Ανασκόπηση 2012 – Football League – Πρωταθλητής στο... νήμα ο Πανθρακικός (photos+videos)

Ανασκόπηση 2012 – Football League – Πρωταθλητής στο... νήμα ο Πανθρακικός (photos+videos)

Αν και οι δύο ομάδες που κέρδισαν την απευθείας άνοδο στη Super League ήταν γνωστές από καιρό, ο πρωταθλητής στην κατηγορία κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Χρειάστηκε η νίκη του Πανσερραϊκού επί της Βέροιας την τελευταία αγωνιστική για να χαρίσει τον τίτλο στον Πανθρακικό, χωρίς παράλληλα να χαρίσει στα «λιοντάρια» - παρά τη νίκη τους επί της «Βασίλισσας του Βορρά» - τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την δική τους άνοδο μέσω των play offs.

Τo πρωτάθλημα στη «μικρή» κατηγορία είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και ανακατατάξεις, όμως ο Πανθρακικός κατέκτησε δίκαια τον τίτλο, καθώς στην πορεία της σεζόν αποδείχτηκε η πιο σταθερή ομάδα της Football League. Η ομάδα της Κομοτηνής μαζί με τη Βέροια ήταν οι ομάδες που ξεχώρισαν – αν και το ξεκίνημα των ακριτών δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό - με αποτέλεσμα όλοι να ψάχνουν τον... τρίτο της παρέας.

Ηταν, ωστόσο, η απόρθητη έδρα του όπου μέτρησε 16 νίκες και μία μόλις ισοπαλία (κόντρα στη Βέροια) σε συνδυασμό με τις δύο σπουδαίες εντός έδρας νίκες επί του Πλατανιά και της Παναχαϊκής που του έδωσαν την ώθηση για την κορυφή για να... αρπάξει τελικά τον τίτλο μέσα από τα χέρια της Βέροιας την τελευταία αγωνιστική και να επιστρέψει στη Super League μετά από δύο χρόνια. Σημαντικό ρόλο στην άνοδο έπαιξε η εξαιρετική του άμυνα, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δέχτηκε μόλις 16 γκολ από τα οποία μόνο 3 εντός έδρας.

VER

***

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

BA8MO-BHTA

***

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2011-2012

prog copy copy

***

Play off – O Πλατανιάς πήρε το τρίτο «εισιτήριο»

897925

Ο Πανσερραϊκός όπως προαναφέραμε, στέρησε από τη Βέροια τον τίτλο της πρωταθλήτριας, δεν κατάφερε όμως παρά τη νίκη του να μπει στα play off, αφού χρειαζόταν γι’ αυτό συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων, ο οποίος τελικά ευνόησε την Καλλονή. Η ομάδα της Μυτιλήνης που υποδεχόταν τον Πλατανιά ήθελε μόνο νίκη και παράλληλη ήττα του Πιερικού από τον Ηρακλή Ψαχνών, όπως τελικά και έγινε κι έτσι ήταν η ομάδα που συμπλήρωσε το... καρέ. Πλατανιάς, Καλλιθέα, Παναχαϊκή και Καλλονή ήταν οι τέσσερις ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδο, οι φωνές για τη διαιτησία δεν έλειψαν, όπως ήταν αναμενόμενο και τελικά ο Πλατανιάς αν και ξεκίνησε με ένα βαθμό «προίκα» από την κανονική περίοδο σε σχέση με την Καλλιθέα που είχε δύο, πήρε το τρίτο εισιτήριο της ανόδου.

***

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF

play

***

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ PLAY OFF

play-prog

***

Υποβιβάστηκε ο Αγροτικός Αστέρας μετά από έξι χρόνια

Στην «ουρά» Διαγόρας και Εθνικός Αστέρας είχαν προ πολλού παραδώσει... πνεύμα, ωστόσο η τρίτη θέση παίχτηκε μέχρι τελευταία στιγμή ανάμεσα στον Βύζαντα Μεγάρων και τον Αγροτικό Αστέρα. Οι Μεγαρίτες είχαν κερδίσει στα μεταξύ τους παιχνίδια με 2-1 τόσο στα Μέγαρα όσο και τον Εύοσμο κι έτσι παρόλο που οι δύο ομάδες ισοβάθμισαν στους 34 βαθμούς ο Βύζας έμεινε στην κατηγορία.

Ο Αγροτικός περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να σωθεί αφού εκκρεμούσε απόφαση για το φερόμενο ως «στημένο» παιχνίδι ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά η απαλλακτική απόφαση του αθλητικού δικαστή της Football League για τις δύο ομάδες σήμανε και τον οριστικό υποβιβασμό του μετά από παραμονή έξι χρόνων στην κατηγορία.

Τελικά ο Αγροτικός Αστέρας δεν έμεινε καν στη Football League 2, αλλά υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην Δ’ Εθνική.

***

Eνα «θερμό» - «θερμό» καλοκαίρι

FOOT

Το καλοκαίρι του 2012 «σημαδεύτηκε» από... διεργασίες, προκειμένου να βρουν στέγη οι «άστεγοι» Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής. Οι τρεις ομάδες πήραν πιστοποιητικά από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά στη συνέχεια ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι συσκέψεων, διαφωνιών ακόμα και εντυπώσεων, προκειμένου να τις δεχτεί στους... κόλπους της η Football League που βέβαια ήταν απόλυτα αναμενόμενο ότι δεν θα το έκανε χωρίς αντάλλαγμα. Το αντάλλαγμα επικεντρώθηκε γύρω από την αδιαπραγμάτευτη θέση της για αναδιάρθρωση, προκειμένου η Super League να δεχτεί την άνοδο τεσσάρων αντί για τρεις ομάδες από τη Football League, άρα και τον αντίστοιχο υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων από την «μεγάλη» κατηγορία. Μόνο όταν η Super League είπε το «ναι» στην αναδιάρθρωση, οι τρεις ομάδες έγιναν δεκτές στην «οικογένεια» της Football League. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να αναβάλλει - μία και δύο φορές... - ακόμα και την κλήρωση του πρωταθλήματος, προκειμένου να σιγουρευτεί πως τα αιτήματά της (που αφορούσαν και τον ΟΠΑΠ) θα γίνουν αποδεκτά. Η συμμετοχή των «τριών» είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος... μαμούθ που επιβαρύνθηκε με επιπλέον αγωνιστικές και, πλέον, αποτελεί έναν πραγματικό μαραθώνιο. Το πρωτάθλημα 2012-2013 της Football League απαρτίζεται από 21 ομάδες, θα «τρέξει» 42 αγωνιστικές και... όποιος αντέξει!

***

«Αντίο» στο 2012 με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην κορυφή!

APOLLO copy

Αυτός που αντέχει προς το παρόν και δείχνει και πολύ καλά στοιχεία είναι ο Απόλλων Σμύρνης. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά από 14 αγωνιστικές που υπό... νορμάλ συνθήκες θα ήταν περίπου το ήμισυ του πρωταθλήματος, ενώ τώρα είναι μόλις το 1/3, φιγουράρει στην κορυφή με 27 βαθμούς και την ακολουθούν ο Εργοτέλης με 25 και η Νίκη Βόλου με 24. Οι μέχρι τώρα εκπλήξεις της σεζόν είναι ο Ηρακλής Ψαχνών και ο νεοφώτιστος Εθνικός Γαζώρου, ενώ στις «απογοητεύσεις» υπολογίζονται η Καβάλα και η Δόξα Δράμας. Οι μισές ομάδες έχουν αλλάξει προπονητές με την Παναχαϊκή να το έχει... διαπράξει ήδη τέσσερις φορές, ενώ ανάλογα την εξέλιξη στην πορεία του πρωταθλήματος, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξει και... συνέχεια. Αναγέννηση Επανομής και Βύζας Μεγάρων μοιάζουν να έχουν παραδώσει ήδη από τώρα τα όπλα, λόγω και των αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων τους, ενώ το «παλεύουν» Θρασύβουλος, Φωκικός, Πιερικός και Καλλιθέα. Βέβαια, ακριβώς επειδή πρόκειται για «μαραθώνιο» και έχουμε διανύσει μόλις το 1/3 του, είναι βέβαιο ότι οι εκπλήξεις το 2013 θα είναι πολλές, ενδεχομένως δε και εκκωφαντικές...

***

Oι πανηγυρισμοί του Πανθρακικού για την άνοδο

***

Οι πανηγυρισμοί της Βέροιας για την άνοδο

***

Οι πανηγυρισμοί του Πλατανιά για την άνοδο

***



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved