλω να παίζω με 12 παίκτες, όχι με 11».

Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΚΑΪ
Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ΣΚΑΪ
Θεοδωρίδης: «Ας περάσουν πρώτα τον Άρη και μετά να μιλάνε για τον Ολυμπιακό»
Θεοδωρίδης: «Ας περάσουν πρώτα τον Άρη και μετά να μιλάνε για τον Ολυμπιακό»
Ινσούα: «Κάναμε όσα ζήτησε ο προπονητής»
Ινσούα: «Κάναμε όσα ζήτησε ο προπονητής»
Μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Κοτζιάς
Μυστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά ο Κοτζιάς

 • Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Βιλανόβα Γουάιλντκατς - Κάνσας
  02:00NCAA 2018 - 2019. Η φετινή σεζόν κολεγιακού μπάσκετ - κορυφαία αγωνιστική δράση από τους καλύτερους παίκτες των πανεπιστημίων. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Ίνγκολσταντ - Χάιντενχαϊμ
  02:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Beach Volley: FIVB 2018
  02:45Προεπισκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2018
  04:00Μέγαρα. 1ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τσμόκι Μινσκ
  04:30VTB United League 2018-19. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Μαρίτιμο - Μπενφίκα
  04:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 13η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Βόλεϊ: Ντιναμό Μόσχας - Φενέρμπαχτσε
  05:45CEV Champions League Γυναικών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης 2018
  06:15Ζάκυνθος. 5ος αγώνας. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  06:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Εσπανιόλ - Μπέτις
  07:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Λάμπρος Μπαλάφας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  07:10Daytona Advance Auto Parts Clash. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Λειψία - Μάιντς
  07:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Next Gen ATP Finals 2018
  08:00Μιλάνο. Στιγμιότυπα.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  09:00Μαρκόπουλο.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  09:15NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  09:35Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  09:45Αφιέρωμα.
 • Κλήρωση UEFA Champions League 2018-19 (Ζ)
  10:00Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κλήρωση της φάσης των 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Χάντμπολ: Φλένσμπουργκ - Μπέργκισερ
  10:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • SportShow
  10:45Η εκπομπή SPORTSHOW σας προσφέρει μια διαφορετική οπτική γωνία με κύριο άξονα την αγωνιστική δράση της εβδομάδας. Η εκπομπή περιλαμβάνει θέματα από όλα τα αθλητικά γεγονότα που έχουν θέση στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της COSMOTE TV.
 • Κλήρωση UEFA Champions League 2018-19 (Ζ)
  11:00Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την κλήρωση της φάσης των 16 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρουσίαση: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • Κλήρωση UEFA Europa League 2018-19 - Pre Show (Ζ)
  11:25Παρακολουθήστε την pre show εκπομπή για την κλήρωση για τη φάση των 32 των ομίλων στο UEFA Europa League. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Ποδόσφαιρο: Σεβίλη - Ζιρόνα
  11:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Παπαδόπουλος.
 • NBA Daily
  12:00Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  12:05Κάννες, Γαλλία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: Περούτζια - Ντιναμό Μόσχας
  12:15CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Κλήρωση UEFA Europa League 2018-19 - Post Show (Ζ)
  12:40Παρακολουθήστε την post show εκπομπή για την κλήρωση για τα playoff των ομίλων στο UEFA Europa League. Παρουσίαση: Στέφανος Αβραμίδης, Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μπάσκετ: Ορλάντο Μάτζικ - Γιούτα Τζαζ
  12:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2018-19
  13:3018η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Ποδόσφαιρο: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λεβερκούζεν
  13:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 15η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2018-19
  14:1010η αγωνιστική. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  14:35Coiluna Loelle 2, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τένις: Αλιξάντρα Σασνόβιτς - Ελίνα Σβιτολίνα
  14:55WTA 2018. Brisbane International. Τελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Λαύριο Aegean Cargo
  15:30Betshop Basket League 2018-19. 9η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • WRC 2018
  15:55Sassari Argentiera 2 - Power Stage, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα
  16:0015η αγωνιστική.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  16:30XTERRA World Championship.
 • Ποδόσφαιρο: Ο Καλύτερος Αγώνας της Εβδομάδας
  17:00Παρακολουθήστε τους καλύτερους αγώνες.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  17:20Resolute Cup 2018.
 • Μπάσκετ: Κλ. Καβαλίερς - Φιλαδέλφεια Σίξερς
  17:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2018
  17:45Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Αφιέρωμα: Sak Attack
  18:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις σημαντικότερες 'μάχες' της Μαρίας Σάκκαρη που την έφεραν στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του WTA. (Μαρία Σάκκαρη - Αράντξα Ρους. WTA 2018. Brisbane International. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Grand Prix of Qatar).
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Μαγδεβούργο (Ζ)
  19:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 17η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Motul de la Republica Argentina).
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  20:30Αθλητική εκπομπή.
 • Μπάσκετ: Γ. Γουίζαρντς - Λ. Α. Λέικερς
  20:35NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2801
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  21:10Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Red Bull Grand Prix of The Americas).
 • COSMOTE SPORT 7HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies