Ζάκυνθος-Παναθηναϊκός Β 0-1: Δίκαια οι «πράσινοι» που δε λύγισαν απ’ τις απουσίες

Ζάκυνθος-Παναθηναϊκός Β 0-1: Δίκαια οι «πράσινοι» που δε λύγισαν απ’ τις απουσίες

Ζάκυνθος-Παναθηναϊκός Β 0-1: Ένα γκολ του Ρόμπι ήταν αρκετό για να επικρατήσει το «τριφύλλι» που παρά τα προβλήματά του, ήταν σαφώς ανώτερο.

Το δύσκολο για τον Παναθηναϊκό Β στην αναμέτρηση με τη Ζάκυνθο, ήταν να μάθει να ζει με τα προβλήματά του. Απ’ τη στιγμή που το κατάφερε, η νίκη κόντρα στους νησιώτες ήρθε και μάλιστα πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 0-1. Ο Ρόμπι ήταν ο σκόρερ του «χρυσού» τέρματος για τους φιλοξενούμενους, που είχαν στον πάγκο τους τον Βασίλη Καλαποθαράκο, καθώς ο Γιάννης Βονόρτας ήταν ένα απ’ τα προβλήματα!

Το ματς στο γήπεδο της Ζακύνθου, διεξήχθη υπό κακές καιρικές συνθήκες και παρουσία περίπου 300 φιλάθλων. H βροχή έπεφτε σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης κι όπως είναι λογικό δυσκόλεψε και τις δύο ομάδες.

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που απ’ την αρχή της αναμέτρησης ήθελαν να πιέσουν και πήραν τα ηνία του ματς. Η Ζάκυνθος δοκίμασε κυρίως να κρατήσει μακριά απ’ την περιοχή της τους αντιπάλους. Για μικρά διαστήματα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να ισορροπήσουν τον αγώνα, αλλά δίχως να μπορέσουν να γίνουν ουσιαστικά απειλητικοί.

Στο 16’ ο Τσιριγώρης γύρισε την μπάλα ωραία, με τον Καλλιβωκά να διώχνει τελευταία στιγμή. Στο 34’ ο Μαραθωνίτης έκανε ωραία προσπάθεια, αλλά η σέντρα-σουτ που επιχείρησε έφυγε πλάγια και δεν απείλησε.

Τρία λεπτά μετά, ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά απείλησε, για να μπλοκάρει τελικά ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους τελική ουσιαστικά στο 40ο λεπτό με τον Κοναγκάγια, χωρίς να απειλήσουν.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός Β έγινε ακόμη πιο επιθετικός. Στο 48’ ο Καρβούνης έκανε ωραία πάσα, ο Βαγιαννίδης βρήκε την μπάλα αλλά τελικά έφυγε άουτ. Δύο λεπτά μετά, ξανά ο δεξιός μπακ του «τριφυλλιού» σούταρε, αλλά πέρασε λίγο άουτ η μπάλα.

Η πίεση δε σταμάτησε και στο 51’ ο Μαραθωνίτης σέντραρε, ο Κούτσιας ήταν αμαρκάριστος, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη!

Στο 55’ ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι! Μετά από κόρνερ του Ηλιάδη, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, έφτασε στον Μαραθωνίτη ο οποίος ξαφνιάστηκε και από πολύ κοντά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι!

Η πίεση του Παναθηναϊκού Β έφερε αποτέλεσμα στο 56’! Ο Ηλιάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Ρόμπι ήταν αμαρκάριστος και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Από εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» έδωσαν χώρο στη Ζάκυνθο, που δεν είχε τρόπους να απειλήσει. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν αντεπιθέσεις. Στο 67’ ο Καρβούνης έκανε ωραίο σουτ, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 74’ την προσπάθεια του Τσιριγώτη μπλόκαρε ο Πατσιογιώργος με διπλή προσπάθεια.

Με τη συμπλήρωση των 90’, ο Ματσαδές βγήκε τετ α τετ από κάθετη του Ηλιάδη, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Έτσι, το 0-1 παρέμεινε και «σφράγισε» τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Με τον Παναθηναϊκό Β παρά τις πολλές απουσίες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, να παίρνει την εκτός έδρας νίκη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πατσιογιώργος, Κολεύρης, Ζογκάι, Καλλιβωκάς, Κούνια, Σούρμπης, Στίλλα, Καψάσκης (61’ Παναγιωτόπουλος), Σολ, Εντουάρντο (87’ Μπελέρης), Κοναγκάγια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β: Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Αντωνίου (46’ Κούτσιας), Μαρτίνης (77’ Παυλάκης), Ηλιάδης, Ρόμπι, Αθανασακόπουλος, Μαραθωνίτης (77’ Τουρκοχωρίτης), Τσιριγώτης, Καρβούνης (70’ Ματσαδές).

 



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved