Κουτσοσπύρος στο Onsports: «Πιερικός, έτοιμος για όλα!»

Κουτσοσπύρος στο Onsports: «Πιερικός, έτοιμος για όλα!»

Ο πρώτος σκόρερ της Football League, Χρήστος Κουτσοσπύρος μιλά στο Onsports για την κουλτούρα των φίλων του Πιερικού, την άνοδο και την «αναγέννησή» του.

Aπό τις 26 Μαρτίου 2000, οπότε πρωτοεμφανίστηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες με τη φανέλα του Παναιτωλικού έχει περάσει μία 12ετία. Ο Χρήστος Κουτσοσπύρος, όμως έπρεπε να περιμένει… 12 χρόνια για να κάνει την πιο παραγωγική του σεζόν και αυτή μόλις στα μισά της διαδρομής!

Θέλετε η συνεργασία με τους Σούλη Παπαδόπουλο, Γιώργο Χατζάρα στον Πιερικό; Θέλετε το πείσμα του να αποδείξει ότι όσα πέρασε τον έκαναν πιο δυνατό; Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Χρήστος Κουτσοσπύρος οδηγεί την ομάδα της Κατερίνης σε μία… τρελή πορεία και παράλληλα ηγείται της λίστας με τους πρώτους σκόρερ. Ο ίδιος μιλά στο Onsports για το φετινό όνειρο στην Κατερίνη, αιτιολογεί την προσωπική του «αναγέννηση», αφιερώνει τα γκολ του στην οικογένειά του και τονίζει ότι αυτός ο Πιερικός είναι… ικανός για όλα.

Μόλις στα μισά της φετινής διαδρομής και έχεις κάνει ρεκόρ καριέρας σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα. Πώς το εξηγείς;

«Είναι γιατί πρώτη φορά στην καριέρα μου έχω παίξει σε 15 αγώνες αποκλειστικά ως σέντερ φορ. Το 2003 – 04 στην Παναχαϊκή έπαιζα στόπερ, στον Παναιτωλικό αμυντικό χαφ…».

Καλύτερα σε άλλη θέση, βέβαια, παρά «παροπλισμένος» όπως στη θητεία σου στα Γιάννενα…

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει δύσκολες στιγμές. Αυτές οι στιγμές εμένα με έκαναν πιο δυνατό. Πείσμωσα. Δεν υπήρχε περίπτωση να το βάλω κάτω».

Για πολλούς η πορεία του Πιερικού είναι έκπληξη. Για εσάς τους ποδοσφαιριστές είναι κάτι αναμενόμενο;

«Ο φετινός Πιερικός είναι μια μεγάλη οικογένεια. Δεν υπάρχουν κλίκες, όπως σε προηγούμενες ομάδες που ήμουν. Είμαστε μια γροθιά, το κλίμα είναι φοβερό και το ρόστερ αποτελείται από καταπλητικά παιδιά και άψογους χαρακτήρες. Τον Ιανουάριο έγιναν οι πιο ουσιαστικές μεταγραφές που θα μπορούσαν να γίνουν και ο στόχος είναι εφικτός».

Μπορεί ο Πιερικός να «χτυπήσει» την απευθείας άνοδο;

«Δεν είναι απαγορευτική η διαφορά, αν σκεφτείς ότι υπάρχει πολύ βατό πρόγραμμα, καθώς οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά παίζουν μεταξύ τους. Η Football League είναι ένας «μαραθώνιος» και μετρά η φυσική κατάσταση και το βάθος στον πάγκο. Εμείς έχουμε αυτά τα στοιχεία, ενώ είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά από την Κατερίνη να αναδείξουν το ταλέντο τους».

Οπότε αισθάνεσαι 100% δικαιωμένος για την επιλογή σου να συνεχίσεις στον Πιερικό…

«Δεν το συζητάμε. Πριν έρθω στην ομάδα μίλησα με τον Πουρτουλίδη και μου είπε όι ο Πιερικός είναι μία πολύ τυχερή ομάδα και η ιδανική για να «φτιάξει» κανείς το όνομά του. Η διοίκηση και ο πρόεδρος, Κώστας Παπαδόπουλος είναι πάντα κόντά μας παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν παντού και τις κατανοούμε».

Από τη βοήθεια των οπαδών είστε ευχαριστημένοι ή περιμένετε μεγαλύτερη συμπαράσταση;

«Ο κόσμος στην Κατερίνη έχει ποδοσφαιρική παιδεία. Μας στηρίζει ακόμα και όταν είμαστε στο 0-0. Όταν θα χάσουμε θα μας παροτρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είναι πάντα κοντά μας. Έχω αγωνιστεί σε πολλές ομάδες με μεγάλη ιστορία καιπολύ κόσμο και οι φίλαθλοί μας έχουν ποδοσφαιρική νοοτροπία.

Σίγουρα, με αποτελέσματα όπως η νίκη της Κυριακής στις Σέρρες μπορούμε να φέρουμε ακόμα περισσότερους στο γήπεδο. Τους περιμένουμε για τον αγώνα με τον Βύζαντα, καθώς ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα ματς με τη Βέροια και την Παναχαϊκή. Ωστόσο, έχει αποδειχτεί ότι ο Πιερικός τα πάει καλύτερα στα δύσκολα».

Η άποψή σου για τον Πανσερραϊκό;

«Μου άρεσε πολύ το υλικό του. Θεωρώ ότι θα είναι στις θέσεις των play offs».

Φαβορί για την απευθείας άνοδο μπορείς να προβλέψεις;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Για την απευθείας άνοδο θεωρώ ότι είναι η Βέροια με τον Πανθρακικό. Ο Πλατανιάς, άποψή μου είναι ότι δεν είναι έτοιμος για τη Super League. Επίσης, φοβερό είναι το ξέσπασμα της Παναχαϊκής».

Θεωρείς ότι το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι είναι χαμηλότερο;

«Πολλοί χαρακτήριζαν το πρωτάθλημα μείγμα Β’ και Γ’ Εθνικής. Ωστόσο, είναι ανταγωνιστικό, ενώ οι 10 τουλάχιστον ομάδες έχουν ποιότητα. Βλέπουμε ότι ακόμα και αυτές που προβιβάστηκαν μάχονται πολύ και κάνουν εκπληξεις».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον προπονητή Γιώργο Χατζάρα;

«Είναι ένας παιδαγωγός. Είναι διαρκώς κοντά στους ποδοσφαιριστές και μέσα από το προσωπικό του πρόβλημα βγήκε ακόμα πιο δυνατός. Δουλεύει πολύ στην ψυχολογία και προσπαθεί να βγάλει νέα παιδιά. Έχει τον τρόπο να σου μεταφέρει τη γνώση».

Τα γκολ σου πού τα αφιερώνεις;

«Όλα στα παιδιά μου και τη σύζυγό μου. Με έχουν στηρίξει στα δύσκολα και είναι το παν για μένα. Με στηρίζουν και τους αγαπώ. Η γυναίκα μου μαζί με την 5χρονη κόρη μου Μαρία και τον 7 μηνών υιό μου έρχονται κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Μάλιστα, δέχομαι και… παραγγελιές από την κόρη μου, που μου ζητά πριν από ματς να βάλω δύο γκολ!».

Σε 15 συμμετοχές έχεις 10 τέρματα. Πού θα σταματήσει το κοντέρ;

«Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα είναι ιδανικό να είμαι στην τριάδα. Έχω πεισμώσει πολύ με όσα έχω περάσει και αν το καταφέρω θα έχω αποδείξει πολλά και θα έχω βοηθήσει την ομάδα μου. Φυσικά, παίζουν και οι συμπαίκτες μου μεγάλο ρόλο. Δόξα τω Θεό στα πλάγια έχουμε τους Μπλαζέφσκι, Πέντα που με έχουν βοηθήσει πολύ με τις πάσες τους. Οφείλω σε όλους ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την 1η θέση».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved