Μωυσίδης: «Είχαμε πνεύμα νικητή, δεν αγχωθήκαμε»

Μωυσίδης: «Είχαμε πνεύμα νικητή, δεν αγχωθήκαμε»

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Αναγέννηση Επανομής κόντρα στην Καλλιθέα, με τον Σεραφείμ Μωυσίδη να επισημαίνει πως η ομάδα μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη.

Ο 22χρονος αμυντικός χαφ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, βοηθώντας την Αναγέννηση να πάρει τη νίκη απέναντι στην Καλλιθέα. «Ήμασταν καλύτεροι από την Καλλιθέα σε όλη τη διάρκεια, πιο αποφασιστικοί και δείξαμε ότι χρειαζόμασταν το τρίποντο παραπάνω. Προσωπικά, δεν φοβήθηκα ποτέ ότι θα «γκελάρουμε». Αν δεν κερδίζαμε ένα τέτοιο εντός έδρας ματς, με τέτοια μορφή και μετά από δυο απώλειες, θα ήταν ορισμός της... αυτοκτονίας! Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και κάναμε όσα είχαμε πει. Μας «βγήκαν» τα περισσότερα, κάναμε καλό παιχνίδι. Μπήκαμε εξαρχής με πνεύμα νικητή, είχαμε ηρεμία και δεν αγχωθήκαμε. Η έλευση του κ. Μπαξεβάνου βοήθησε και επέφερε αλλαγές, αλλά ότι και να πει ο προπονητής, αν δεν το υλοποιούν οι παίκτες, μπορεί εύκολα να πάει... στράφι. Εν ολίγοις, μέτρησε η θέλησή μας και μας έφυγε ένα βάρος με αυτή την πρώτη νίκη. Πλέον, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα δουλέψουμε περισσότερο στη συνέχεια με το νέο προπονητή μας», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση και θετικά σχόλια προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Μωυσίδη στο γκολ που πέτυχε. Ο μέσος της Αναγέννησης πήρε από τον πάγκο ένα λευκό μπλουζάκι, που έγραφε «God is the only way» (στα ελληνικά, «ο Θεός είναι ο μόνος δρόμος»). Ο ίδιος μας εξηγεί γι' αυτή την κίνηση: «Ήταν φυσικά κάτι που είχα προσχεδιάσει. Πιστεύω πολύ στον Θεό, του οφείλω πολλά και ήταν ένας τρόπος να του δείξω την ευγνωμοσύνη μου. Έτσι εξέφρασα την πίστη μου και πέρασα ένα μήνυμα. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό το γκολ, ελπίζω να πετύχω και άλλα, άσχετα αν η θέση μου είναι αμυντικό χαφ. Πάντα παίζω όπου μου ζητά ο προπονητής».

Ερωτηθείς για τα δυο παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Δόξα Δράμας, ο Σεραφείμ Μωυσίδης ανέφερε: «Οδηγό μας για τη συνέχεια και όχι μόνο γι' αυτά τα δυο παιχνίδια είναι η εμφάνιση και η νίκη της Κυριακής. Το θετικό για εμάς είναι ότι θα έχουμε μικρότερη πίεση και άγχος, όχι επειδή κάναμε την πρώτη νίκη, αλλά επειδή παίζουμε εκτός έδρας, με δυο ομάδες που θεωρητικά είναι φαβορί απέναντί μας. Ωστόσο, έχουμε ικανότητες και ψυχολογία. Το «κλειδί» είναι να τα δούμε ένα-ένα, ξεχωριστά και να μην κάνουμε υπολογισμούς εκ των προτέρων. Εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη, αλλά σε αυτές τις συνθήκες δεν θα είναι αποτυχία και μια ισοπαλία. Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι μας να κάνουμε τουλάχιστον μια... ζημιά. Όσο για τους φετινούς στόχους, θέλουμε τη γρήγορη παραμονή και ότι παραπάνω έρθει θα είναι καλοδεχούμενο. Όπλο μας είναι η ομαδική δουλειά και η ενότητα. Τέλος, πρέπει ο κόσμος να είναι δίπλα μας, η Επανομή έχει ανάγκη στήριξης».

Στα αγωνιστικά, την Πέμπτη στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό θα λείψει ο τραυματίας Κλίμεντ Ναστόσκι, δύσκολα θα προλάβει να δώσει το «παρών» ο Βασίλης Μπαλασάς (φόβοι για θλάση στους προσαγωγούς), ενώ καλύτερα είναι οι Αλέξης Παπατζίκος και Απόστολος Αναστασίου, που πιθανότατα θα βρίσκονται στην αποστολή. Παράλληλα, θέση στη 18άδα διεκδικεί για πρώτη φορά και ο Γρηγόρης Κυζιρίδης, που δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του.



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved