«Ας αφήσουμε να εξελιχθεί η εξυγίανση»

«Ας αφήσουμε να εξελιχθεί η εξυγίανση»

Την πεποίθησή του πως οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την εξυγίανση του ποδοσφαίρου πρέπει να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους, εξέφρασε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, παραχώρησε συνέντευξη στο «Ράδιο Κρήτη», όπου αναφέρθηκε στα στημένα, στην απόφαση για υποβιβασμό του Βόλου, αλλά και το θέμα με τον ΟΠΑΠ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν πρέπει να πάει «άκλαυτη» η περιουσία αυτή του δημοσίου.

«Η διαφθορά στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως πηγαίνει κυρίως σε μικρότερες ομάδες. Ο κ. Πλατινί στη συζήτηση που έγινε με τον πρωθυπουργό γύρισε και είπε: "Όταν βλέπεις κάποιον από το Καζακστάν να αγοράζει ομάδα της Ελβετίας, πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. Άρα οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν λεφτά από το ποδόσφαιρο, κάνοντας παρανομίες μέσα από τα στοιχήματα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν πάνε αναγκαστικά πάντα στις μεγάλες ομάδες". Αυτά τόνισε αρχικά ο Παύλος Γερουλάνος, για να συμπληρώσει:

«Για να εξαρθρώσεις ένα τέτοιο έγκλημα, δεν αρκεί να κοιτάς μόνο ποιος είναι ο μεγάλος. Πρέπει να κοιτάς που μπορεί να γίνεται η παρανομία. Αν δείτε τη λίστα που έστειλε η UEFA αφορά πάρα πολλές μικρές ομάδες. Η UEFA δεν έχει κανένα λόγο να πει, "εγώ θέλω να πέσει ο Ολυμπιακός Βόλου και όχι ο Ολυμπιακός Πειραιώς". Εκείνοι μας έστειλαν τις υποψίες τους για στημένους αγώνες και αν παρατηρήσετε οι περισσότερες είναι μικρές ομάδες. Άρα λογικό είναι να ξεκινήσει η δικαιοσύνη να ψάχνει αυτά που τις έστειλαν ως υποψίες για στημένους αγώνες»

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε ακόμη, πως έχει γίνει αθόρυβα δουλειά έως τώρα, ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ας την αφήσουμε να εξελιχθεί και ας πάει μέχρι εκεί που θα φτάσει. Αλλά μην λέμε εκ των προτέρων, ότι δεν θα γίνει η δουλειά επειδή ξεκίνησαν οι δικαστές με αυτά για τα οποία αισθάνονται οι ίδιοι ότι έχουν επαρκή στοιχεία. Όταν αρχίζουν, η Πολιτεία, η δικαιοσύνη, οι φορείς όπως η ΕΠΟ, να καταλαβαίνουν τα μηνύματα της κοινωνίας και να αντιδρούν, τότε ξαφνικά όλοι γίνονται τιμητές των πάντων. Είναι δυστυχώς φαινόμενο του είδους μας με το που θα δούμε ένα καλό πράγμα να λέμε ναι, αλλά θέλουμε το καλύτερο. Μα καλά τόσο καιρό που δεν γινόταν τίποτα, δεν μιλούσε κανείς. Τώρα που άρχισε να κάνει η δικαιοσύνη συστηματικά τη δουλειά της στο θέμα του ποδοσφαίρου, θα πούμε: «α ναι ρίξατε ποινές στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά δεν έχετε κάνει δουλειά με τα όσα ακούγονται για τον Ολυμπιακό;». Αυτό να το πουν, εάν τα στοιχεία που έχει η δικαιοσύνη δεν τα αξιοποιήσει. Αλλά μέχρι τότε ας αφήσουμε τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει αυτό το έργο, να προχωρήσουν και να κάνουμε την κριτική μας μόνο αν δεν το κάνουν»

Παράλληλα, ο κ.Γερουλάνος αναφέρθηκε και στον ΟΠΑΠ, τονίζοντας: «Ο ΟΠΑΠ είναι μέσα στα περιουσιακά στοιχεία που έχει το δημόσιο. Γίνεται μια συζήτηση για το πόσο το δημόσιο πρέπει να εμπλέκεται ή όχι. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που αφορούν τα τυχερά παιχνίδια, για τα οποία έχει μια αξία να έχει λόγο το ελληνικό δημόσιο μέσα από την ιδιοκτησία του Υπάρχουν και κάποια θέματα, που ο ΟΠΑΠ έχει ταχθεί να υποστηρίζει, όπως του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, τα οποία πρέπει να τα κάνει, είτε ανήκει ένα μέρος του στο δημόσιο είτε όχι. Εγώ βλέπω ότι η συζήτηση τώρα φτάνει στο βάθος που έπρεπε να φτάσει. Ο κ. Βενιζέλος κατανοεί απολύτως πως έχουν τα πράγματα, είμαστε σε συνεχή συνεννόηση μαζί για να βρούμε τον πιο εποικοδομητικό τρόπο ώστε η περιουσία αυτή του δημοσίου να μην πάει «άκλαυτη», αλλά να αποδώσει όσα περισσότερα γίνεται. Εάν είναι να προχωρήσουμε σε οποιεσδήποτε αλλαγές στον ΟΠΑΠ αυτό πρέπει να γίνει αφότου η Πολιτεία εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα. Είναι κάτι που και το Υπουργείο Οικονομικών το θέλει και εμείς το θέλουμε. Εγώ λέω να αφήσουμε λίγο τα πράγματα να εξελιχθούν Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και νομίζω σύντομα θα έχουμε το σχέδιο με το οποίο θα κινηθούμε για τον ΟΠΑΠ»
.

Final Four 2018: «Ντου» με μπουκάλια στους διαιτητές οι Τούρκοι!
Final Four 2018: «Ντου» με μπουκάλια στους διαιτητές οι Τούρκοι!
Final Four 2018: Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό (video)
Final Four 2018: Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό (video)
Euroleague: Τα συγχαρητήρια ομάδων στη Ρεάλ Μαδρίτης (photo)
Euroleague: Τα συγχαρητήρια ομάδων στη Ρεάλ Μαδρίτης (photo)
Final Four 2018: Σόου από Γιούλ και Καμπάτσο! (videos)
Final Four 2018: Σόου από Γιούλ και Καμπάτσο! (videos)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης