Ζουρούδης: «Καλό ξεκίνημα με την ΑΕΛ»

Ζουρούδης: «Καλό ξεκίνημα με την ΑΕΛ»

Ο Πέτρος Ζουρούδης έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΛ και δήλωσε ανυπόμονος να αγωνιστεί με τους «βυσσινί».

Την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΛ έκανε το Σάββατο (28/07) ο Πέτρος Ζουρούδης μετά την άφιξή του το βράδυ της Παρασκευής (27/07) στη Σαμαρίνα.

Ο έμπειρος επιθετικός συμμετείχε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο πρώτο κομμάτι της προπόνησης πάνω στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ακολούθως συνέχισε ατομικά με χαλαρό τρέξιμο. Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την επιλογή του.

Μεταξύ άλλων ο Ζουρούδης δήλωσε

«Ερχόμενος στην ΑΕΛ πήρα μια απόφαση που, ενδεχομένως αυτή τη στιγμή , σε πολλούς να μοιάζει λίγο παράξενη, έτσι για το γενικό κλίμα γύρω από την ομάδα εννοώ. Για τους ανθρώπους που με ξέρουν καλά και κυρίως για μένα από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της ΑΕΛ, που ήταν και αρκετά ζεστό θα έλεγα, ήξερα ποια θα είναι η προτεραιότητα μου. Σίγουρα όπως κατέληξε, και κατ’ ευχή γιατί ήταν κάτι που επιδίωξα κι εγώ με τον τρόπο μου, γνωρίζω που έχω έρθει και πολύ καλά μάλιστα. Ξέρω ποιες είναι οι απαιτήσεις, ξέρω ποια είναι τα προβλήματα που έχει η ομάδα τα τελευταία 1-2 χρόνια. Δηλαδή έχω γνώση του όλου θέματος».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο:

«Δε θέλω να δώσω κάποιες υποσχέσεις απλά εγώ σαν άτομο πάντα επιδίωκα να κυνηγάω τις μεγαλύτερες των προκλήσεων με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις και για αυτό είμαι αυτή τη στιγμή στην ΑΕΛ. Τώρα στο τέλος θα φανεί αν αυτοί που προσπαθούσαν να με αποτρέψουνε ή αν ο εγωισμός μου που ήθελα να έρθω στην ομάδα θα δούμε ποιος θα έχει το δίκαιο στο τέλος. Πιστεύω ότι αυτός θα είμαι εγώ και θα πάνε όλα καλά στο τέλος της χρονιάς.

Όπως είναι η ομάδα αυτή τη στιγμή όσοι είναι σε αυτή ή όσοι θα έρθουν δεν μπορούν να πουν ότι έχω πάνω από όλα κάποιο προσωπικό στόχο. Ξέρουμε η ομάδα τι περνάει, σας είπα ότι είμαι γνώστης σε αυτό.. . σίγουρα θέλω να αναδειχτώ με μια ομάδα με τεράστια δυναμική που με τα δεδομένα της Football League «πνίγεται» σε αυτήν. Ο στόχος είναι να καταφέρω ότι μπορώ καλύτερο μέσα από την ομάδα και προσωπικά να αναδειχτώ εννοείται, παρόλο που δεν είμαι 20 χρονών. Αυτό μπορώ να θέσω ως στόχο… μαζί με την πορεία της ομάδας να ανέβουν και οι δικές μου «μετοχές» στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο», γιατί αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να εκτοξεύσει τη «μετοχή» ενός ποδοσφαιριστής η ΑΕΛ είναι η κατάλληλη. Δεν μπορώ να πω ότι στόχος είναι να βγω πρώτος σκόρερ και τέτοια…».

Για τον βαθμό ετοιμότητάς του:
«Εκτός από τα φετινά πλέι-οφ έπαιξα και πέρυσι με τον Λεβαδειακό, που ήταν ακόμη χειρότερα, και έχω δυο χρόνια να κάνω διακοπές. Πέρυσι κάτσαμε 3-4 και στην ουσία δυο χρόνια τώρα πάω στα «κόκκινα». Όσον αφορά την ξεκούραση ένας ποδοσφαιριστής αν έχει στόχους ξεκουράζεται και μέσα από τις προπονήσεις. Δεν επιδίωξα να κάτσω κανένα μήνα για να ξεκουραστώ. Ακόμα και το πρωί που έκανα την πρώτη προπόνηση… μπορούσα χτες που έγινε η συμφωνία να πω τον κόουτς θα έρθω αύριο ή κάτι τέτοιο. Ξέρετε ότι ήρθα χτες αργά το βράδυ… το ήθελα πάρα πολύ να είμαι στην πρωινή προπόνηση .

Όσο για το πότε θα είμαι έτοιμος ή αν είμαι έτοιμος και σήμερα αν μου έλεγες να μπω στο κανονικό πρόγραμμα θα ήθελα και θα μπορούσα. Από το απόγευμα κιόλας, έκανα και μια συζήτηση με τον γυμναστή μας και του είπα ότι δεν άφησα τον εαυτό μου παρόλο που χρειαζόμουν 18 μέρες για να ξεκουραστώ, όλο αυτό το διάστημα δεν είπα δεν θα κάνω τίποτα… δεν μπορώ να ξεκουραστώ εγώ έτσι. Κι από το απόγευμα σε φουλ ρυθμού, σε κομμάτια δηλαδή που επιλέγει ο προπονητής όχι σε αγώνα πρωταθλήματος, εννοείται πως είμαι έτοιμος».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΛ:

«Καταρχήν χρειάζεται διάρκεια. Χρειάζεσαι ένα καλό ξεκίνημα… όχι να ξεκινήσει με ένα απόλυτο 7-8 νικών γιατί τότε αποκτάς τεράστιο πλεονέκτημα. Χρειάζεσαι απλά ένα καλό ξεκίνημα για να είσαι κοντά στις προνομιούχες θέσεις όχι μόνο της δυάδας αλλά και της εξάδας και θα παίξει μεγάλο ρόλο η διάρκεια.; Γιατί κυρίως τα τελευταία 2-3 χρόνια αυτό είναι που στο τέλος βγάζει τις ομάδες, καθώς είτε από προβλήματα οικονομικής φύσεως, είτε από ελλιπές ρόστερ αυτές που έχουν διάρκειας αυτές διεκδικούν στο τέλος και κάτι καλό Πιστεύω ότι η διάρκεια κι ένα σχετικά καλό ξεκίνημα, απλά να μην μείνουμε στην αρχή πίσω, γιατί είναι μια κατηγορία που μπορεί να σε «καταπιεί» να σε βάλει από κάτω κι αν είσαι και μια ομάδα που θέλει να πετύχει κάτι τότε είναι δυο φορές πιο δύσκολο στην συνέχεια».

Για τους φιλάθλους της ΑΕΛ:

«Εκεί που έχουμε το μεγάλο αβαντάζ εμείς είναι στον κόσμο. Οι ποδοσφαιριστές έχουμε μια ευθύνη απέναντι στην ομάδα να «πάμε» το πρωτάθλημα εκεί που μας «βολεύει». Να είμαστε κοντά σε αυτά που θέλουμε και να βάλουμε τον κόσμο να παίξει μπάλα. Εμείς πρέπει να καταφέρουμε το βάρος του πρωταθλήματος να το πάμε εκεί που έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα στην κατηγορία. Αυτές είναι οι απαιτήσεις αυτής της ομάδας. Πιστεύω ότι ακόμα κι ο πιτσιρικάς, όσο άπειρος κι αν είναι, ξέρει πολύ καλά σε τι μέγεθος έχει έρθει.

Μπορεί να μην το σκέφτεται ακριβώς όπως το είπα εγώ, ότι πρέπει να βάλουμε κόσμο να παίξει μπάλα… εμείς θα παίξουμε μέσα στο γήπεδο αλλά πρέπει να κάνουμε ενεργό τον κόσμο. Ότι προβλήματα έχει γενικά με την ομάδα, με την γενική εικόνα των πραγμάτων στην Ελλάδα… πρέπει να τον κάνουμε να είναι ενεργός, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένας «ζωντανός οργανισμός» κι όταν έχεις ένα τέτοιο κόσμο εσύ σαν ομάδα δεν μπορείς να τον έχεις αμέτοχο».



Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved