Παπαδόπουλος: «Άνοδος Πιερικού με ενότητα»

Παπαδόπουλος: «Άνοδος Πιερικού με ενότητα»

Ο πρόεδρος του Πιερικού, Κώστας Παπαδόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την άνοδο.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Παπαδόπουλος, προκειμένου να ενώσει όλες τις δυνάμεις της Πιερίας για τον μεγάλο στόχο, αυτόν της ανόδου μέσω των play off. Έλυσε πολλές απορίες, ήταν απόλυτα ειλικρινής και τόνισε ότι οι «ασπρόμαυροι» αποφασισμένοι θα «χτυπήσουν» την άνοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον σχεδιασμό: «Η φετινή χρηματοδότηση κινήθηκε στο 20% της περσινής. Παρόλα αυτά, σχεδιάσαμε μια ομάδα, που θέλαμε να έχει μια ισχυρή παρουσία στην κατηγορία, διατηρήσαμε το ρόστερ εκεί που θέλαμε με βάση τους περσινούς παίκτες και το εμπλουτίσαμε, βάσει των εισηγήσεων των προπονητών. Εκτιμούσαμε ότι η πιερική οικογένεια θα κολακευόταν και θα ικανοποιήτο αν επιχειρούσαμε να αλλάξουμε κατηγορία μέσα από τα πλέι οφ. Αυτό καθόρισε το μπάτζετ.

Αντιμετωπίζουμε την αλλαγή κατηγορίας υπό το πρίσμα της οικονομικής επιβίωσης του Πιερικού. Τον Ιανουάριο κάναμε αντί για μείωση, αύξηση του ρόστερ και του μπάτζετ. Με τον Γιώργο Χατζάρα κάναμε μια εντυπωσιακή πορεία, φτάνοντας στο -1 από τη 2η θέση και στο -3 από την 1η. Ήρθαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα που δημιούργησαν κλίμα στενοχώριας, αποσταθεροποίησης, αμφισβήτησης, ηττοπάθειας και μιας μίζερης συζήτησης για τα πιερικά ζητήματα, η οποία μας στενοχωρεί μεν, μας χαλυβδώνει δε.

Ο Πιερικός έπαιξε 30 ματς πεντακάθαρα. Καμία σκιά δεν μπορεί να βαρύνει την αγωνιστική του συμπεριφορά. Είχε ανέλπιστα καλές νίκες και ανέλπιστα κακές ήττες. Όμως δεν ξεστράτισε. Είναι στα πλέι οφ, θα μείνει στη θέση αυτή μέχρι το τέλος και με την ικανότητα της τεχνικής ηγεσίας, των ποδοσφαιριστών και τη φανέλα που κουβαλάμε θα χτυπήσουμε αποφασιστικά την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία με όλες μας τις δυνάμεις.

Ζήτησα να συναντηθούμε για να παρακαλέσω τον κόσμο που αγαπά την ομάδα να στοιχηθεί γύρω της, να στρατευθεί. Δίνουμε ακόμα τέσσερις αγώνες για να μπορέσουμε να παίξουμε άλλους έξι, που θα μας οδηγήσουν στην άλλη κατηγορία. Να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα κι όταν λέω ομάδα, εννοώ σε όλους μας. Και οι καλές μέρες είναι μπροστά. Παίκτες και ομάδα έκαναν τις μεγάλες νίκες, παίκτες και ομάδα έκαναν και τις μεγάλες ήττες.

Όλοι μας, από τον φροντιστή μέχρι τον πρόεδρο είμαστε ομάδα, μαζί καταφέραμε να έχουμε την πορεία που έχουμε και το ισοζύγιο αυτής της, αξιολογούμενο υποκειμενικά, άλλοι το καταγράφουν ως θετικό και άλλοι ως αρνητικό. Τα τελευταία 20 χρόνια από το 1993 κι έπειτα, και για πρώτη φορά ο Πιερικός κάνει τέτοια παρουσία στη Β’ Εθνική. Ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά στη μεγάλη κατηγορία, ποτέ ο δημόσιος λόγος του Πιερικού δεν διατυπώθηκε τόσο αποφασιστικά ότι «χτυπάμε την κατηγορία αλύπητα». Και όλοι μαζί, κόσμος και ομάδα μαζί θα νικήσουμε και μαζί θα χαρούμε».

Για το οικονομικό είπε: «Δηλώνω με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο Πιερικός είναι μία από τις καλύτερα πληρωμένες ομάδες της κατηγορίας. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερα πληρωμένη ομάδα, αλλά δεν θα βρει τρεις ομάδες καλύτερα πληρωμένες. Οι ξένοι και οι έμπειροι είναι αρκετά μπροστά στις πληρωμές. Οι νέοι είναι λίγο πιο ταλαιπωρημένοι όλα αυτά είναι αποτελέσματα μιας πολύ ταλαιπωρημένης οικονομικής χρονιάς. Κάναμε πολλά καλέσματα, η ανταπόκριση της πιερικής κοινωνίας δεν είναι αυτή που περιμένουμε.

Το μπάτζετ φέτος φτάνει το 1,5 εκατ. Τα έσοδα από τον κόσμο, τη διαφήμιση και τις χορηγίες φτάνουν τα 350 χιλιάρικα, από το κράτος στα 150 χιλιάρικα και τα υπόλοιπα μπαίνουν από τη διοίκηση, που έχει δώσει, ως τώρα 500 χιλιάδες. Οι παίκτες δεν μας κάνουν το χατίρι. Είναι τιμή τους να παίζουν στον Πιερικό και είναι υποχρέωση και δικαίωμά τους να αμείβονται με βάση το συμβόλαιό τους. Παίκτης που μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτά που παίρνει δεν του φτάνουν για να ζήσει, δεν υπάρχει. Υπήρχαν μερικές γκρίνιες, ότι θα ήθελαν το Πάσχα να τους μοιράσουμε από 2 χιλιάδες και τελικά τους δώσαμε από 1,5 χιλιάρικο, αλλά τι να κάνουμε… Δεν θα αντιμετωπίσουμε προσφυγές, η ομάδα θα είναι πληρωμένη και πληρώνεται κανονικά. Παραδέχομαι ότι δεν πληρώνονται στις 30 του μήνα. Έτσι, όμως είναι το ποδόσφαιρο και έτσι ήταν πάντα».

Για τις διαδοχικές ήττες του Πιερικού: «Οι ήττες ήλθαν γιατί η ομάδα έκανε μια κοιλιά που δεν προβλέψαμε και δεν αντιμετωπίσαμε έγκαιρα. Είχαμε λιγότερες δυνάμεις από αυτό που έπρεπε και αυτό δεν έχει να κάνει με το οικονομικό. Δεν ισχύει ότι βάζουν τα χρήματα πάνω από τη φανέλα. Οι παίκτες είναι παλικάρια, αγαπούν την ομάδα, δίνουν ό,τι μπορούν. Για πρώτη φορά δεν είμαστε σε περιπέτεια υποβιβασμού, πλει αουτ, κτλ».

Για τις φήμες που τον θέλουν να επιδιώκει την άνοδο για να ωφεληθεί οικονομικά ο ίδιος: «Είναι ανοησία αυτό που λέγεται. Αν ο Πιερικός πάει στα πλέι οφ, έχει την ευκαιρία να πάρει την κατηγορία. Τα οικονομικά δεδομένα της Σούπερ Λιγκ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά της Β' Εθνικής. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει άνθρωπος που μπορεί να ανέβει στην Α' κατηγορία και να κάνει οποιαδήποτε "αταξία". Αν ανέβουμε, θα έχουμε οικονομική ευρωστία, μια ομάδα που να ταιριάζει στην πόλη, θα μπορεί να οργανώσει τις ακαδημίες και τις υποδομές, θα βάλει σε τάξη τα οικονομικά, και αν ακόμα πέσει, θα μπορέσει να τακτοποιηθεί οικονομικά για τα επόμενα 5-10 χρόνια. Θα είναι βλακώδες και κουτό να θυσιάσει κάποιος όλα αυτά με ενδεχόμενες δοσοληψίες. Αυτή η σκέψη δεν μπορεί να υπάρχει ούτε σαν υποψία».

Για την απουσία ισχυρών χρηματοδοτών: «Μακάρι να υπήρχαν, όχι μόνο οι πρώην, αλλά και οποιοσδήποτε πλούσιος Κατερινιώτης. Θα ήταν επιθυμία μου και μεγάλη ανάσα. Δεν υπάρχει κανείς από πίσω, μόνο ο πρόεδρος, οι συνεργάτες, οι γενικοί αρχηγοί και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε πολλοί. Αν υπήρχαν οι Ντούμος και Ελευθεριάδης, θα κοιμόμουν ήσυχος».

Για τον αγώνα με την Επανομή: «Εκείνη τη μέρα άκουσα πολλά. Ότι δεν πήραμε αγωνιστικά τα παιχνίδια με Βέροια, Σέρρες, Λάρισα, Παναχαϊκή, και, αρα, όπως εκει έγινε κάτι καλό, με την Επανομή έγινε κάτι κακό. Αυτά είναι προϊόντα αρρωστημένων μυαλών. Μέσα από τις ήττες αυτές, που κοντέψαμε να πάθουμε εγκεφαλικό και τετραπληγία, ακούμε ανοησίες. Ας σοβαρευτούμε λίγο».

Για το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζει: «Από την αρχή επιλέξαμε ένα μοντέλο διοίκησης κοντά στην ομάδα. Είμαι σαν πάτερ φαμίλιας εδώ. Ασχολούμαστε με τους παίκτες, με το μυαλό, τα προβλήματά τους, την ψυχή τους. Αυτό το μοντέλο δημιουργεί συναισθηματισμούς. Δεν μπόρεσα να τους τιμωρήσω, δεν θέλησα, δεν το ένιωσα αναγκαίο. Αν ήμουν πιο απρόσιτος, ίσως θα μπορούσα να τους τιμωρήσω».

Για τη μελλοντική του παρουσία στην ΠΑΕ: «Σε περίπτωση που δεν κατορθώσουμε την άνοδο, αν είναι για το καλό του Πιερικού, θα αποχωρήσω. Αν εξυπηρετεί τον Πιερικό, θα παραμείνω στις επάλξεις. Ο ρόλος μου, είναι ρόλος Σταυροφόρου. Αν υπάρχει κάποιος να βοηθήσει, να ξεκουράσει ή και να τον φορτωθεί ο ίδιος, ευπρόσδεκτος».

Για το θέμα του προπονητή: «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα αποχώρησης του προπονητή. Όταν κάποια αποτελέσματα δεν πάνε καλά, το πρώτο πράγμα που θεριεύει είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης του προπονητή. Θεωρώ ότι ήταν μια κοιλιά της ομάδας, την οποία θεωρώ ότι την ξεπεράσαμε με την εμφάνιση της Καλλιθέας. Έχουμε τέσσερις τελικούς και θέλουμε 12 πόντους».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved