Γκόμεζ στο Onsports: «Μου αρέσει η Ελλάδα, θέλω Super League» (photos+videos)

Γκόμεζ στο Onsports: «Μου αρέσει η Ελλάδα, θέλω Super League» (photos+videos)

Ένας από τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά στο πρωτάθλημα της περσινής Football League, ο Μάθιου Γκόμες, μιλάει στο Onsports για την ποδοσφαιρική εμπειρία του στην Ελλάδα κι υποστηρίζει πως αν έρθει στα χέρια του πρόταση από ομάδα της Super League θα ρίξει… άγκυρα στη χώρα μας.

Γεννημένος στο Μπαγιόν της Γαλλίας, ή καλύτερα στη Μπαϊόνα όπως θα έλεγαν οι ντόπιοι κάτοικοί της αφού πρόκειται για περιοχή που βρίσκεται στα Πυρηναία και ουσιαστικά ανήκει στη χώρα των Βάσκων, ο Μάθιου Γκόμες δεν θα μπορούσε να μην λατρεύει την Αθλέτικ Μπιλμπάο, το καμάρι όλων των Βάσκων. Άλλωστε, σε γαλλική ομάδα – παρά το γεγονός ότι έχει την υπηκοότητα της χώρας – δεν έχει αγωνιστεί ποτέ…

Από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Σοσιεδάδ, σε αντίστοιχες «θυγατρικές» ομάδες κι από εκεί στην Ιταλία. Ένα πέρασμα από τη Γιούβε Στάμπια, μερικά χρόνια σε χαμηλότερες κατηγορίες και ξαφνικά το καλοκαίρι του 2012 ο 27χρονος Γκόμες βρίσκεται στην Ελλάδα και την Άμφισσα! Μεταγραφή που δεν σήκωσε… σκόνη από τον Φωκικό, τον βοήθησε όμως επί της ουσίας να καταφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που θα είχε πετύχει αν δεν τον είχε στο ρόστερ του.

Η ποιότητα του Γκόμες, εμφανής στον αγωνιστικό χώρο και οι 33 παρουσίες του στον «μαραθώνιο» της Football League πρόσθεσαν ακόμα 4 γκολ και 7 ασίστ, αλλά και αρκετή ποδοσφαιρική φαντασία στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως αρκετές ομάδες από την κατηγορία, αλλά και άλλες από τη Super League, περίμεναν το καλοκαίρι για να τον πλησιάσουν, αφού μένει ελεύθερος από το σύλλογο της Άμφισσας.

«Άλλο ποδόσφαιρο, όμορφη εμπειρία»

«Ήταν πολύ καλή η εμπειρία μου στην Ελλάδα. Δεν το περίμενα, αλλά έκανα πολλούς φίλους από την ημέρα που ήρθα», είπε στο Onsports ο Μάθιου Γκόμες, στο ξεκίνημα της επικοινωνίας του Onsports μαζί του και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό εδώ, πιστεύω πως δεν έδειξα τον καλύτερο εαυτό μου. Τώρα έχω προσαρμοστεί και αν μείνω στην Ελλάδα πιστεύω πως η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ καλύτερη για εμένα».

Συζητώντας για το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, ο 28χρονος άσος από τη Βασκονία αναφέρθηκε στις ομάδες που πήραν απευθείας την άνοδο στη Super League, βγάζοντας… το καπέλο στον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και στην ΑΕΛ Καλλονής.

«Δίκαια ανέβηκαν αυτές οι ομάδες. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Απόλλων. Βρέθηκα στην Αθήνα και πήγα να δω ένα παιχνίδι του, αυτό με τη Λάρισα και ήταν πολύ καλή η απόδοσή του», είπε και πρόσθεσε: «Κάποιοι φίλαθλοι με γνώρισαν και μου έλεγαν να πάω στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Ξέρω πως έχει μεγάλη ιστορία και είναι ένδοξη ομάδα. Εντύπωση μου έκανε και η Καλλονή. Τον Δεκέμβριο θυμάμαι πως είχαν γράψει κάποιοι ότι ενδιαφέρεται για εμένα. Δεν ήξερα κάτι, αλλά γενικά θεωρώ πως θα πάει καλά και στη Super League».

«Θέλω να μείνω στην Ελλάδα»

Όσο για το τι θα έπρεπε να κάνει ο Φωκικός, έτσι ώστε να αλλάξει επίπεδο, ο Γκόμες, σχολίασε: «Πιστεύω πως ο Φωκικός κάθε χρόνο θα βελτιώνεται. Έχει αρκετούς καλούς νεαρούς παίκτες κι αν πάρει 3-4 έμπειρους την επόμενη χρονιά, όλα είναι πιθανά».

Τι γίνεται όμως με την δική του περίπτωση; Μένει ελεύθερος και σίγουρα αποχωρεί από την Άμφισσα. Πολλά σενάρια τον θέλουν στο στόχαστρο του Λεβαδειακού αλλά και της Καλλονής, κι ο ίδιος θα πήγαινε με… κλειστά μάτια όχι μόνο σε αυτές τις δυο ομάδες αλλά σε όποια ομάδα της Super League του κατέθετε μια συμφέρουσα πρόταση. Κι αυτό γιατί «λάτρεψε» την Ελλάδα και θέλει να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

«Μένω ελεύθερος σε λίγες ημέρες. Θα ήθελα να μείνω, όπως είπα μου αρέσει πάρα πολύ στην Ελλάδα και θα ήθελα να παίξω στη Super League», υποστήριξε όταν ρωτήσαμε για το μέλλον του, ενώ πρόσθεσε πως: «Μίλησα με κάποιες ομάδες, είχα επαφές με τρεις συλλόγους της Super League. Πιστεύω πως θα υπάρξουν θετικά νέα το επόμενο διάστημα. Θεωρώ πως στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου μπορώ να δείξω τις πραγματικές ικανότητές μου και θέλω να το αποδείξω αυτό».

Ακόμα, όμως, κι αν τελικά αποχωρήσει από τα… μέρη μας ο Μάθιου Γκόμες, θα θυμάται όπως τόνισε στο Onsports τη «ζεστασιά» των ανθρώπων. Ο Βάσκος υποστήριξε πως αισθάνθηκε σαν στο σπίτι του στην Ελλάδα, αφού άπαντες φρόντισαν να τον κάνουν να νιώσει άνετα και τον υποδέχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

«Θέλω να μείνω στην Ελλάδα, να παίξω στη Super League. Αν όμως δεν συμβεί αυτό και φύγω, η χώρα σας θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Οι άνθρωποι ήταν όλοι πολύ «ζεστοί» μαζί μου, τους ευχαριστώ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό», ήταν τα λόγια του…

Γκόμεζ στο Onsports: «Μου αρέσει η Ελλάδα, θέλω Super League» (photos+videos)



Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved