Μίχος: «Δεν οδηγούσα εγώ το... καράβι»

Μίχος: «Δεν οδηγούσα εγώ το... καράβι»

Αιχμές κατά της διοίκησης του Φωκικού άφησε ο Πέτρος Μίχος, αφού σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως η διοίκηση της ομάδας δεν είχε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του.

Ανεπαρκές πλάνο και διαφορά φιλοσοφίας ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους ο Πέτρος Μίχος αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του Φωκικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίχου στο «flnews.gr»:

Τι σας έκανε να αποχώρησετε από τον Φωκικό.

«Κοίτα να δεις, όταν ανέλαβα κάναμε κάποια καλά αποτελέσματα. Νίκες, δηλαδή, που μας έφεραν σε ένα πολύ καλό σημείο. Στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο, όταν χάσαμε ενώ παίξαμε με αριθμητικό πλεονέκτημα, άκουσα πολλά. Του τύπου 'πώς είναι δυνατόν να χάνουμε με παίκτη παραπάνω. Είναι δυνατόν;'. Και άλλα τέτοια τρελά πράγματα που μας φόρτωσαν με άγχος. Ένα τρελοκομείο...».

Από τη διοίκηση φαντάζομαι...

«Από τη διοίκηση ναι. Οι παίκτες έπαθαν ψυχολογικό σοκ. Εγώ συνέχεια τους μιλούσα και τους έλεγα ότι είναι καλοί παίκτες. Ότι μπορούν να μείνουν στην κατηγορία και ότι τους πιστεύω. Αλλά με αυτά που ακούσαμε και είδαμε δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Στο παιχνίδι με τα Ψαχνά ήταν η απόδειξη αυτών που σου λέω. Κάναμε παιδαριώδη λάθη. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα, απόρροια του άγχους που είχε καταβάλλει τους παίκτες. Είχαν θολό μυαλό».

Αυτό πιστεύετε ότι έπαιξε τον κυριότερο ρόλο για την πτωτική πορεία της ομάδας;

«Ήταν ψυχολογικό το θέμα. Ένα κουτί ήταν, που το είχαμε σκεπάσει και δεν έβγαινε η βρώμα. Οι παίκτες είχαν χάσει την εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους με αυτά που άκουγαν. Ότι, δηλαδή, δεν αξίζουν και άλλα τέτοια. Υπήρχαν φορές που έβλεπα ότι δεν οδηγώ εγώ το... καράβι».

Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

«Ο κάθε πρόεδρος πονάει για την ομάδα της οποίας ηγείται. Έτσι και ο κ. Παπαδημητρίου τα έδινε όλα για τον Φωκικό, αλλά με λάθος τρόπο. Εγώ είμαι από μικρός στο χώρο του ποδοσφαίρου και το 'χω μάθει το ποδόσφαιρο ορθολογικά. Δεν μπορώ να πάω κόντρα στις αρχές που έχω διδαχθεί και που έχω μάθει. Πιστεύω ότι στον Φωκικό βγήκαν το τελευταίο διάστημα παθογένειες που είχαν συσωρευτεί εδώ και έναν χρόνο».

Πιστεύετε ότι έχετε μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έφτασε η ομάδα;

«Να σου πω κάτι; Δεν πιστεύω ότι φταίω. Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το σύνολο που είχαμε φτιάξει όταν ανέλαβα. Κάποια παιχνίδια έπρεπε να τα είχαμε 'καθαρίσει', αλλά, όπως σου εξήγησα, ατομικά λάθη στοίχισαν. Εγώ ήρθα μεσούσης της σεζόν. Δεν έκανα την προετοιμασία με τον Φωκικό, απλά ήρθα μήπως και διορθώσω κάποια πράγματα. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που δεν συμφωνούσαμε σε κάποια ζητήματα με τον πρόεδρο. Να σου υπενθυμίσω, επίσης, ότι το ρόστερ αποτελούνταν ουσιαστικά από 12 με 13 παίκτες. Και δεν είχα το χρόνο να κάνω τις προπονήσεις που θέλω. Τα παιχνίδια ήταν Κυριακή-Τετάρτη και κανονική προπόνηση ήταν λίγες οι φορές που κάναμε».

Στους παίκτες μιλήσατε;

«Ειλικρινά πονάω μέσα μου που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα. Θα πάω την Παρασκευή (3/5) στην Άμφισσα και θα μιλήσω στους ποδοσφαιριστές. Να τους πω: 'Κάντε το για σας. Παλέψτε και μείνετε στην κατηγορία. Μπορείτε και το αξίζετε.'».

Θα πάει καλύτερα ο Φωκικός τώρα που αποχωρήσατε;

«Ειλικρινά σου μιλάω, κόντρα στον εγωισμό μου, θα παρακολουθώ την ομάδα και θα εύχομαι να μείνει στην κατηγορία. Να φανεί ότι έφταιγα εγώ, παρότι δεν έφταιγα».



Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
Super League: "Μάχη" ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού για τίτλο, "αυτοκτόνησε" και μένει εκτός ο Παναθηναϊκός
Super League: "Μάχη" ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού για τίτλο, "αυτοκτόνησε" και μένει εκτός ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved