Πίτσος: «Ολοένα και καλύτερος ο Εργοτέλης»

Πίτσος: «Ολοένα και καλύτερος ο Εργοτέλης»

Για το σπουδαίο «διπλό» στη Λάρισα μίλησε ο άσος του Εργοτέλη, Μηνάς Πίτσος και τόνισε ότι θα δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση στον κρητικό σύλλογο, καθώς είναι από τις νίκες που δίνουν «ταυτότητα» σε μια ομάδα.

Σε δηλώσεις του στον «Κρήτη Σπορ Fm 87,6» ο παίκτης των Κρητικών μίλησε ακόμα για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, καθώς και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Ήταν μια καλή, μια σημαντική νίκη για την ομάδα μας, μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα από την οποία πιστεύω ότι θα περάσουν πολύ λίγες ομάδες. Ήταν μια νίκη ψυχολογίας σημαντική από πολλές απόψεις, από αυτές που σου δίνουν ταυτότητα και ώθηση, ειδικά για εμάς που έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Αυτές οι νίκες είναι που σε κάνουν ομάδα. Εμάς σαν Εργοτέλη μας βολεύουν τα παιχνίδια σαν της Λάρισας από ότι αυτά σαν του Φωκικού που έχουν μεγαλύτερη και διαφορετική δυσκολία. Έχουμε ομάδα με ποιότητα που θέλει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που θέλουν το ίδιο όπως η Λάρισα, είναι κάτι που μας βολεύει. Αν μάλιστα σε κάποιες προσπάθειες που είχαμε ήμασταν πιο αποτελεσματικοί, ίσως να μπορούσαμε να κάνουμε και κάτι ακόμα καλύτερο. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά τέτοιες νίκες, σε τέτοιες έδρες, με αντιπάλους με τους ίδιους στόχους είναι που σε κάνουν καλύτερη ομάδα», είπε αρχικά.

Ο Μηνάς Πίτσος είπε ακόμα:

Για το ότι η ομάδα δείχνει σημάδια βελτίωσης από αγώνα σε αγώνα: «Παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Όταν είσαι σε μια ομάδα όπου το 70% των παικτών της δεν έχουν παραστάσεις και εμπειρία, από παιχνίδι σε παιχνίδι τους βοηθά να ανταπεξέρχονται και να γίνονται και να γίνονται ακόμα καλύτεροι. Πιστεύω ότι έτσι και εμείς θα γινόμαστε καλύτεροι σε όλους τους τομείς».

Για τη σύγκριση του φετινού πρωταθλήματος με τα προηγούμενα: «Μεγάλη διαφορά δεν υπάρχει. Και παλαιότερα υπήρχαν ομάδες που δεν ήθελαν να παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά να το καταστρέφουν, όπως έγινε με τον Φωκικό, αλλά και τον Βύζαντα στα Μέγαρα. Σε αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι. Ίσως φέτος να υπάρχουν περισσότερες ομάδες που έχουν στόχο να κάνουν το κάτι παραπάνω και να έχουν το στόχο της ανόδου. Υπάρχουν 7-8 ομάδες, οι οποίες θα προσπαθήσουν να ανέβουν, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τόσες πολλές. Αυτό είναι κάτι που διαφέρει φέτος. Μέχρι τώρα έχουμε δει κάποιες ομάδες που δεν τις περιμέναμε να είναι ψηλά όπως ο Ηρακλής Ψαχνών με τον οποίο παίξαμε και είναι ψηλά, όπως και ο Εθνικός Γαζώρου. Είναι νωρίς όμως ακόμα, αλλά αυτές οι ομάδες είναι οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και γιατί όχι, να μείνουν έτσι μέχρι το τέλος, ώστε να υπάρχει ο συναγωνισμός που θα σε κάνει και εσένα καλύτερο για να ξεπερνάς τα εμπόδια που έχεις. Εμάς θέλουμε ομάδες που θα παίζουν για τη νίκη, γιατί κάνουμε και εμείς το ίδιο και θα είναι καλό για το πρωτάθλημα να συνεχιστεί αυτό, καθώς θα κάνει καλό και στο ίδιο το πρωτάθλημα».

Για τις εντυπώσεις του, από το πρώτο τέταρτο του πρωταθλήματος: «Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε ακόμα τίποτα, ιδιαίτερα για τις ομάδες που θα κυνηγήσουν την άνοδο, κάτι που ίσως θα αρχίσει να φαίνεται μετά τα πρώτα παιχνίδια του δευτέρου γύρου. Το ίδιο και για τις ομάδες, οι οποίες θα παλέψουν για την παραμονή τους. Θα παίξουν ρόλο όμως και άλλοι παράγοντες, όπως το πόσες ομάδες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά».

Για την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας με την Καλλιθέα: «Ο αντίπαλός μας προέρχεται από ρεπό, κάτι που όταν έχεις συνεχόμενα ματς όπως τώρα του κάνει καλό, ενώ όταν είναι σε κανονικό ρυθμό το πρωτάθλημα ίσως να τον βγάζει εκτός ρυθμού. Για εμάς μπορεί να μην είναι καλό ότι ο κάθε αντίπαλός μας έρχεται από ρεπό. Η Καλλιθέα αν και δεν την έχω παρακολουθήσει πολύ, είναι μια καλή ομάδα, η βαθμολογική θέση της οποίας ίσως την αδικεί. Είναι από τις ομάδες που έχει σαν στόχο την άνοδο και το παιχνίδι της νομίζω ότι μας βολεύει, καθώς είναι μια ομάδα που δημιουργεί φάσεις και παίζει επιθετικά. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά, από εμάς εξαρτάται».

Για τον στήριξη που χρειάζεται η ομάδα από τον κόσμο: «Στην ομάδα μας γίνεται μια καλή προσπάθεια και όλα τα παιδιά χρειάζονται τη στήριξη από τον κόσμο. Είμαστε μια νεανική ομάδα που έχει ανάγκη τη βοήθεια του κόσμου και μακάρι να έρθει ακόμα πιο κοντά να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved