Μαλαμής: «Έχουμε δίψα να πάμε ψηλά την Επανομή»

Μαλαμής: «Έχουμε δίψα να πάμε ψηλά την Επανομή»

Ένας από τους τρεις Επανομίτες στο ρόστερ της Αναγέννησης (μαζί με τους Σάκη Τέλλο και Βασίλη Μπαλασά) είναι ο τερματοφύλακας, Θοδωρής Μαλαμής.

Ο 25χρονος γκολκίπερ υπηρετεί τους «πράσινους» σχεδόν... 14 χρόνια (!) από τα 11 του, με ένα «διάλειμμα» μιάμισης σεζόν, όταν αγωνίστηκε στον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Ο Μαλαμής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για τη νέα ομάδα που «χτίζει» ο Κώστας Γαλτσίδης, τις διαφορές με την περσινή, τους στόχους, ενώ δηλώνει καθησυχαστικός, μετά τις δυο ήττες και τις μέτριες εμφανίσεις στα πρόσφατα φιλικά με ομάδες Γ΄ Εθνικής (Απόλλων Καλαμαριάς και Γλυφάδα):

«Η ομάδα που δημιουργείται φέτος έχει άλλη φιλοσοφία από την περσινή, είναι πιο νεανική. Βασίζεται στη διάθεση, τις φιλοδοξίες και το κίνητρο των παικτών. Οι περισσότεροι έχουν όρεξη για επαγγελματική καθιέρωση και σταδιοδρομία και ορισμένοι βλέπουν την Επανομή ως σκαλοπάτι για κάτι μεγαλύτερο. Διαθέτουμε παραπάνω... τρεξίματα και αγωνιστική αντοχή, αλλά ίσως κάπου υστερούμε σε εμπειρία. Έχουμε βεβαίως στο ρόστερ και δυο παίκτες προσωπικότητες, όπως οι Ογκουνσότο και Τέλλος. Ειδικά ο Πάτρικ, που έγραψε ιστορία στον χώρο, έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και αποτελεί ιδανικό καθοδηγητή για τους συμπαίκτες του. Ωστόσο, μόνοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος, χρειάζονται τη βοήθεια όλων. Πολλοί νεαροί μπορούν να βοηθήσουν άμεσα και άλλοι χρειάζονται περισσότερη δουλειά. Αυτή η φιλοσοφία για μείωση του μέσου όρου ηλικίας θεωρώ ότι δεν είναι ρίσκο, αλλά συνειδητή επιλογή. Συμβαίνει και στη Σούπερ Λίγκα, βλέπουμε το πόσο νεανικό ρόστερ διαθέτει ο Άρης και η ΑΕΚ».

«Υπομονή και κατανόηση»

Για να συνεχίσει ο Θοδωρής Μαλαμής: «Στόχος και φέτος για την Αναγέννηση θα είναι η σωτηρία. Παίζουμε σε μια δύσκολη κατηγορία, με μεγάλο συναγωνισμό και ιστορικές ομάδες, όπως η Παναχαϊκή, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, η Δόξα Δράμας, η Νίκη Βόλου, ο Παναιτωλικός, ο Πιερικός και ο Εργοτέλης. Διαθέτουν δυναμική και παρουσία στη Σούπερ Λίγκα. Εμείς όμως είμαστε «διψασμένοι» για να διατηρήσουμε την Επανομή σε υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος πρέπει να έρθει πιο κοντά μας, σε σχέση με πέρυσι και να βοηθήσει έμπρακτα. Το ρόστερ άλλαξε ριζικά και χρειάζεται υπομονή και κατανόηση απ' όλους, ειδικά στην αρχή. Θα χρειαστούμε χρόνο να «δέσουμε» μέσα από τα φιλικά. Η πίστωση χρόνου και η στήριξη είναι απαραίτητα. Μας πείραξαν οι δυο ήττες που δεν συνοδεύτηκαν με καλές εμφανίσεις στα δυο τελευταία φιλικά. Όμως και να κερδίζαμε, ξέρουμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Τα φιλικά είναι για να διορθώνεις αδυναμίες, να μαθαίνει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να αποκτάς συνοχή και αυτοματισμούς».

Ερωτηθείς για τον συναγωνισμό στα δοκάρια με τους Λευτέρη Τοπαλίδη και Σάββα Ταταρίδη, ο Μαλαμής ανέφερε: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις οι τρεις μας, είναι αξιόλογοι χαρακτήρες και απόλυτα επαγγελματίες. Δουλεύουμε όλοι σκληρά και ο προπονητής κάνει τις επιλογές του και τις σεβόμαστε όλοι. Σκοπός είναι να παίζει ο πιο σταθερός και φορμαρισμένος, ώστε να βγαίνει πάντα κερδισμένη η Επανομή».



Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved