Νεμπεγλέρας: «Ό,τι μπορώ για την ΑΕΛ»

Νεμπεγλέρας: «Ό,τι μπορώ για την ΑΕΛ»

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας τόνισε ότι νιώθει δυνατός για να βοηθήσει τη νέα προσπάθεια της ΑΕΛ.

Ο αρχηγός των «βυσσινί» σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου που παρακολουθούν την προετοιμασία της ΑΕΛ, υποστήριξε ότι η νέα ομάδα που τώρα «χτίζεται» θα είναι πιο ομάδα από την περσινή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το φετινό στόχο: «Νομίζω ότι αυτό που πάμε να κάνουμε φέτος είναι ξεχωριστό από την περσινή χρονιά. Είμαστε μια καινούρια ομάδα με πολύ νέα παιδιά κι αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι μια ομάδα που είναι πραγματικά ομάδα μέσα στο γήπεδο, θα έχει πολύ πειθαρχία στην τακτική, πολύ τρέξιμο και ξέροντας καλύτερα την κατηγορία από ότι πέρυσι να μπορέσουμε να καταφέρουμε ότι δεν καταφέραμε πέρυσι.

Ήταν τελείως διαφορετική η δομή της ομάδας (σ.σ. της περσινής), οι μεταγραφές κι όλοι ξέρουμε ότι όταν φέρνεις στην ομάδα ο στόχος είναι μεγάλος… όχι ότι όταν είσαι η Λάρισα δεν έχεις στόχο την άνοδο. Απλά, αυτό που θα κοιτάξουμε όλοι μαζί είναι να μπορέσουμε σε κάθε παιχνίδι να παρουσιάζουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να γουστάρουμε πάνω από όλα εμείς οι ίδιοι στον αγωνιστικό χώρο και νομίζω ότι όταν παίζεις καλό ποδόσφαιρο θα φέρεις και το αποτέλεσμα. Αυτό που θα κοιτάξουμε εμείς είναι κάθε Κυριακή, κάθε ματς ξεχωριστά. Για να δούμε στο τέλος τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Για τα χαρακτηριστικά της φετινής ομάδας: «Αυτή η ομάδα θα έχει πολύ τρέξιμο, πολύ τακτική, πολύ πειθαρχία, θα είμαστε μια οικογένεια και νομίζω ότι αν έχουμε αυτά τα στοιχεία θα παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο. Εντάξει δε φτάνει μόνο το να τρέχει η ομάδα… Σίγουρα τα παιδιά που έχουν έρθει εδώ έχουν και το ταλέντο και ξέροντας και γνωρίζοντας ότι και οι καιροί και οι καταστάσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες νομίζω ότι θα μπορέσουμε με αυτά τα στοιχεία που ανέφερα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος».

Για το αν η φετινή ΑΕΛ είναι πιο ομάδα Β’ Εθνικής: «Ναι αυτό πιστεύω… Κι ας ξεκινήσω με τον προπονητή. Και ο προπονητής αλλά και τα πιο πολλά παιδιά, τα οποία είναι στην ομάδα, είναι και Έλληνες και γνωρίζουν τόσα χρόνια την κατηγορία αλλά και οι μεταγραφές οι οποίες γίνανε νομίζω ότι γίνανε πάνω σε αυτό το πλάνο. Το ξαναείπα, πιστεύω ότι θα είμαστε πιο ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα ξέρεις τι είσαι και τι μπορείς να πάρεις».

Για την πίεση που ασκεί ο κόσμος: «Πίεση έχουμε όλοι. Πρέπει να μάθουμε και να μάθουν και τα παιδιά που είναι πιο νέα ότι πρέπει να δουλεύουμε με πίεση, πρέπει να αντέξουμε στην πίεση για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, γιατί όντως αν δεν αντέξουμε στην πίεση δε θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι. Τα πιο πολλά παιδιά έχουν γνώση της κατηγορίας… σίγουρα η Λάρισα είναι μεγάλη ομάδα κι έχει ακόμα μεγαλύτερη πίεση κι αυτό θα το καταλάβουν από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και ο κόσμος θα μας στηρίξει και εμείς από μόνοι μας θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις».

Για την προετοιμασία: «Κάθε προετοιμασία είναι ξεχωριστή, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε ένα πολύ υψόμετρο, αυτό που θέλει ο αθλητής, είμαστε σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο, με καλό φαγητό και καλή ξεκούραση, με καλό γήπεδο, αρκετό τρέξιμο, με το γυμναστήριο… νομίζω ότι είναι αυτά τα πράγματα που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής σε μια προετοιμασία. Μη νομίζετε ότι στο εξωτερικό υπάρχει κάτι διαφορετικό, έχουμε πάρα πολύ καλά μέρη στην Ελλάδα τα οποία και δε τα γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι αλλά και δεν τα εμπιστευόμαστε και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί….

Δε θέλω φέτος να περάσουμε ότι περάσαμε και πέρυσι (σ.σ. με τη διάρκεια της προετοιμασίας). Νομίζω ότι ο φετινός προγραμματισμός γίνεται για ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα στις 16 με 23 Σεπτέμβρη. Δε θέλω να σκέφτομαι ότι θα πάει πιο αργά, αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται και θα πρέπει να το έχουμε κι αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Για το ρόλο του στην ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι τα πιο πολλά παιδιά είναι αρκετά νεαρά. Αυτά που προσπαθώ και στις προπονήσεις και μέσα στα παιχνίδια είναι να μπορέσουμε και να μπορέσω να τους δίνω τις κατάλληλες οδηγίες για το καλύτερο και το δικό τους και της ομάδας. Με αυτό που βλέπω μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και από πλευράς τρεξίματος και από πλευράς μπάλας, κάτι το οποίο δείχνει ότι και δούλευαν καλά και γνωρίζουν αρκετά από αυτά τα οποία δουλεύουμε. Η ΑΕΛ από μένα θα μπορεί να πάρει αυτό το οποίο έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Κι αισθάνομαι έτσι γιατί αν δεν αισθανόμουν δε θα ήθελα εγώ ο ίδιος να συνεχίσω. Θα προσπαθήσω να παίξω και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και θα συνεχίσω να το κάνω αυτό όσο αισθάνομαι δυνατός και σίγουρος στις δυνάμεις μου. Να είμαστε πρώτα γεροί και νομίζω ότι αντέχω ακόμη…»

Για την «αναγκαστική στροφή» στους «ντόπιους»: «Αναγκαστήκαμε φέτος όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες να στηριχτούμε σε αρκετά νέα παιδιά. Νομίζω ότι αυτό έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς και δεν νομίζω ότι οι πολλοί ξένοι σε μια ομάδα αυτά τα χρόνια δείξανε κάτι διαφορετικό. Αυτό το βλέπετε κι εσείς ότι σίγουρα καλός ξένος ποδοσφαιριστής «ναι» να έρθει, αλλά ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι ισάξιος με έναν Έλληνα κι έναν νεαρό ειδικά «όχι» δε συμφωνώ. Και πιστεύω ότι μια ομάδα που έχει αρκετά νεαρά παιδιά και παιδιά που είναι, ειδικά, γέννημα θρέμμα Λαρισαίοι… γνωρίζουν ακόμα περισσότερο τις καταστάσεις κι αυτό είναι για το καλό της ομάδας».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved