Στην αναμονή η Δόξα Δράμας

Στην αναμονή η Δόξα Δράμας

Ελπίδες για την «ανατροπή στο 93’» όπως πολύ εύστοχα περιέγραψε τις εξελίξεις ένας από τους δραμινούς που διαχειρίζονται την κατάσταση, έχουν πλέον δημιουργηθεί και αφήνουν ζωντανό το ενδεχόμενο να γλυτώσει η ομάδα τον απόλυτο διασυρμό και την ντροπή μιας αποβολής από το φετινό πρωτάθλημα.

Οι εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετράωρων δείχνουν ότι τελικά η ομάδα, ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα έχει τους ανθρώπους, έχει τους μηχανισμούς που θα λειτουργήσουν και θα την κρατήσουν ζωντανή και όρθια.

Τουλάχιστον αυτό δείχνουν αυτά τα όσα γίνονται, επιτέλους, πράγματα πολύ απλά που ωστόσο έλειπαν από την ροή των εξελίξεων. Σε σημείο που όλα έδειχναν ότι τα προβλήματα που βασανίζουν την κοινωνία της Δράμας ήταν καθοριστικά και στην τελική η ταφόπλακα της επόμενης μέρας.

Στην ουσία αυτό που συμβαίνει, αυτό που δρομολογείται  είναι η αποκατάσταση μιας τεράστιας αδικίας. Η Δόξα Δράμας είναι μια ομάδα που σε κάθε περίπτωση έχει κάθε δικαίωμα να συμμετέχει σε αυτό το πρωτάθλημα  διαθέτοντας όλα τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται.

Δυστυχώς το πράγμα σκόνταφτε στην παρουσία του «κρυπτόμενου μεγαλομετόχου». Παρότι ποτέ δεν γνωστοποιήθηκε το αιτιολογικό της διπλής απόρριψης του φάκελου αδειοδότησης ήταν «κοινό μυστικό» ότι το κώλυμα ήταν η παρουσία και η εμπλοκή του Απόστολου Πετράκη στα διοικητικά της Δόξας.

Καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως, έστω και με την τυπική ιδιότητα του υπαλλήλου της ΠΑΕ Δόξα δεν ήταν αποδεκτή η ύπαρξη ενός προσώπου με τη δική του πορεία. Αποτέλεσμα ήταν να «κοπεί» από τη δραμινή ομάδα το δικαίωμα να πάρει μέρος σε μια διοργάνωση όπου μόνο μια σιωπηλή τιμωρία θα μπορούσε να την βγάλει εκτός.

Το άσχημο στην περίπτωση είναι ότι απέναντι στον Πετράκη δεν υπήρξε κάποια δυνατή φωνή συνέτισης για την τακτική που ακολούθησε. Τακτική την οποία δεν χαρακτήριζε η παρουσία των αναγκαία καταλυτικών κινήσεων που έπρεπε να γίνουν για να βγει η ομάδα από το τεράστιο αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.

Δεν είναι της παρούσης να μπούμε σε λεπτομέρειες καθώς αυτό που προέχει είναι η αδειοδότηση της ομάδας και η αποφυγή της πτώσης στο γκρεμό που έχει μπροστά της και όπου κυριολεκτικά έχει φτάσει στο χείλος του.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο μηχανισμός της αυτοσυντήρησης ενεργοποιήθηκε και πλέον ο Πετράκης είναι πέρα από κάθε αμφιβολία μακριά από την ομάδα μετά από απαίτηση των ανθρώπων της Δόξας.

Σημαντικότατη και ουσιαστικότατη είναι επιτέλους η ενεργοποίηση των πολιτευτών της Δράμας που είναι κοντά στην ομάδα και προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πιστοποιήσουν στους αρμόδιους φορείς ότι δεν υπάρχει πλέον λόγος να μένει η Δόξα Δράμας χωρίς άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα που ήδη ξεκίνησε. Κίνηση για την οποία θα λάβουν τα εύσημα του κόσμου της Δράμας όταν αισίως θα κλείσει το θέμα.

«Ημέρα κρίσης» για το μέλλον της Δόξας είναι η Πέμπτη όταν και θα εξεταστεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης των δύο απορριπτικών αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο νομικός σύμβουλος της δραμινής ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου.

Πηγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ - Sportdrama



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved