Ανδρίκος: «Το κλίμα στη Γλυφάδα είναι σούπερ»

Ανδρίκος: «Το κλίμα στη Γλυφάδα είναι σούπερ»

Ο Στέλιος Ανδρίκος μιλάει στο Onsports για την επιλογή του να αγωνισθεί στον ΑΟ Γλυφάδας, την οικονομική συνέπεια της διοίκησης, το πρωτάθλημα της Football League 2 και την εμπειρία του στον Ολυμπιακό Βόλου, με τον οποίο συμμετείχε στην αποστολή των ευρωπαϊκών παιχνιδιών του.

Ο 22χρονος αμυντικός του ΑΟ Γλυφάδας, ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ρότσα, όπου έμεινε έως τα 16 του χρόνια, και μετέπειτα αγωνίσθηκε στους νέους της ΑΕΚ, τον Αήττητο Σπάτων, τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Κεραυνό Κερατέας, τον Βύζαντα Μεγάρων, την Παναχαϊκή, αναφέρεται στην «μάχη» της ανόδου στην Football League, το αήττητο σερί της ομάδας του, που την έχει φέρει στην τρίτη θέση του νοτίου ομίλου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στον Κεραυνό Κερατέας και τον Βύζαντα Μεγάρων, αλλά και την επιλογή του να αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Football League 2 με τη φανέλα της Γλυφάδας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέλιου Ανδρίκου στο Onsports:

Πιστεύεις ότι έχει «κλειδώσει» η τριάδα και το ποιες ομάδες θα την αποτελούν;

«Δεν έχει κλειδώσει. Παίζουμε τώρα με τον Ρούβα, που είναι τρεις πόντους κάτω από εμάς και με κάποια αποτελέσματα μπαίνουν και άλλοι στο κόλπο, όπως η Καλαμάτα και η Ζάκυνθος. Υπάρχουν τέσσερα ματς, στα οποία αν δεν ηττηθούμε και ίσως τα κερδίσουμε, σίγουρα θα τερματίσουμε δεύτεροι.
Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν ξέρεις, πώς θα έρθουν τα αποτελέσματα. Εμείς είμαστε στην τριάδα και θα επιδιώξουμε σε κάθε ματς να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Θέλουμε να κάνουμε το έξι στα έξι, έχουμε ένα αήττητο σερί και πιστεύω ότι με τη βοήθεια του κόσμου θα τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Η ομάδα έχει έμπειρους παίκτες. Πιστεύεις ότι είναι κάτι που θα μετρήσει στο τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με την υπόθεση άνοδο;

«Έχουμε από τα πιο έμπειρα ρόστερ, παίκτες που αγωνίζονταν σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως είναι ο Παραράς, ο Κολοτούρος, ο Ταραλίδης, ο Τσιάτσιος. Υπάρχουν, όμως, και οι νεαροί παίκτες, που έχουν δίψα για διάκριση και αυτό είναι θετικό. Παίζει ρόλο και η πολλή δουλειά, που γίνεται στις προπονήσεις με τον προπονητή. Αυτή την εβδομάδα, για παράδειγμα, κάναμε διπλές προπονήσεις».

Εσύ ήρθες τον Δεκέμβριο στην ομάδα. Μέσα από συζητήσεις με τους συμπαίκτες σου, τι πιστεύεις ότι έχει αλλάξει σε σχέση με την αρχή της σεζόν, όπου ο ΑΟ Γλυφάδας είχε κάνει κακό ξεκίνημα, και τώρα παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο;

«Όπως την έζησα εγώ από τότε που ήρθα και μετά το Δεκέμβρη, έχει αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και αυτό φαίνεται μέσα από τα αποτελέσματα. Το κλίμα είναι σούπερ».

Υπάρχει κάποια ομάδα που έχεις ξεχωρίσει φέτος;

«Πιστεύω ότι είναι ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, με ομάδες που παλεύουν για την άνοδο και άλλες για τη σωτηρία, οι οποίες θέλουν να διακριθούν από τα καλά παιχνίδια με τους πρωτοπόρους. Όχι δεν έχω ξεχωρίσει κάποια ομάδα, όπως είχε ξεχωρίσει πέρυσι η Παναχαϊκή ή ο Πλατανιάς που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Το επίπεδο έχει πέσει και τα ¾ των ομάδων είναι ισάξιες και το βλέπεις από τα αποτελέσματα. Σαν σωματείο πάει να ξεχωρίσει ο Απόλλων Σμύρνης, επειδή είναι οργανωμένο, όμως πιστεύω ότι θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μέχρι το τέλος».

Το οικονομικό θέμα παίζει ρόλο σε μία ομάδα για να παρουσιάσει καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο;

«Παίζει μεγάλο ρόλο. Εμείς οι ποδοσφαιριστές επικεντρωνόμαστε στη δουλειά μας, στο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Η διοίκηση της Γλυφάδας είναι πολύ κοντά μας και μας τα παρέχει όλα. Αυτό είναι ένα συστατικό που έχει βοηθήσει την ομάδα να ανέβει ψυχολογικά και βαθμολογικά. Το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει ηρεμία, κάτι που δεν βλέπεις σε άλλες ομάδες, όπου οι παίκτες είναι απλήρωτοι και δεν έχουν να φάνε…».

Εσύ έχεις ζήσει τέτοια εμπειρία;

«Στον Κεραυνό Κερατέας που ήμουν, ήταν άσχημα τα πράγματα. Πέρυσι, στον Βύζαντα, παρότι κάναμε μία πολύ καλή πορεία και η ομάδα ανέβηκε στη Β’ Εθνική, δεν ήταν πολύ κοντά μας η διοίκηση. Δεν υπήρχε κάποιος άνθρωπος να μας πει «ξέρετε είμαστε εδώ, αλλά είναι δύσκολη η κατάσταση». Ήμασταν οι περισσότεροι νεαροί παίκτες και παίζαμε για να διακριθούμε και για τίποτα άλλο. Υπήρχε η δίψα για τη Β’ Εθνική».

Για την επιλογή σου να αγωνιστείς στη Γλυφάδα;

«Ξεκίνησα πολύ νωρίς την προετοιμασία στο Βόλο, πήγα στην Πάτρα και εκεί τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενα. Έχω αρκετές φιλοδοξίες. Πήρα το ρίσκο να πάω στη Γλυφάδα και να παίξω στη Γ’ Εθνική, όμως το έκανα, γιατί είχε πρωταγωνιστικούς στόχους. Παλεύουμε για να ανέβει η ομάδα. Για εμάς τους μικρούς που έχουμε φιλοδοξίες, η Γλυφάδα είναι από τα πιο οργανωμένα σωματεία».

Η εμπειρία σου με τον Ολυμπιακό Βόλου;

«Είχα ανέβει στο Βόλο και ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα ότι θα μείνω στο ρόστερ. Έκανα την καλή χρονιά με τον Βύζαντα Μεγάρων και αυτό με βοήθησε. Ήμουν δανεικός παίκτης και όταν πήγα στο Βόλο, είχα μιλήσει με τον Ισπανό προπονητή, τον Χάβι Γκράθια, και μου είχε πει ξεκαθαρίσει ότι με υπολογίζει. Κάναμε την προετοιμασία και από τη μία ήμουν χαρούμενος που γύρισα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός δεν ξέραμε τι μας ξημερώνει. Μας έλεγαν μην αγχώνεστε θα σωθεί η ομάδα, δεν θα έχει πρόβλημα και ήμασταν με την αμφιβολία. Μετά έγιναν όσα έγιναν. Ηταν για μένα μία ευκαιρία να διακριθώ, αν όλα πήγαιναν καλά. Ο Γκράθια μας είχε πει από την αρχή ότι όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και δεν έκανε διαχωρισμούς ούτε είχε κάποιο κόμπλεξ. Μας έδινε το κίνητρο να δουλέψουμε».

Ήσουν αποστολή σε κάποια από τα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού Βόλου.

«Ήμουν σε τρία ματς. Στο ένα με την Ντίφερντανζ είχα σηκωθεί για ζέσταμα και λίγο πριν μπω για να παίξω, τραυματίστηκε ο Ζαραδούκας, έγινε αναγκαστική αλλαγή και δεν αγωνίσθηκα…».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved