Τσοκτουρίδης: «Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην Καβάλα»

Τσοκτουρίδης: «Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην Καβάλα»

Συμπαίκτες για να αντέξει το οικονομικό βάρος της Καβάλας αναζητά ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα kavalagoal.gr, παραδέχτηκε πως αυτή τη στιγμή οι «αργοναύτες» αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο πώλησης της ομάδας, εάν προκύψει καλή πρόταση.

Ο Τσοκτουρίδης διευκρίνισε πως την ερχόμενη Παρασκευή (2/11) έχει προγραμματιστεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα και θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση των μετόχων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις.

-Κύριε Τσοκτουρίδη έντονη είναι η φημολογία η οποία αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες περί οικονομικού αδιεξόδου της ΠΑΕ Καβάλα τις τελευταίες ημέρες. Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν όντως, στην παρούσα χρονική περίοδο που διανύουμε η ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα;

«Ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ Καβάλα, υπάρχει. Τα έξοδα είναι τεράστια, η οικονομική στήριξη και βοήθεια που είχαμε από πλευράς του φίλαθλου κόσμου στην πώληση των διαρκείας αλλά και από χορηγούς δεν ήταν η αναμενόμενη. Το σκεπτικό μας είναι το να προβούμε σε μία μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να καταφέρει να παραμείνει «ζωντανός» στους στόχους που έχει βάλει και έχουν να κάνουν με την άνοδο της ομάδας στο πρωτάθλημα της Superleague την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να συνδράμουν όλοι οι Καβαλιώτες, όσοι περισσότεροι γίνεται, προκειμένου, αγοράζοντας μετοχές της Καβαλιώτικης ΠΑΕ, έτσι ώστε η ομάδα να έχει την οικονομική ευρωστία η οποία κρίνεται ως απαραίτητη αφενός για να συνεχίσουμε τα καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Football League αφετέρου για να ανέβουμε κατηγορία».

-Πότε προσδιορίζετε χρονικά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Καβάλα; Έμμεσα δηλαδή κάνουμε λόγο για εταιρία λαϊκής βάσης.

«Ναι όντως. Ένα κομμάτι θα δοθεί στους Καβαλιώτες φιλάθλους δημιουργώντας εταιρία λαϊκής βάσης όπως είπατε. Θεωρώ ότι την προσεχή εβδομάδα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου».

-Κύριε Τσοκτουρίδη ως γνωστών είστε ο μοναδικός χρηματοδότης από την έναρξη των δραστηριοτήτων της ΠΑΕ Καβάλα συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της Football League μέχρι και σήμερα. Προσωπικά θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν είστε διατεθειμένος μόνος σας να βάλετε κι άλλα χρήματα για να κρατηθεί η ΠΑΕ Καβάλα;

«Μέχρι στιγμής θα ήθελα να σας πω, ότι τα έξοδα της εταιρίας είναι περισσότερα από τα προβλεπόμενα. Προέκυψαν κάποιες οφειλές οι οποίες θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί και οι οποίες τακτοποιήθηκαν. Εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι στο εξής θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι Καβαλιώτες προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να παραμείνει ζωντανός και δυνατός έτσι ώστε να συνεχίσει με την ίδια δυναμική και ορμή που έχει αναπτύξει μέχρι τώρα. Περιμένω προτάσεις για άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να βρεθούν κοντά στον Α.Ο.Κ. γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το οικονομικό βάρος, μιας ομάδας δηλαδή η οποία φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει την ποδοσφαιρική περίοδο που διανύουμε».

-Θεωρείτε ότι άλλα σας έταξαν, άλλα σας υποσχέθηκαν και άλλα βρήκατε μπροστά σας σε ότι έχει να κάνει τόσο με τον αριθμό των διαρκείας εισιτηρίων όσο και γενικότερα με την εισροή χρημάτων στο ταμείο της ΠΑΕ Καβάλα;

«Άλλη ήταν η πρόβλεψη την οποία είχαμε κάνει. Δεν μπορεί κανείς να μου τάξει πόσα διαρκείας εισιτήρια θα πωληθούν, αφού αντιλαμβάνεστε αυτό δεν είναι προβλέψιμο από κανέναν. Γενικά εκείνο το οποίο θέλω να σας πω είναι ότι με βάση των προϋπολογισμό τον οποίο είχαμε κάνει πέσαμε έξω. Πιστεύω ότι επειδή αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει τις προοπτικές αλλά και τις δυνατότητες αν συμβάλλουν οι Καβαλιώτες οι οποίοι πραγματικά μπορούν να συμβάλλουν οικονομικά τότε πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα θα συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα και θα φέρει ακόμη καλύτερα».

-Με απλά λόγια κύριε Τσοκτουρίδη κάνετε άνοιγμα και κάλεσμα στην τοπική κοινωνία και τους Καβαλιώτες για να συστρατευθούν δίπλα σας;

«Βεβαίως… Νομίζω ότι θεωρητικά όλοι ήταν μαζί μου από την αρχή της προσπάθειας. Τώρα το κάλεσμά μου έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα».

-Την ερχόμενη Παρασκευή (2/11) κύριε Τσοκτουρίδη έχουμε πληροφορηθεί ότι έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα. Ισχύει κάτι τέτοιο και τι πρόκειται να συζητηθεί εκεί;

«Ναι όντως την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Καβάλα και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Καβάλα προκειμένου να παρθούν κάποιες αποφάσεις».

-Τίθεται θέμα πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Καβάλα σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της;

«Η άποψή μου είναι πως αν η ΠΑΕ Καβάλα βρεθεί σε οικονομική δυσχέρεια, επειδή πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσει την καλή της πορεία, κι αν προκύψει μια προσφορά οικονομικά καλή, όλα τότε είναι υπό συζήτηση».

-Μέχρι σήμερα που κουβεντιάζουμε έχετε δεχθεί κάποια πρόταση προκειμένου να πωληθεί σε κάποιον ενδιαφερόμενο το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Καβάλα;

«Όχι μέχρι στιγμής γιατί δεν έφτασε το όλο θέμα στο συγκεκριμένο επίπεδο αλλά το σίγουρο είναι ότι θα περιμένω και τις τοποθετήσεις των υπολοίπων μετόχων της εταιρίας. Δηλαδή του Διοικητικού Συμβουλίου του ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. και του κυρίου Χαράλαμπου Κουφατζή».



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved