Γκόμες: «Ο Ολυμπιακός ισχυρός εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου»

Γκόμες: «Ο Ολυμπιακός ισχυρός εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου»

Αιχμές για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ελέγχει τα πάντα στην Ελλάδα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έριξε ο Ματιέ Γκόμες.

Ο αμυντικός της Κέρκυρας, μίλησε σε γαλλική ιστοσελίδα και άφησε αιχμές για τους Πειραιώτες, υποστηρίζοντας πάντως, πως έχει έναν ισχυρό πρόεδρο και πλούσια ομάδα. Ακόμα, ο Ματιέ Γκόμες μίλησε για το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αλλά και τη στάση των «Φαιάκων» που δεν τον άφησαν.

Συγκεκριμένα, ο 31χρονος μίλησε για:

Τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Είναι ο πλουσιότερος σύλλογος, αυτός που κυριαρχεί, μ' έναν ισχυρό πρόεδρο».

Τον υποβιβασμό της Κέρκυρας: «Τερματίσαμε στην όγδοη θέση. Πέντε ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μάς ανακοίνωσαν ότι υποβιβαστήκαμε. Ο πρόεδρος αποφάσισε να μας κρατήσει και να πάμε για άνοδο. Ήταν μία πραγματική καταστροφή. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις κίνητρο κάθε μέρα για να παίξεις με ομάδες της Football League, όταν έχεις κερδίσει την παραμονή σου στη Super League».

Την απόφασή του να μείνει: «Η ομάδα έχει βάση την Κέρκυρα. Η τοποθεσία είναι πολύ ωραία, ο πρόεδρος με αγαπά και δεν θα με άφηνε να φύγω. Ναι, είχα επαφές με τη Βέροια, τον Πανθρακικό, το Ατρόμητο, όπου ήταν ο πρώην προπονητής μου, ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ωστόσο, εκείνο το καλοκαίρι έμενα ελεύθερος. Ο πρόεδρος μου πρότεινε νέο τριετές, αλλά ήθελα να κάνω το βήμα μπροστά».

Την οικονομική κρίση: «Δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί πολύ οι Έλληνες. Πολλές ομάδες, βέβαια, αντιμετωπίζουν προβλήματα. Για μένα είναι η τρίτη χρονιά στην Κέρκυρα και δεν μου χρωστούν ούτε ευρώ. Ναι, είναι αλήθεια, είμαι ο αγαπημένος (γελάει). Μιλάω κάθε μέρα με τον πρόεδρο και βοηθάει. Στην Κέρκυρα δεν υπάρχει ανησυχία γι’ αυτό. Ειδικά για εμάς τους ξένους ο πρόεδρος μας πληρώνει πρώτους και μετά τους Έλληνες».

Τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Οι ομάδες της Super League που είχαν προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν. Είχαν χρέη που δεν τους άφηναν να δουλέψουν σωστά. Η κρίση επηρέασε όλους. Οι ομάδες έχουν έσοδα από τα τηλεοπτικά, από χορηγούς. Με αυτά τα λεφτά μπορείς να φτιάξεις ομάδα. Ωστόσο, κάποιες εξ αυτών ξεπερνούσαν το προβλεπόμενο μπάτζετ. Η δική μας ομάδα παίρνει λεφτά από τα τηλεοπτικά και τους σπόνσορες και χτίστηκε με τα λιγότερα χρήματα. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στα καθημερινά έξοδα, οπότε ο πρόεδρος δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Άλλοι σύλλογοι είναι μέσα στα χρέη και αδυνατούν να κρατήσουν τις ισορροπίες, γιατί είναι άπληστοι».

Τι θα συμβούλευε κάποιον που θα είχε πρόταση από Ελλάδα: «Η μόνη συμβουλή είναι να ξέρουν πώς να κινηθούν. Πρέπει να προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με άλλους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να ενημερωθούν και να μην ακούν τους μάνατζερ».

Το στόχο της ανόδου: «Το 90% της ομάδας είναι η ίδια με αυτή που έπαιζε στη Super League. Γιατί δεν είναι 10 βαθμούς μπροστά; Ο αντίκτυπος του υποβιβασμού ψυχολογικά ήταν τεράστιος. Τους πρώτους μήνες το μεγαλύτερό μας πρόβλημα ήταν να βρούμε κίνητρο. Χάναμε βαθμούς ακόμα και απέναντι στους ουραγούς. Ωστόσο, κερδίσαμε εκτός έδρας άλλες ομάδες που μάχονται για την άνοδο, βρεθήκαμε και πάλι ψηλά και χωρίς αμφιβολία θα είμαστε στο τέλος σε θέση ανόδου».

Το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων: «Προσέλκυσα το ενδιαφέρον ομάδων και υπήρξαν επαφές με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Είμαι, όμως 30 ετών και η ομάδα δεν θα με άφηνε να φύγω έτσι. Αυτό ήταν το παράπονό μου. Δεν είχα το κουράγιο να πάω και να διαπληκτιστώ με τον πρόεδρο, που ήταν φίλος. Αν πίεζα, ίσως να είχα φύγει. Η Μεσόγειος φαίνεται μου ταιριάζει. Είναι πιθανό να μείνω στην Ελλάδα, αλλά και μία επιστροφή στη Γαλλία θα μου ταίριαζε. Κρίμα, γιατί ο ατζέντης μου είναι Ιταλός και δεν γνωρίζει το γαλλικό πρωτάθλημα».



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved