Σάμιος: «Καμία σοβαρή πρόταση για τη Δόξα Δράμας»

Σάμιος: «Καμία σοβαρή πρόταση για τη Δόξα Δράμας»

Απογοητευμένος εμφανίζεται ο μεγαλομέτοχος των «μαυραετών» για την μη ανταπόκριση που είχε το κάλεσμά του για ενδιαφερόμενους αγοραστές της ΠΑΕ

Αν κι έχει ανακοινώσει εδώ κι ένα χρόνο σχεδόν πως αποσύρεται από τα διοικητικά της Δόξας Δράμας και είναι διατεθειμένος να συζητήσει προτάσεις για την αγορά της ΠΑΕ, ο Θανάσης Σάμιος αποκάλυψε πως καμία σοβαρή πρόταση δεν έχει κατατεθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Arena FM:

Για το αν ισχύουν τα σενάρια περί ενδιαφέροντος για την Δόξα Δράμας: «Έχω αποστασιοποιηθεί και έχω φύγει από το χώρο του ποδοσφαίρου διοικητικά από πέρυσι τον Ιούνιο. Είμαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας που έχω αγαπήσει και έχω προσφέρει πολλά χρήματα, κάναμε ένα μεγάλο άλμα παίζοντας στην Α’ εθνική. Από πέρυσι που έφυγα αναζητώ έναν σοβαρό αγοραστή για την ομάδα, την ιστορία της και για την δική μου επένδυση, αλλά και για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει το ποδόσφαιρο σε μια σημαντική περιοχή. Πέρα από τις φήμες, όμως, δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση. Το σοβαρό είναι μια έγγραφη πρόταση η οποία μπορεί να τεθεί ενώπιον όλων των φιλάθλων και να είναι δεσμευτική. Εγώ ακούω με διπλή αγωνία όλες αυτές τις φήμες. Αφενός αγαπώ αυτή την ομάδα και αφετέρου θέλω να απεγκλωβιστώ οικονομικά. Κατά την δική μου γνώμη οι συμφωνίες για πωλήσεις ομάδων θα πρέπει να τίθενται και στην κρίση του κόσμου. Όποια πρόταση μου γίνει θέλω να γίνει εγγράφως. Σήμερα έχει περάσει ένας χρόνος και δεν μου έχει γίνει κάποια σοβαρή πρόταση. Ό,τι συζητάμε είναι σε επίπεδο φιλολογικό. Δεν υπάρχει σοβαρή πρόταση σε επίπεδο προφορικό. Δεν αγοράζονται ομάδες προφορικά. Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να βγει μπροστά να πει ποιος είναι, τι θέλει, πόσο εκτιμά την ομάδα και κυρίως να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι μπορεί να την πάει την ομάδα ψηλά».

Για την δική του παρουσία: «Εγώ βγήκα… εκτός διοικητικά. Δεν ήταν απόφαση εν βρασμώ, ούτε αιφνιδίασα κάποιον. Την είχα εξαγγείλει πολύ πιο πριν και προσπάθησα να βρω ένα διοικητικό σχήμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί οικονομικά. Από τότε έχει παρέλθει ένας χρόνος. Έγγραφη σοβαρή, δεσμευτική πρόταση για την αγορά μιας ομάδας, η οποία τονίζω πως δεν χρωστάει πουθενά, δεν έχω λάβει. Όταν έλαβα την απόφαση μου να παραιτηθώ αυτά τα είχα ζυγίσει. Αν δεν βρεθεί επενδυτής η στεναχώρια μου θα είναι πρώτα για την ομάδα και μετά για την επένδυση μου. Το ζητούμενο είναι ότι ο κόσμος της Δράμας και η κοινωνία της Δράμας έχει χτυπηθεί από την ανεργία. Είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι δεν μπορεί να κρατήσει μια ομάδα όπως η Δόξα. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και μακάρι να υπάρξει ένας άνθρωπος είτε μέσα από την Δράμα είτε έξω από την Δράμα που θα σέβεται την ομάδα και θα έχει το ειδικό βάρος να την διατηρήσει. Εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε το μέλλον της ομάδας και όχι στις φιλότιμες προσπάθειες των υποστηρικτών της, από τους οποίους λείπει το οικονομικό στοιχείο».

Για το αν θεωρεί κάποιον αξιόπιστο συνομιλητή: «Μετά από κάποιες τηλεφωνικές επαφές που έκανα τελευταία προσεγγίζοντας επιχειρηματίες από την Δράμα, που στο παρελθόν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, δεν διαπίστωσα αυτή την στιγμή πως το ενδιαφέρον τους είναι υψηλό και για αυτό δεν έχουμε λύση. Για το ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ενδιαφέρον για μια ομάδα με ένα τέτοιο όνομα, δικό της γήπεδο, που δεν χρωστάει, με ταλέντα, με ιστορία, ίσως θα έπρεπε να αναζητήσουμε τις αιτίες στην κακή εποχή. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και μέσα από την συζήτηση που κάνουμε ίσως κάποιος ενδιαφερθεί σοβαρά για αυτή την ομάδα».

Για το αν τον προσέγγισε κάποιος άνθρωπος του ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν μεταξύ της Δόξας και του ΠΑΟΚ πολλά κοινά στοιχεία. Ότι μεγάλο κομμάτι της Δράμας υποστηρίζει τον ΠΑΟΚ είναι γνωστό. Από αυτό, όμως, μέχρι την συνεργασία υπάρχει μεγάλη απόσταση. Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι εννοούν με την λέξη συνεργασία. Μια ομάδα έχει ιδιοκτήτη για να επενδύσει. Νομικά η εξαγορά δυο ομάδων δεν είναι εφικτή. Σε επίπεδο φημών και συζητήσεων δεν προχωράει κάτι. Αν κάποιος έχει σοβαρό ενδιαφέρον για την ομάδα, είμαι εδώ να τον βοηθήσω. Αλλά να εμφανιστεί και να πει εγγράφως πως αυτά μπορεί να κάνει και έτσι μπορεί να βοηθήσει. Το να παίζουμε με τον καημό των φιλάθλων της Δράμας δεν εξυπηρετεί κανέναν».



Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved