Κατσαβάκης: «Πρέπει να μπει μία τάξη στη Νέων»

Κατσαβάκης: «Πρέπει να μπει μία τάξη στη Νέων»

Για τα όσα συνέβησαν στην Εθνική U19, την Εθνική Ανδρών, τον Άρη και τη Football League μίλησε ο Μάκης Κατσαβάκης.

Ο τεχνικός του Εθνικού Σερρών μίλησε στον Focus Fm 103.6 για την τάση να τα ισοπεδώσουμε όλα στην Ελλάδα, αναφορικά τη βαριά ήττα της Νέων, αλλά και το μουδιασμένο ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη Football League και τα προβλήματα της κατηγορίας, αλλά και για την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατσαβάκη:

Για την Εθνική Νέων: «Δεν φταίνε τα παιδιά για όσα έγιναν. Ας μην μείνουμε σε μια άσχημη στιγμή αλλά να την παραλληλίσουμε με τις επιτυχίες που είχαν σε αυτή την ηλικία αυτά τα παιδιά. Σίγουρα έχουμε απαιτήσεις και πρέπει να μπει μία τάξη. Αυτό το αποτέλεσμα (σ.σ.: ήττα με 10-0 από την Ελβετία) δεν ήταν ότι καλύτερο αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα».

Για την Εθνική ανδρών: «Την ίδια καταστροφική τάση είχαμε και μετά το αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Ρουμανία. Έχουμε την υπερβολή στο αίμα μας και θέλουμε να τα ισοπεδώνουμε όλα. Εμείς που είμαστε στον αθλητισμό, όπως και οι παίκτες δεν πρέπει να ασχολούμαστε ιδιαίτερα με αυτό. Υπάρχουν παίκτες που συχνά στεναχωριούνται. Ακόμα και παίκτες όπως ο Δέλλας, ο Καραγκούνης, ο Σαλπιγγίδης έχουν βγάλει πικρία για την κριτική που ασκούσαν κάποιοι. Ας μην παραβλέπουμε ότι και η Πορτογαλία έχασε από την Αλβανία και παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία από την Πολωνία. Αν το δούμε με πιο ψυχρό βλέμμα, πάντα μετά από μεγάλες διοργανώσεις όπως είναι το μουντιάλ, οι ομάδες είναι ασταθείς στα πρώτα παιχνίδια. Αυτό συνέβει και σε εμάς, συν και το ότι αλλάξαμε προπονητή και είμαστε σε μια φάση ανανέωσης. Δηλαδή πόσες προπονήσεις πρόλαβε να κάνει ο Ρανιέρι; Είναι ελάχιστος ο χρόνος που έχει για να περάσει την φιλοσοφία του. Και ο Ρεχάγκελ και ο Σάντος είχαν παρόμοια αρχή. Υπάρχει όμως καλό υλικό και σε βάθος χρόνου ο πήχης θα μείνει ψηλά».

Για την απόδοση στο δεύτερο παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο: «Τα παιδιά τρέξανε περισσότερο, αλλά θέλουν έναν συντονισμό στο πρέσινγκ. Δεν κάναμε επιπόλαια λάθη στην άμυνα όπως στο πρώτο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε αλλά σίγουρα τα παιχνίδια είναι πολλά και υπάρχει ακόμα χρόνος. Είμαι αισιόδοξος για την Εθνική ομάδα. Ήμουν αυτός που είχε πει ότι στη Πορτογαλία η ομάδα μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως από σήμερα θα αρχίσει μια αντίστροφη βαθμολογική μέτρηση και θα ανέβει και η ψυχολογία των παιδιών. Θα ανασυνταχθούν και μέσω κάποιων φιλικών που πιστεύω ότι θα γίνουν θα δέσει καλύτερα η ομάδα».

Για τον Εθνικό Σερρών: «Η ομάδα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Υπάρχουν γήπεδα στα οποία προπονούμαστε και υπάρχει οικονομική σταθερότητα. 30 του μηνός όλοι είναι πληρωμένοι. Λίγα αλλά στην ώρα τους. Είμαστε μια ποδοσφαιρική δεξαμενή. Ετοιμάζουμε παίκτες-ταλέντα 16-17 χρονών. Θέλουμε ο Εθνικός να είναι αυτάρκης».

Για την Football League: «Ο Βόρειος όμιλος είναι πανίσχυρος φέτος. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες με προϊστορία και πολύ κόσμο να τις ακολουθεί. Ο Ηρακλής, η Λάρισα, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καλαμαριά, ο Αιγινιακός, η Λαμία είναι ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και θα διεκδικήσουν την άνοδο. Ο Αιγινιακός, που αντιμετωπίσαμε την πρώτη αγωνιστική, έχει πολύ καλό υλικό και όπως και πέρυσι, διοικητική σταθερότητα και θα μπει στα πλέι οφ. Η Λαμία είναι πανίσχυρη, έχει κόσμο και είναι μια ομάδα που διψάει για διάκριση. Επίσης είναι εκτός καθεστώτος μη αδειοδότησης. Στο Νότιο όμιλο οι ομάδες είναι πιο αδύνατες. Η ΑΕΚ είναι το πανίσχυρο φαβορί».

Για την κατάσταση της Λίγκας: «Οι αποφάσεις άργησαν πάρα πολύ να βγουν και ήταν πρόχειρες. Πρέπει όλοι να σκεφτούν πως μπορούν οι ομάδες να αναπνεύσουν. Κανείς δεν πρότεινε κάτι. Δεν υπήρχαν βελτιωτικές προτάσεις και αυτό με στεναχωρεί. Ελπίζουμε σε ένα δίκαιο πρωτάθλημα αν και δεν έγινε καλή αρχή σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να βελτιωθούν τα πράγματα όσον αφορά την αντιμετώπιση της διαιτησίας απέναντι στις μικρές ομάδες. Επίσης πρέπει οι διαιτητές να προστατεύουν τους αθλητές. Δεν μπορεί στην φάση στο παιχνίδι του Ηρακλή να μην έδωσε τίποτα ο διαιτητής. Προέχει η συναδελφική αλληλεγγύη και η σωματική ακεραιότητα. Ακόμα η κατανομή των ομάδων. Πέρυσι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν στον Νότιο όμιλο, φέτος τον ανέβασαν στον Βόρειο. Η Ζάκυνθος είναι στον Βόρειο ενώ γεωγραφικά τα Ψαχνά για παράδειγμα είναι πιο κοντά. Πως θα αντέξει η Ζάκυνθος 12-13 ταξίδια στον Βορρά; Και οικονομικά αλλά και λόγω κόπωσης. Στην Football League είτε χρωστάς 50 χιλιάρικα είτε εκατομμύρια μπαίνεις στο ίδιο τσουβάλι. Δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές. Δεν ξεκινά με ίσους όρους το πρωτάθλημα. Ακόμα και οι παράγοντες που έχουν υγιή σκέψη θα κουραστούν με αυτές τις καταστάσεις και θα τα παρατήσουν, πράγμα που θα είναι καταστροφικό».

Για την κατάσταση στον Άρη: «Έτσι όπως ήταν τα πράγματα ήταν αναγκαίο κακό το να ξεκινήσει η ομάδα στη Γ'  Εθνική. Το θέμα είναι να διατηρηθεί η διοικητική σταθερότητα. Είχα την τύχη να κάτσω στον πάγκο της ομάδας δύο φορές και ελπίζω να βρει τον δρόμο της. Τον χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως να προσέξει καθώς και ο Πανσερραϊκός και η Καβάλα είναι πολύ δυνατές ομάδες και δεν θα εγκαταλείψουν την μάχη».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
ΑΕΚ – Άρης: Το εντυπωσιακό κορεό για τα 100 χρόνια κι η οικογενειακή ατμόσφαιρα στο φινάλε (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved