Δάρλας: «Επιστροφή στη Super League με Παναιτωλικό»

Δάρλας: «Επιστροφή στη Super League με Παναιτωλικό»

Το κίνητρο της επιστροφής στη «μεγάλη» κατηγορία με την ομάδα του Παναιτωλικού ήταν αυτό που ώθησε τον Φίλιππο Δάρλα να πει το «ναι» στην ομάδα όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «ΣΠΟΡ στις 12» στον ΔΥΤΙΚΑ 961 FM ο Αγρινιώτης αμυντικός τόνισε πως δεν το σκέφτηκε καθόλου όταν του έγινε η πρόταση για επιστροφή στον Παναιτωλικό, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια ανόδου στη Super League.

O Δάρλας που μπορεί να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του στον Παναιτωλικό, επέστρεψε στη γενέτειρα πόλη του και την ομάδα όπου έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα μετά το πέρασμά του από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Εργοτέλη αλλά και την γαλλική Μπρεστ.

Στις δηλώσεις του έκανε λόγο για το κλίμα που υπάρχει στον Παναιτωλικό, για το πρωτάθλημα της Football League, για το αγρινιώτικο στοιχείο που υπάρχει στο σύλλογο, για τις φιλοδοξίες του Παναιτωλικού αλλά και για τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά ο Φίλιππος Δάρλας είπε:

Για την επιστροφή του στο Αγρίνιο: «Ήταν κι άλλες χρονιές που είχα σκεφτεί την επιστροφή. Η ομάδα εδώ και μερικά χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο και αποτελεί έναν από τους προορισμούς για κάθε παίκτη. Φέτος έφτασε η ώρα και το έκανα».

Για το τι διαφορετικό βρήκε σε σχέση με άλλες ομάδες που έπαιξε και κυρίως με την παρουσία του στην Παιανία: «Δεν υπάρχουν διαφορές. Ο Παναιτωλικός έχει ένα προπονητικό κέντρο που πολλές ομάδες ζηλεύουν. Βγάζει υγεία οικονομικά και αυτό μετράει πια σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει πάρει την κάτω βόλτα και σε αυτό φαίνεται πολλοί παράγοντες. Η ομάδα έχει όλα τα βασικά για παίκτες και προπονητές για να δουλέψουν όπως θέλουν κι αυτό είναι το βασικό».

Για τα οικονομικά προβλήματα στο ποδόσφαιρο: «Σε πολλές ομάδες γνωρίζω από συναδέλφους υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης. Όπως συμβαίνει σε όλη την κοινωνία».

Για το αν εισπράττει κι από τους συμπαίκτες του την υγεία που βγάζει ο Παναιτωλικός: «Όλοι γνωρίζουν την ασφάλεια που μας δίνει ο Παναιτωλικός. Εγώ ήμουν από τυχερούς γιατί όλα τα χρόνια βρέθηκα σε σωματεία με υγεία, αλλά υπάρχουν άλλοι παίκτες στην ομάδα μας που ήταν σε σωματεία με πολλά προβλήματα. Πλέον στον Παναιτωλικό έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια όλα δουλεύουν τέλεια. Κι αυτό είναι το σημαντικότερο πλέον. Παλιά στον Παναιτωλικό δεν ξέραμε που να κάνουμε προπόνηση. Πλέον όλα αυτά είναι λυμένα και δεν έχουμε το μυαλό μας σε τέτοια πράγματα».

Για τον φετινό Παναιτωλικό: «Έχουμε μια νέα ομάδα με πολλούς παίκτες που άλλαξαν. Ξεκινήσαμε νωρίς προετοιμασία για να δέσει η ομάδα. Στα φιλικά παρουσιάσαμε διάφορα πρόσωπα αλλά είναι λογικό γιατί γίνονται δοκιμές. Το σημαντικό είναι ότι στα 6 φιλικά που δώσαμε είμαστε αήττητοι και αυτό μετράει. Είναι καλό για μια ομάδα να μην χάνει ούτε στα φιλικά»

Για το πρωτάθλημα της football league: «Διαφορετικό πρωτάθλημα που δεν έχει την ποιότητα της Α΄εθνικής, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις όπως αυτή της Καλλιθέας που χάσαμε τον Μουμίν ένα σημαντικό παίκτη. Ξέρουμε θα τις ζήσουμε στην χρονιά αλλά είμαστε προετοιμασμένοι. Έχουμε ομάδα με ποιότητα για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία».

Για τον στόχο ανόδου που τέθηκε από νωρίς: «Από την στιγμή που ο Παναιτωλικός έχει αλλάξει επίπεδο είναι λογικό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό γεμίζει όλους άγχος, αλλά δεν μπορεί στόχος να μην είναι η άνοδος. Έχουμε ένα μεγάλο όπλο τον κόσμο που θα μας βοηθήσει. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες για να πάει ο Παναιτωλικός εκεί που αξίζει».

Για το αγρινώτικο στοιχείο στην ομάδα: «Είναι σημαντικό κομμάτι και θα παίξει ρόλο. Είναι σημαντικό να είναι στην ομάδα παίκτες από τον νομό που όλοι αγαπάνε τον Παναιτωλικό και μπορούν να δώσουν και το κάτι παραπάνω»!

Για τον τραυματισμό του στην Καλλιθέα: «Δέχθηκα μια γονατιά στην μέση και έχω ένα αιμάτωμα αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αλλά στην Καλλιθέα ήταν μια δύσκολη κατάσταση με προκλητικό αντίπαλο από την πρώτη στιγμή που μας στοίχισε τον Μουμίν».

Για την θέση που θέλει να παίζει: «Όπου ζητήσει ο προπονητής να παίξω θα το κάνω, όπως όλοι. Αυτή την περίοδο κάνουμε δοκιμές και είναι λογικό για να δέσει η ομάδα».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Μέχρι τώρα στις ομάδες που ήμουν ήθελα να πρωταγωνιστώ. Αυτό θέλω να κάνω και φέτος και με αυτό τον στόχο γύρισα στο Αγρίνιο. Ο στόχος είναι η ομάδα να γυρίσει στην Σούπερ Λίγκα και είναι άδικο να λείπει από αυτό το πρωτάθλημα. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος. Να βοηθήσω όσο μπορώ τον Παναιτωλικό».



Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Η Euroleague τιμώρησε τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού AKTOR
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Μαρινάκης: «Όλοι να εργαστούν για να διοργανώσει η Ελλάδα λαμπρό τελικό»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ αποκλειστικά στην COSMOTE TV
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
Flash Bets αποκλειστικά στη Novibet!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved