Παπαϊωάννου: «Θα το κυνηγήσουμε νομικά» (photos)
SHARE

Παπαϊωάννου: «Θα το κυνηγήσουμε νομικά» (photos)

Για δόλο του διαιτητή Κατσικογιάννη και στοχοποίηση της Λαμίας και των παικτών της μίλησε ο Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος της Λαμίας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του έκτακτου ΔΣ της ΠΑΕ, δίνοντας εξηγήσεις για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Πιερικό, αλλά και τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν. Παράλληλα, μίλησαν ακόμα οι Χουσεΐν Μουμίν και Θανάσης Ρεπετσάς, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας, Δημήτρης Κουτρουμάνος.

«Τις τελευταίες δύο μέρες έχουν συμβεί κάποια πράγματα στην ομάδα, η οποία ανήκει σε όλους μας και πρέπει όλοι να έχετε μια πλήρης ενημέρωση με όσα μπορώ και εγώ να ξέρω, για να γνωρίζετε όλοι που βρισκόμαστε. Η ομάδα θέλω να ξεκαθαρίσω ακόμη μια φορά δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει στην πόλη, ανήκει στους φιλάθλους, ανήκει στον κόσμο της Λαμίας. Σήμερα είμαι εγώ πρόεδρος, όπως υπήρξαν και πολλοί πριν από μένα και ελπίζω ότι θα ακολουθήσου και πολλοί ακόμη μετά από μένα. Το ποδόσφαιρο βλέπουμε όλοι ότι περνάει κρίση και εύχομαι στο τέλος να βγει νικητής αυτό και όχι η βία ή άλλα άσχημα φαινόμενα», ανέφερε αρχικά.

Για το παιχνίδι με την Καρδίτσα: «Στο ματς με την Καρδίτσα είδα σε κάποια μέσα ενημέρωσης ότι αναφέρθηκαν σε συμπλοκές των οπαδών της Λαμίας με αυτούς της Καρδίτσας. Όσοι ήσασταν στο γήπεδο νομίζω το είδατε ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή των οπαδών της Λαμίας και της Καρδίτσας, αλλά συμπλοκή των οπαδών της Καρδίτσας με την αστυνομία και μόνοι τους ποδοπατήθηκαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιες ομάδες στέλνουν έτσι οργανωμένους κάποιους φιλάθλους, 30-40 παιδιά για να κάνουν κάποια πράγματα που δεν αρμόζουν στα γήπεδα, δεν ευθύνονται αυτά τα παιδιά για να το ξεκαθαρίζουμε, αλλά οι διοικήσεις των ομάδων.

Ό,τι λέω είναι πάντα με ειλικρίνεια και αγάπη για την ομάδα, δεν έχω σκοπό να διασύρω κανέναν αλλά έχω σκοπό να προφυλάξω τα συμφέροντα της ομάδας, η οποία βάλλεται από πολλούς, το γνωρίζω όπως γνωρίζω και ότι ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας μέχρι το καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολος».

Για τον διαιτητή του αγώνα με τον Πιερικό κ. Κατσικογιάννη: «Η ομάδα έφυγε από τον Πιερικό με ένα αποτέλεσμα 0-0. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ό,τι δεν κατάφερε να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο το έκανε εκτός αυτού. Έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ότι ο παίκτης μας Χουσεΐν Μουμίν αναφέρθηκε σ' αυτόν με αισχρά λόγια κατά της οικογένειάς του και κατά των παιδιών του. Επειδή γνωρίζω προσωπικά τον παίκτη και σαν χαρακτήρα, δεν βρίζει, έχει μάλιστα μια θρησκεία που δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί κάποιες από τις λέξεις που γράφει και το γνωρίζουμε. Να μας πει ο κ. Κατσικογιάννης, ο διαιτητής Ηπείρου αν αυτά που έχει γράψει τα πιστεύει και τον προκαλώ να μας πει με ποιο άτομο από την οικογένειά του μίλησε στο κινητό του μετά την λήξη του αγώνα και τι οδηγίες πήρε και ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε. Ο πατέρας μου εμένα εκεί που είναι αισθάνεται περήφανος, ο πατέρας του κ. Κατσικογιάννη σίγουρα δεν αισθάνεται περήφανος. Καλώ όποιος είναι υπεύθυνος, ο Εισαγγελέας, να ανοίξει το κινητό του για να δούμε με ποιον μίλησε και ποιος τον μανατζάρει. Επίσης καλώ την ΕΠΟ και τον Αθλητικό Εισαγγελέα να πάρουν άμεσα θέση. Εμείς από τη μεριά μας ό,τι είναι νόμιμο θα το τηρήσουμε. Δυστυχώς γνωρίζω κάποια πράγματα και κάποια σας τα είπα. Ο Γενικός Αρχηγός μας δεν μπόρεσε να πλησιάσει τον διαιτητή και απωθήθηκε βίαια με δόλο λέγοντας του ο διαιτητής από μακριά ότι όλα είναι εντάξει και το μόνο που θα γράψει μετά το τέλος του παιχνιδιού είναι η κίτρινη στον Ρεπετσά και μετά συμπλήρωσε ο ίδιος ό,τι ήθελε. Έτσι την ώρα που παίζουμε αγώνα την Τετάρτη έρχεται το Φύλλο Αγώνα και η Τιμωρία του Μουμίν. Το ίδιο είχε συμβεί με τον συγκεκριμένο διαιτητή και πέρυσι στον αγώνα της ομάδας μας στα Τρικάλα όπου κρινόταν το πρωτάθλημα. έδειξε κόκκινη στον παίκτη μας τον Παπαστεργίου, όταν ρωτήθηκε γιατί είπε ότι έφτυσε ενώ αυτό δεν έγινε ποτέ και ενώ το παιχνίδι ήταν 1-0 υπέρ μας, αφήνει την ομάδα μας με 10 παίκτες. Θα ντρεπόμουν να είμαι στη θέση του και να σφυρίζω, θα κρέμαγα τη σφυρίχτρα και θα άλλαζα επάγγελμα».

Για παίκτες που "σημαδεύονται": «Είναι γεγονός ότι σημαδεύονται παίκτες που έχουν καλή απόδοση και είναι σε φόρμα. Είχα επιστήσει στην προσοχή στη διοίκηση ότι θα γίνονταν αυτό, όπως τον Βασιλόγιαννη που τον έχουμε με κάταγμα, έτσι και ο Μουμίν τώρα επειδή στα τελευταία παιχνίδια είχε πολύ καλή απόδοση σημαδεύτηκε. Η ομάδα βάλλεται και θα δούμε πολλά ακόμη».

Για το πρωτάθλημα της Football League: «Δια μέσου των βουλευτών του Νομού μας θα ζητήσω ραντεβού με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού επειδή βλέπω ότι έχει όρεξη για δουλειά και να ρωτήσω για ποιο λόγο η Football League και οι ομάδες της μπαίνουν στο Στοίχημα, ούτε έσοδα έχουμε, ούτε τίποτα από αυτό. Αν οι ομάδες βγουν από τις στοιχηματικές εταιρείες και τα γήπεδα θα γεμίσουν κόσμο και μεγαλύτερη αξιοπιστία θα υπάρχει και τότε θα δούμε πόσοι παράγοντες και διοικούντες θα παραμείνουν. Εμένα με ρωτάνε σαν επιχειρηματία συνεχώς αν παίζω στοίχημα και απαντάω αρνητικά. Ψάχνουμε να βρούμε τη φωτιά όταν πατάμε επάνω.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω την αθλητική δικαιοσύνη πώς διοικούν ομάδες άνθρωποι που είναι καταδικασμένοι για άλλα νομικά προβλήματα ή που καταθέτουν πλαστές εγγυητικές. Επίσης πώς υπάρχουν πρόεδροι με μηδενική φορολογική δήλωση, με ποιον τρόπο τα βγάζουν πέρα στις ομάδες τους όταν το χαμηλότερο μπάτζετ είναι είναι 500.000 και φέτος παίρνουμε 150.000. Εγώ έχω κανονικά φορολογική δήλωση και δεν κρύβω τίποτα, ίσως είναι και ένας από τους λόγους που δεν θέλουν τη Λαμία, τους χαλάμε την ιστορία.

Δεν σας κρύβω ότι από κάποιους άνανδρους έχω δεχθεί ανώνυμα γράμματα με απειλές αλλά εγώ δεν τα σηκώνω αυτά, δεν σηκώνω απειλές από κανέναν. Προσβάλλω μόνο όταν με προσβάλλουν».

Για τις ευθύνες των ανθρώπων της ομάδας: «Μην ψάχνετε ευθύνες στην ομάδα, κανείς δεν έχει ευθύνη, μικρά λάθη έχουν γίνει αλλά καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό μας χτύπησε σαν κεραυνός. Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές για λόγους ψυχολογικούς. Οι κύριοι Βαλάντης Μπλέτσας και Γιάννης Συρογιάννης έχουν μετατεθεί στο τεχνικό τιμ, είναι κανονικά εντός ομάδας και Γενικός Αρχηγός αναλαμβάνει ο παλιός προπονητής της ομάδας όταν ήταν στη Δ’ Εθνική, ο Λάκης Παπανικολάου.

Η ομάδα θα συνεχίσει. Υπόσχομαι ότι θα είμαι Πρόεδρος στη Λαμία ως το τέλος του Πρωταθλήματος. Αυτό που δεν μπορώ να υποσχεθώ, αν το ποδόσφαιρο συνεχίσει να είναι έτσι, αν θα έχω το κουράγιο μετά το καλοκαίρι να συνεχίσω, θα το ξανασυζητήσουμε. Βλέπω ότι κάτι πάει να αλλάξει με τον νέο Υφυπουργό που φαίνεται να έχει όρεξη και αν η ΕΠΟ βοηθήσει».

Για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Έχουμε ένα ματς τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Με τις ομάδες και με τους φιλάθλους δεν μας χωρίζει τίποτα. Θα παρακαλέσω όσους πάνε να δούνε τον αγώνα, δεν χρειάζεται να βρίζουν τις άλλες πόλεις και τους άλλους φιλάθλους. Θέλω να επικροτούμε την ομάδα μας, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν 3 αποτελέσματα, ας αφήσουμε τους παίκτες να αγωνιστούν και κάθε αποτέλεσμα να το δεχόμαστε, δεν μας φταίνε οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων. Σαν διοίκηση σας δίνω το παράδειγμα και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες διοικήσεις. Μην αποσυντονίζουμε τους αγώνες με γεγονότα στις κερκίδες, έτσι χάνει μόνο το ποδόσφαιρο. Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους επιστροφής του κόσμου στο γήπεδο και όχι απομάκρυνσής του».

Σε ερώτηση αν υπήρξε επαφή με την Football League για το θέμα της τιμωρίας: «Υπήρξε επαφή με την Football League και τον Πρόεδρο και μας δήλωσε ότι έχουμε τη στήριξή του και πιστεύει και ο ίδιος ότι δεν ήταν δίκαιο. Τυπικά χάνουμε τους βαθμούς αλλά σίγουρα θα το παλέψουμε νομικά, το έχουν αναλάβει οι δικηγόροι».

Στη συνέχεια μίλησαν ο Χουσεΐν Μουμίν και ο αρχηγός Θανάσης Ρεπετσάς.

Ο Χουσεΐν Μουμίν είπε τα ακόλουθα: «Είμαι σε πολύ δυσάρεστη θέση και σε κακή ψυχολογική κατάσταση για την τιμωρία που έχω δεχθεί για κάτι που δεν έχω κάνει όχι μόνο στον αγώνα με τον Πιερικό αλλά και ποτέ στη ζωή μου. Είναι πολύ βαριές οι κατηγορίες και με μειώνουν σαν άτομο. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο αρχηγός της ομάδας μας ο Σάκης ο Ρεπετσάς πήρε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, εμένα που με έχει κατηγορήσει ότι έχω πει όλα αυτά που λέει και στον βοηθό του και στον ίδιο γιατί δεν με τιμώρησε το ίδιο;

Έχω στοχοποιηθεί και εγώ και η ομάδα, έχω κάνει έφεση και ελπίζω να μηδενιστεί η τιμωρία μου, όχι απλά να μειωθεί και πάνω απ' όλα να μην χάσει η ομάδα μου τους βαθμούς που κινδυνεύει να χάσει. Αναφέρθηκε στο Φύλλο Αγώνος ότι τον απείλησα να μην γράψει τίποτα, μέσα στην ένταση της στιγμής το σκέφτηκα, μετά το παιχνίδι δεν το σκέφτηκα να προειδοποιήσω την ομάδα μήπως έχει γράψει κάτι; Είναι φανερό ότι υπήρξε δόλος».

Ο αρχηγός Θανάσης Ρεπετσάς δήλωσε: «Στην αρχή όταν η ομάδα ήταν στην πρώτη θέση κάθε βδομάδα είχαμε ανακοινώσεις, πέναλτι η Λαμία και πέναλτι η Λαμία, να πω ότι είχαμε να κερδίσουμε πέναλτι σχεδόν έναν γύρο από το ματς με την Καρδίτσα, ειδικά μέσα στην Καλαμαριά είδατε τι πέναλτι δεν μας έδωσε ή μέσα στον Αγροτικό Αστέρα. Εμείς σαν ποδοσφαιριστές όταν είμαστε κακοί αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, από κει και πέρα όμως ο εν λόγω κύριος στο ματς με τον Πιερικό ήταν εριστικός καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το πέναλτι που δεν μας δίνει έχει τύχει και είμαι μπροστά και ο πρόεδρος του Πιερικού θα το έδινε, είμαι δίπλα του και του λέω δεν θα το δώσεις; και μου απαντάει παίξε τη μπάλα σου και σκάσε... Είχε δόλο, εμένα στο τέλος του παιχνιδιού που διαμαρτυρήθηκα με τιμώρησε με κίτρινη, δεκτό, τον Χουσεΐν που του είπε τόσα δεν του έδωσε τίποτα.
Εμείς προχωράμε και ας μας βάζουν τρικλοποδιές. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας για να σας κάνουμε υπερήφανους. Πέρυσι ήμουν σε μια άλλη ομάδα, σε κάποια φάση βρισκόμασταν στην 4η θέση της βαθμολογίας, όμως με υπομονή και του κόσμου και των παικτών πετύχαμε τους στόχους μας. Σας θέλουμε και στα δύσκολα κοντά μας όχι μόνο στα εύκολα».

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας κ Δημήτρης Κουτρουμάνος αναφέρθηκε κυρίως σε διαδικαστικά θέματα κυρίως στις ημερομηνίες και τις ώρες που έχουν σταλεί τα έγγραφα στην ΠΑΕ και την υποχρέωση της διοργανώτριας αρχής να ενημερώνει τα σωματεία νωρίτερα για τις ενδεχόμενες ποινές. Επίσης σωστά διαπίστωσε ότι ακόμα και το όνομα του ποδοσφαιριστή είναι λάθος γραμμένο, ενώ ανέφερε ότι αν και η Επιτροπή συνεδρίασε την Τρίτη, βάσει της ημερομηνίας που αναγράφεται στο φαξ, οι αποφάσεις γνωστοποιήθηκαν μία μέρα αργότερα. Την ώρα μάλιστα που υπήρχε αγωνιστική δράση. Τέλος εξέφρασε την συμπαράστασή του προς την ομάδα και κάλεσε τους πάντες να τη στηρίξουν.To Ford Bronco του Jenson Button μπορεί να γίνει δικό σου
To Ford Bronco του Jenson Button μπορεί να γίνει δικό σου
ΑΕΛ: Οι ευχαριστίες του Κούγια στην ομάδα για τη νίκη – Με τι… αηδίασε
ΑΕΛ: Οι ευχαριστίες του Κούγια στην ομάδα για τη νίκη – Με τι… αηδίασε
Πώς συνδυάζονται άψογα τα sneakers με ένα κοστούμι;
Πώς συνδυάζονται άψογα τα sneakers με ένα κοστούμι;
Με 19 αθλήτριες στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας στην Σερβία
Με 19 αθλήτριες στο διεθνές τουρνουά πυγμαχίας στην Σερβία

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο - Σήμερα οι ανακοινώσεις για την Αττική

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο - Σήμερα οι ανακοινώσεις για την Αττική

Λαγουβάρδος στο Newsbomb: Έντονη χιονόπτωση αύριο, θα επηρεαστούν Εθνική και Αττική Οδός

Λαγουβάρδος στο Newsbomb: Έντονη χιονόπτωση αύριο, θα επηρεαστούν Εθνική και Αττική Οδός

Φρικτό δυστύχημα στην Πάτρα: Η 22χρονη κατέβηκε να ελέγξει το ΙΧ της και παρασύρθηκε από φορτηγό

Φρικτό δυστύχημα στην Πάτρα: Η 22χρονη κατέβηκε να ελέγξει το ΙΧ της και παρασύρθηκε από φορτηγό

Δυσοίωνες προβλέψεις από τους επιστήμονες - Γιατί αργεί η αποκλιμάκωση της Όμικρον

Δυσοίωνες προβλέψεις από τους επιστήμονες - Γιατί αργεί η αποκλιμάκωση της Όμικρον

Η κακοκαιρία «Ελπίς» «χτυπά» και την Αττική - Δείτε live εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Ελπίς» «χτυπά» και την Αττική - Δείτε live εικόνα πού χιονίζει σε όλη την Ελλάδα

Survivor: Σάρωσαν οι Διάσημοι, με... όπλο τον καινούργιο «Σοϊλέδη» που «έσβησε» τους Μαχητές

Survivor: Σάρωσαν οι Διάσημοι, με... όπλο τον καινούργιο «Σοϊλέδη» που «έσβησε» τους Μαχητές

Τσικνοπέμπτη 2022: Πότε «πέφτει» φέτος - Πότε είναι η Καθαρά Δευτέρα

Τσικνοπέμπτη 2022: Πότε «πέφτει» φέτος - Πότε είναι η Καθαρά Δευτέρα

Εξαρθρώθηκε συμμορία απατεώνων που υποδυόταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Εξαρθρώθηκε συμμορία απατεώνων που υποδυόταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ