Διλμπέρης: «Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε και οι χειρότεροι»

Διλμπέρης: «Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα, αλλά ούτε και οι χειρότεροι»

Ηρεμία θα προσφέρει η νίκη επί του Απόλλωνα στον Εθνικό Γαζώρου, με τον Παναγιώτη Διλμπέρη να τονίζει πως το παιχνίδι αυτό δεν ήταν οριακό για την ομάδα του.

«Για εμάς το σημερινό παιχνίδι δεν είχε τον χαρακτήρα τον οποίο έδωσαν τις προηγούμενες μέρες τα περιβάλλοντα του ποδοσφαίρου και μέσα σε αυτά είστε και εσείς (σ.σ.: ΜΜΕ). Δεν υπάρχει για τον Εθνικό Γαζώρου οριακό παιχνίδι και δεν υπάρχει παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε. Πρέπει να κερδηθούν όλα τα παιχνίδια και μέσα στην διαδικασία του ποδοσφαίρου, μπορούν να χαθούν και όλα τα παιχνίδια. Διαπιστώσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, και καθ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, ότι εμείς δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα της Β’ Εθνικής, αλλά και αναμφισβήτητα ούτε και η χειρότερη ομάδα. Διαπιστώσαμε προβλήματα και προσπαθήσαμε να τα ιεραρχήσουμε.

Χαθήκαν πράγματα από την ομάδα, ιδίως στο προηγούμενο παιχνίδι, τα οποία με πολύ μεγάλη προσπάθεια θέλαμε να τα επαναφέρουμε μέσα στο παιχνίδι μας. Το πρώτο και το πιο σημαντικό, και νομίζω εκεί αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, είναι να φύγει το βάρος από τις πλάτες τους να μετατεθεί οπουδήποτε αλλού και ταυτόχρονα να έχουν μέσα στο παιχνίδι πάθος. Εγώ είδα ποδοσφαιριστές, και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από αυτό, οι οποίοι μπήκαν παθιασμένοι να ζητήσουν το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι είχε και άλλα ζητούμενα τα οποία μας έλειψαν και τα βρήκαμε. Εκτός από προϋποθέσεις σήμερα είχαμε και ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα γκολ. Ήρθε μέσα από το πέναλτι και ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλα γκολ και να δεχτούμε σίγουρα, γιατί τα προβλημάτων που έχουμε στις στατικές φάσεις και τα κενά διαστήματα συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών μέσα στο παιχνίδι, υπάρχουν ακόμα», ανέφερε ο τεχνικός του Εθνικού Γαζώρου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να δουλέψουμε. Όμως είναι λογικό να υπάρχουν ακόμα, γιατί αν κάποιος αναλογιστεί ποιο είναι το ρόστερ της ομάδας θα διαπιστώσει ότι έχω 15 παιδιά που δεν έχουν παίξει ποτέ Β’ Εθνική, άλλα 5 παιδιά τα οποία πέρυσι δεν έπαιξαν πουθενά, και έχω και 4-5 παιδιά τα οποία έχουν παρουσίες. Είναι φυσιολογικό να έχουν κενά, είναι φυσιολογικό να έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και είναι φυσιολογικό να χάνουν παιχνίδια και να κερδίζουν παιχνίδια. Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που έφεραν αυτή την νίκη, η οποία είναι ιστορική, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα. Θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε πράγματα. Αυτό δυστυχώς με το υπάρχον υλικό γίνεται μόνο μέσα από την διαδικασία των παιχνιδιών. Εκεί την πατάς, την πληρώνεις και μαθαίνεις. Να ευχηθώ ότι καλύτερο στην ομάδα του Απόλλωνα, πραγματικά είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και να εξυμνήσω τον τρόπο που λειτουργεί ο Απόλλωνας. Λείπουν αυτά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να του μοιάσουμε όλοι. Εμείς τώρα πάμε για το παιχνίδι με τον Πιερικό, ταπεινά, με πολύ συγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια».

Για το αν θα βοηθήσει ψυχολογικά για την συνέχεια αυτή η νίκη, σημείωσε: «Αυτό είναι μια κουβέντα την οποία την κάναμε τις προηγούμενες ημέρες. Όταν έχεις πολλές ήττες, συνήθως στην αρχή λες ότι είναι τυχαίο, μετά όσο περνάει ο καιρός θεωρείς ότι εσύ δεν είσαι καλά. Έπρεπε να σταματήσει αυτό το πράγμα για τον εξής λόγο, γιατί αμέσως μετά αρχίζει και σου φταίει ο συμπαίκτης σου, ο προπονητής, το σύστημα, το γήπεδο και όλες οι καιρικές συνθήκες. Εκείνη την στιγμή, και για αυτό και εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος, στην δική μου ομάδα οι παίκτες που έχουν προσωπικότητα και εμπειρία, σήμερα άρπαξαν τους άλλους από τον γιακά και τους άφησαν σε ένα παιχνίδι στο οποίο σαφώς μπορούσε και να έρθει ισοπαλία και να χαθεί. Σημασία όμως έχει ότι πήραν την ομάδα και την τράβηξαν μπροστά».

Ο Δημήτρης Γαϊδαρτζής τόνισε από την πλευρά του: «Σήμερα ξέραμε ότι θα παίξουμε με μία ομάδα που είναι από τις καλές του πρωταθλήματος. Νομίζω μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε και γενικά είχαμε τον τσαμπουκά και το πάθος που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό μας έδωσε ώθηση για να πάρουμε την νίκη σε αυτό το ματς, που την χρειαζόμασταν πάρα πολύ, για να ανέβει η ψυχολογία μας για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Μπορούσαμε να βάλουμε και άλλο γκολ, αλλά και να δεχθούμε το γκολ της ισοφάρισης που έχασε ο Απόλλωνας. Τέλος καλό, όλα καλά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε, να γεμίσουμε τις μπαταρίες για το δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Πιερικό και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Σχολιάζοντας τη φάση του πέναλτι, επισήμανε: «Εγώ πήγαινα για την μπάλα, μπορεί ο αντίπαλος προπονητής να λέει ότι η μπάλα πάει προς τα έξω, όμως εγώ είμαι μπροστά από τον παίκτη, με αγκαλιάζει, πέφτω και είναι πέναλτι. Δεν έκανα θέατρο, και αυτό φαίνεται και στο ριπλέι, όπως ενημερώθηκα ήταν πέναλτι. Το σωστό ήταν να δοθεί πέναλτι και δόθηκε».



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved