Αμανατίδης: «Είμαστε σε καλό επίπεδο, αλλά αυτό θέλει και διάρκεια»

Αμανατίδης: «Είμαστε σε καλό επίπεδο, αλλά αυτό θέλει και διάρκεια»

Το απόγευμα της Κυριακής (27/11, 15:00), ο Μακεδονικός ταξιδεύει στην Αριδαία και αντιμετωπίζει τον Αλμωπό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Betsson Super League 2.

Μιλώντας στο makedonikos.gr ενόψει της αναμέτρησης, ο προπονητής των «πρασίνων», Γιώργος Αμανατίδης, τόνισε την ανάγκη να βρει η ομάδα σταθερότητα και διάρκεια στην καλή απόδοση, εξήγησε το μοτίβο στην επιλογή της εκάστοτε ενδεκάδας και απάντησε για την σχέση του με τον προπονητή του Αλμωπού, κ. Γιώργο Τυριακίδη, και το παράδειγμα που δίνουν οι δυο τους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Πώς προετοιμάστηκε η ομάδα για την εκτός έδρας πρόκληση στην Αριδαία;

«Η ομάδα δούλεψε καθημερινά πάνω στον αντίπαλο. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα αναφορικά με τραυματισμούς. Έχουμε συζητήσει ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μη φύγουμε από το στόχο που έχουμε θέσει ως ομάδα, να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα και να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, αντίπαλο με αντίπαλο. Είμαστε σε καλό επίπεδο αυτήν τη στιγμή, αλλά αυτό θα πρέπει να έχει και διάρκεια. Θα πρέπει να αποκτήσει η ομάδα μια σταθερότητα και θεωρούμε ότι αυτό γίνεται μέσα από την προπόνηση και την δουλειά που κάνουμε καθημερινά».

Μετά από την επανάληψη μιας ίδιας ενδεκάδας στις δύο πρώτες αγωνιστικές, είδαμε δύο νέα πρόσωπα κόντρα στον Θεσπρωτό, Ζαννάκη και Σαραντίδη. Υπάρχει κάτι πιο σταθερό στο μυαλό σας ή υπάρχουν κάθε φορά συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή των 11;

«Όχι, κάθε φορά έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Κοιτάμε λίγο τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου, όσα περιμένουμε, και εκεί πάνω φτιάχνουμε κι εμείς την κατάλληλη ενδεκάδα. Αυτή είναι η επιλογή μας, προσανατολιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο».

Πόσο έχει αναδιαμορφωθεί η εικόνα που έχετε για τον όμιλο, τις ομάδες και τον ανταγωνισμό, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη;

«Βλέπουμε ότι οι ομάδες δεν έχουν μια σταθερή απόδοση και αυτό είναι ξεκάθαρο. Δηλαδή είδαμε ακόμη και εχθές (σ.σ. 25/11), ότι ο Ηρακλής, ενώ είχε κάνει πολύ καλό παιχνίδι μες στις Σέρρες, εχθές είχε ένα άτυχο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ακόμη οι ομάδες δεν έχουν βρει τα πατήματα τους, προσπαθούν να βρουν την απαιτούμενη ισορροπία και δυσκολεύονται. Αλλα πιστεύω πως γύρω στην 5η-6η αγωνιστική, θα την έχουν βρει όλες αυτήν την ισορροπία σχετικά με το πώς θα πρέπει να διαχειρίζονται τα παιχνίδια. Ακόμη, λοιπόν, δεν έχει διαμορφωθεί μια εικόνα για το τι θα συναντήσεις, βλέπουμε Κυριακή με Κυριακή τα δεδομένα».

Με τον κ. Τυριακίδη σάς συνδέει το γεγονός ότι καταφέρατε αμφότεροι να οδηγήσετε τις νυν ομάδες σας από τα ερασιτεχνικά στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Μεγαλύτερο το δικό του δείγμα, μικρό αλλά ενδεικτικό το δικό σου, coach: τα πάτε και οι δυο σταθερά και καλά. Αντιλαμβάνεσαι τους δυο σας ως καλά παραδείγματα για τον Έλληνα προπονητή μικρότερων κατηγοριών που τόσο απαξιώνεται στη χώρα μας;

«Καταρχάς να πω ότι με τον κ. Τυριακίδη μας συνδέει και μια φιλία, γνωριζόμαστε χρόνια. Τον έχω πετύχει και ως ποδοσφαιριστής σαν αντίπαλο προπονητή. Υπάρχει φοβερή εκτίμηση προς το πρόσωπο του, είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Παράδειγμα για όλες τις ομάδες. Είναι οκτώ χρόνια στον Αλμωπό και αυτό είναι σημαντικό. Αυτό που λέμε πάντοτε, ότι θα πρέπει να δίνουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στον Έλληνα προπονητή, να δείχνει το έργο του στο γήπεδο. Είναι παράδειγμα προς μίμηση αυτό από την ομάδα της Αριδαίας, που έχουν έναν άνθρωπο τόσα χρόνια και η ομάδα τους τα πηγαίνει πολύ καλά».



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved