Γιαννίκης: «Έχουμε περιθώρια βελτίωσης παρά τις δυσκολίες»
SHARE

Γιαννίκης: «Έχουμε περιθώρια βελτίωσης παρά τις δυσκολίες»

Ο τεχνικός του ΠΑΣ ανέφερε τους λόγους που αποφάσισε να βγει εκτός Γερμανίας και να έρθει στην Ελλάδα, ενώ μίλησε για τη φιλοσοφία που προσπαθεί να εμφυσήσει στην ομάδα.

Την πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης.

Πιο αναλυτικά:

Για το πώς αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα ενώ είχε προτάσεις και στη Γερμανία: «Ήταν δύο οι λόγοι. Πρώτα απ’ όλα ήθελα να δουλέψω και να πάρω την εμπειρία από μία ομάδα εκτός Γερμανίας. Είχα κάποιες προτάσεις στο παρελθόν και από άλλες ομάδες εκτός Γερμανίας, αλλά δεν το επέτρεψαν οι συγκυρίες να γίνει κάτι. Και δεύτερον ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία ομάδα με στόχους πρωταθλητισμού, έχει δυναμική και παράλληλα είναι μία ιστορική ομάδα, οπότε τη γοητεία για ‘μενα εν τέλει την είχε ο ΠΑΣ και αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα».

Για το τι θέλει να δημιουργήσει στον ΠΑΣ: «Οι συνεργάτες μου κι εγώ προσπαθούμε να προετοιμάσουμε την ομάδα για τον κεντρικό της στόχο και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Η ομάδα πάει για πρωταθλητισμό».

Για το αν επηρεάζουν τα γήπεδα τη δουλειά του κι αυτό που θέλει να δημιουργήσει: «Αν θες να κάνεις πρωταθλητισμό και θες να δουλέψεις τον έλεγχο της μπάλας και του χώρου και τα γήπεδα δεν είναι στην κατάλληλη κατάσταση για να δουλέψει ο παίκτης και να αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που πρέπει, , τότε δυσκολεύει το έργο μας. Όταν πας για πρωταθλητισμό η δουλειά είναι λεπτομερής. Αν δεν βγουν αυτά στην προπόνηση, σίγουρα δυσκολεύει και το έργο μας. Ευτυχώς ως τώρα η δουλειά πάει πολύ καλά, η ομάδα εξελίσσεται, τα αποτελέσματα είναι θετικά, αλλά τον χειμώνα όσο πάει δυσκολεύουν τα πράγματα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, αλλά δεν είναι εύκολο. Προτεραιότητα έχει η ομάδα και οι παίκτες να πάρουν αυτοπεποίθηση για να κάνουμε πρωταθλητισμό, δεν προέχει να δείξω εγώ τη φιλοσοφία μου».

Για το πώς βλέπει το πρωτάθλημα και ποια ομάδα τον δυσκόλεψε περισσότερο: «Έχει τον βαθμό δυσκολίας του το πρωτάθλημα, κάθε ομάδα έχει το επίπεδό της, κανένα ματς δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό εξαρτάται και από το πώς το αντιμετωπίζουμε εμείς. Τα προβλήματα που βάζει ο αντίπαλος και η κατάσταση η δική σου είναι που βάζουν τον βαθμό δυσκολίας. Με τον Εργοτέλη, τον Απόλλωνα Πόντου και τον Απόλλωνα Σμύρνης δεν ήταν εύκολα ματς, αλλά η ομάδα στάθηκε πάρα πολύ καλά. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι αλλάζουμε το πνεύμα και τον τρόπο παιχνιδιού, είμαι ευχαριστημένος, αλλά η κατηγορία δεν είναι εύκολη».

Για το αν μπορεί να συνδυαστεί πρωταθλητισμός και ανάδειξη ταλέντων, κάτι που ο ίδιος προσπαθεί να κάνει ως τώρα: «Γιατί όχι; Για ‘μενα η ηλικία δεν είναι στοιχείο αποτρεπτικό. Ή είσαι καλός ή όχι, είτε μπορείς να δώσεις είτε όχι. Αν αξίζει ο παίκτης και το αξιολογούμε κι εμείς ότι μπορεί, θα τον επιβραβεύσουμε. Παρομοιάζω τους παίκτες σαν λουλουδάκι. Κάθε λουλούδι θέλει ανάλογη δοσολογία νερού, έτσι και κάθε ταλέντο πρέπει να αξιολογήσεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να παίξει και πότε όχι για να κάνει τα βήματά του ανάλογα με την κατάλληλη προσοχή».

Για τη χρησιμοποίηση νεαρών παικτών: «Πιστεύω στο ρόστερ, δουλεύουμε καθημερινά. Όταν μας δείχνουν ότι εμπεδώνουν κάποια πράγματα και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, προχωράμε. Εμείς με τη δουλειά μας προσπαθούμε να αναδείξουμε και να εξελίξουμε κάθε παίκτη, είτε είναι μικρός είτε μεγάλος σε ηλικία. Όποιος αξίζει και αν ταιριάζει στο πλάνο και το δείξει, θα παίξει. Αν δεν το έδειχνε δεν θα έπαιζε».

Για το αν υπάρχουν κι άλλα περιθώρια εξέλιξης από την ομάδα: «Αν βάλουμε κάτω τραυματισμούς, γηπεδικά και ό,τι δυσκολίες υπάρχουν σε μία ομάδα είμαι ευχαριστημένος. Για να είμαστε πρώτοι με 4 βαθμούς διαφορά σίγουρα κάτι κάναμε καλύτερα από τους άλλους. Η επίθεσή μας και η άμυνά μας είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία. Οπότε είμαι ευχαριστημένος. Περιθώρια βελτίωσης σίγουρα υπάρχουν. Ο καιρός δεν μας βοηθάει, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Για το αν αντέχουν το βάρος πρωταθλητισμού τα νέα παιδιά: «Το μόνο που διαφέρει όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό είναι ότι στο τέλος ψυχολογικά λιγοστεύει ο χρόνος και στενεύουν τα περιθώρια για στραβοπάτημα, οπότε υπάρχει λίγη πίεση. Αλλά αν ο παίκτης κοιτάξει ποιος είναι ο δρόμος της επιτυχίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού και όχι τι θα γίνει μετά από 3 αγωνιστικές, τότε δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση. Αυτό προσπαθούμε να το περάσουμε στους παίκτες από την πρώτη μέρα. Συγκεντρωνόμαστε μόνο στο επόμενο παιχνίδι όποιο κι αν είναι αυτό. Ψυχολογικά προετοιμάζουμε έναν παίκτη για να είμαστε αυτοί που πρέπει στα 90 λεπτά και να έχουμε την απαραίτητη συγκέντρωση».

Για το αν ο προπονητής κάνει τους παίκτες ή οι παίκτες τον προπονητή: «Είναι μία αλληλοεξαρτώμενη σχέση. Προπονητής χωρίς παίκτες δεν μπορεί να κάνει τίποτα μόνος του και οι παίκτες χωρίς προπονητή επίσης. Μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος να βγάζει το πλάνο, μεθοδολογία και ο παίκτης να βγάλει τον καλό του εαυτό. Όλοι έχουν το μερίδιό τους».

Για το αν του έλεγαν να επιλέξει ανάμεσα σε παίκτες υψηλών προδιαγραφών ή να του εγγυηθούν καλύτερες γηπεδικές εγκαταστάσεις, τι θα προτιμούσε: «Θα προτιμούσα γήπεδο και προπονητικές εγκαταστάσεις, γιατί υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης. Αν τα είχαμε θα δίναμε κι εμείς παραπάνω ως τεχνικό τιμ, αλλά και οι παίκτες».

Για την εναλλαγή συστημάτων σε κάθε ματς και αν μπορούν οι παίκτες να τα υπηρετούν: «Το αντέχουν εφόσον είναι δουλεμένα και υπάρχει σιγουριά στους παίκτες. Δεν ζητάω ποτέ πράγματα που δεν είναι δουλεμένα. Ακόμα κι αν υπάρχει λύση για ένα πρόβλημα, αν δεν το έχω δουλέψει, δεν το ζητάω. Η σιγουριά που βλέπετε στα παιχνίδια είναι επειδή είναι όλα δουλεμένα και οι παίκτες έχουν αυτοπεποίθηση ότι θα το βγάλουν αυτό που θα τους ζητήσω».

Για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ομάδα και τις δυνατότητές της: «Ναι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Βλέπω κι άλλα περιθώρια εξέλιξης στους παίκτες, τα οποία ακόμα δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε λόγω και των γηπέδων».

Για τη σχολή Κολωνίας που έχει φοιτήσει και τι την κάνει ξεχωριστή: «Όντως έχει μία φήμη παγκοσμίως. Στην Ελλάδα είναι 2 μήνες η εκπαίδευση, στη Γερμανία 11 μήνες με συνεχόμενη εκπαίδευση, έρχονται προπονητές παγκόσμιας κλάσης, συζητάς μαζί τους είσαι επιστημονικά σε τοπ επίπεδο. Παίρνεις και τίτλο καθηγητή ποδοσφαίρου, όχι μόνο το δίπλωμα UEFA Pro».

Για τον Καραϊσκάκη που αντιμετωπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή: «Είχα πει ότι θα βγουν ομάδες έκπληξη. Τον είδαμε στα 2 φιλικά το καλοκαίρι και ειδικά στο πρώτο μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Έχει 16 γκολ, έχει θετικά αποτελέσματα και είναι τοπικό ντέρμπι και ντέρμπι κορυφής. Είναι σκληρή ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο».

Για την κλήρωση στο κύπελλο με τον Παναθηναϊκό: «Δεν μας φοβίζει κανένα όνομα, γιατί έχουμε περάσει στην ομάδα την αυτοπεποίθηση ότι έχουμε δυνατότητα και ικανότητα να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο και το δείχνουμε, αφού έχουμε χάσει μόνο ένα παιχνίδι φιλικό, το πρώτο με την ΑΕΛ. Χαιρόμαστε που αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με βαριά ιστορία κι ένα τεράστιο όνομα. Θα κάνουμε τα πάντα να περάσουμε και θέλουμε να πάμε πιο μακριά. Θα κοιτάξουμε να περάσουμε, δεν θα φοβηθούμε το όνομα. Θέλουμε την επιτυχία σε κάθε διοργάνωση. Δεν θα χαρίσουμε τίποτα σε κανένα θεσμό. Το τι θα γίνει σε δύο ματς θα το δούμε».

Για το αν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα: «Είναι ανταγωνιστικό. Και ομάδες που ξεχώρισαν στην αρχή όπως ο Απόλλωνας έχουν μείνει λίγο πίσω, κάποιες προέκυψαν ψηλά στην πορεία. Ανταγωνιστικό σημαίνει και απρόβλεπτο και το δείχνουν και τα αποτελέσματα».

Τι θα ζητούσε ως ευχή για τις γιορτές: «Εύχομαι υγεία για όλους τους παίκτες και τον κόσμο. Ξέρω ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος, αλλά θέλω να κοιτάξουν αν γίνεται να ενισχύσουν την προσπάθεια. Οι παίκτες αξίζουν τη συμπαράσταση και αυτό θα ευχόμουν, να έχουμε τη στήριξή τους. Η ενότητα είναι σημαντική, γιατί μία ομάδα με στόχους πρέπει να είναι πάντα ενωμένη».Κυβερνοασφάλεια - ESET: Τι είναι η κακόβουλη πρακτική doxing και πώς να προστατευτείτε
Κυβερνοασφάλεια - ESET: Τι είναι η κακόβουλη πρακτική doxing και πώς να προστατευτείτε
Νίκη Βόλου: Ενίσχυση με Μιλούνοβιτς
Νίκη Βόλου: Ενίσχυση με Μιλούνοβιτς
Σύνοδος υπουργών Ενέργειας ΕΕ: Πολιτική συμφωνία για να μετριαστούν οι υψηλές τιμές ενέργειας
Σύνοδος υπουργών Ενέργειας ΕΕ: Πολιτική συμφωνία για να μετριαστούν οι υψηλές τιμές ενέργειας
Πανσερραϊκός: Ετοιμάζει υπερπαραγωγή στην παρουσίαση με «λάμψη» Αργυρού και Survivor
Πανσερραϊκός: Ετοιμάζει υπερπαραγωγή στην παρουσίαση με «λάμψη» Αργυρού και Survivor

DPG Network

Nέα επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Nέα επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Τροπολογία – εμπόδιο από Μενέντεζ για τα F-16 στην Τουρκία

Τροπολογία – εμπόδιο από Μενέντεζ για τα F-16 στην Τουρκία

Θάνατος μοντέλου στους Αγίους Θεοδώρους - Μαρτυρία: «Η μαμά της είπε να της δώσω το τελευταίο φιλί»

Θάνατος μοντέλου στους Αγίους Θεοδώρους - Μαρτυρία: «Η μαμά της είπε να της δώσω το τελευταίο φιλί»

Έγκλημα στην Καβάλα – Ρεπορτάζ Newsbomb: Τι λένε κάτοικοι του χωριού για τον δράστη και αυτόχειρα

Έγκλημα στην Καβάλα – Ρεπορτάζ Newsbomb: Τι λένε κάτοικοι του χωριού για τον δράστη και αυτόχειρα

Ελλάς – Γαλλία: Συμμαχία - «θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν - Η εντυπωσιακή απόβαση – μήνυμα στη Σκύρο

Ελλάς – Γαλλία: Συμμαχία - «θηλιά» στο λαιμό του Ερντογάν - Η εντυπωσιακή απόβαση – μήνυμα στη Σκύρο

Ρεπορτάζ Newsbomb: Πώς το τέλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης φέρνει αυξήσεις σε προϊόντα

Ρεπορτάζ Newsbomb: Πώς το τέλος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης φέρνει αυξήσεις σε προϊόντα

Πανηγυρικός λόγος Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας»

Πανηγυρικός λόγος Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας»

Βίντεο – ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό Αστυνομικού στην Κρήτη

Βίντεο – ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό Αστυνομικού στην Κρήτη