Ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση ο Ολυμπιακός Λαυρίου καταφέρεται εναντίον της διαιτησίας του αγώνα με τον Ατρόμητο Πειραιά.

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για τα απαράδεκτα, ντροπιαστικά και υποτιμητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός Λαυρίου και Ατρόμητος Πειραιά που έγινε την Κυριακή 23/1/2011 στο Δημοτικό Γήπεδο Ρέντη.

Συγκεκριμένα ο διαιτητής του αγώνα με τις πράξεις του κατά την συμπλήρωση του φύλλου αγώνος αλλοίωσε το πρωτάθλημα του 9ου ομίλου της Δ Εθνικής Κατηγορίας καθόσον προέβη στις εξής πράξεις.

α) ενώ οι αλλαγές της ομάδας του Ατρομήτου Πειραιά ήταν στην πραγματικότητα οι εξής:
ι) ο αριθμός 11 με τον αριθμό 18 στο 62 λεπτό
ιι) ο αριθμός 4 με τον αριθμό 12 στο 71 λεπτό
ιιι)ο αριθμός 6 με τον αριθμό 13 στο 74 λεπτό

ο διαιτητής του αγώνα έγραψε στο φύλλο αγώνος τις εξής αλλαγές:
ι) ο αριθμός 11 με τον αριθμό 18 στο 62 λεπτό
ιι) ο αριθμός 4 με τον αριθμό 13 στο 71 λεπτό
ιιι)ο αριθμός 6 με τον αριθμό 16 στο 74 λεπτό

δηλαδή προφανώς για να ευνοήσει προδήλως την ομάδα του Ατρόμητου Πειραιά που είχε κάνει παράβαση των κανονισμών λόγω ότι είχε μείνει στον αγώνα με τρείς παίκτες "μικρούς" από το 71 έως το 74 λεπτό εμφάνισε στο φύλλο αγώνος ότι αριθμός 4 αντικαταστάθηκε από τον αριθμό 13 ενώ στην πραγματικότητα ο αριθμός 4 αντικαταστάθηκε από τον αριθμό 12 (Παναγόπουλο) τον οποίο γνωρίζουμε από την θητεία του στον Κεραυνό Κερατέας, ενώ ο αριθμός 13 αντικατέστησε τον ποδοσφαιριστή με τον αριθμό 6 και τέλος ο ποδοσφαιριστής με τον αριθμό 16 δεν αγωνίστηκε καθόλου στον εν λόγω αγώνα.

β) μετά την λήξη του αγώνα ο διαιτητής δεν δέχθηκε κανένα στα αποδυτήριά του παρά μόνο τον παρατηρητή του αγώνα και τον επικεφαλή της τοπικής αστυνομικής δύναμης και με τρόπο απαράδεκτο επέβαλε κατά την ανάγνωση του φύλλου αγώνος μόνο την παρουσία του αρχηγού της ομάδος μας.

Ο αρχηγός της ομάδος μας αντιλαμβανόμενος την απαράδεκτη ενέργεια του διαιτητή του επισημαίνει το γεγονός της λάθος αναγραφής των αλλαγών της ομάδας του Ατρομήτου Πειραιά και του δηλώνει ότι θέλει να γράψει την επιφύλαξή του στο φύλλο αγώνος.

Εκεί όμως ο διαιτητής προβαίνει σε μία ακόμα πιο αντιαθλητική ενέργεια. Επισήμανε στον αρχηγό της ομάδος μας ότι στο φύλλο αγώνος δεν αναγράφεται ο λόγος της επιφύλαξης παρά μόνο η φράση "με επιφύλαξη" και ακολούθως όταν προσκληθεί από την διοργανώτρια να αναφέρει τους λόγους της επιφύλαξής του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδος μας Πάλλης Κωνσταντίνος αγωνίζονταν ως "μικρός" είχε τραυματισθεί από το 10 λεπτό του αγώνα και δεν επιχειρήθηκε αλλαγή για να κρατηθεί το fair play και να μην γίνει παράβαση των σχετικών άρθρων του ΚΑΠ και αντικαταστάθηκε τελικά από μικρό ο οποίος είχε και αυτός πρόβλημα τραυματισμού. Έτσι πιστεύουμε εμείς ότι λειτουργούν οι κανόνες τους οποίους έχουμε αποδεχθεί στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Η έξαλλη κατάσταση των παραγόντων και φιλάθλων της αντίπαλης ομάδας κατά την ώρα της αντικατάστασης του ποδοσφαιριστή με αριθμό 4 από τον ποδοσφαιριστή με αριθμό 12 έγινε αντιληπτή από όλο το γήπεδο λόγω της προφανούς παραβίασης των σχετικών άρθρων του ΚΑΠ.

Ήμασταν σίγουροι ότι ο διαιτητής, οι βοηθοί του αλλά και ο παρατηρητής διαιτησίας που αντελήφθη του γεγονός θα μας δικαίωναν. Παραμένουμε ρομαντικοί υπηρετώντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο τόπο μας με χρήματα που είναι αποτέλεσμα κόπων και προσπάθειας μιας ζωής.

Δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε το ρόλο των παρατηρητών διαιτησίας τους οποίους πληρώνουμε σε κάθε αγώνα χωρίς να προσφέρουν τίποτα στα σωματεία αφού καμία έκθεσή τους δεν περιέρχεται σε εμάς για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το έργο τους.

Ζητάμε επισταμένως την έκθεση του συγκεκριμένου παρατηρητή αγώνα στην οποία θα πρέπει να καταγράφονται οι αλλαγές όπως έγιναν στην πραγματικότητα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπήρξε συμπαιγνία των διαιτητικών οργάνων για την αλλοίωση του αποτελέσματος του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε, προς το παρόν, να αποδείξουμε τα ανωτέρω αναφερόμενα γεγονότα. Ήδη όμως διεξάγουμε σχετική έρευνα να βρούμε τυχόν μαγνητοσκόπηση τους(π.χ. από κάμερες ή κινητά τηλέφωνα) και στην περίπτωση που τα βρούμε άμεσα θα τα δημοσιοποιήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο και φυσικά θα σας ενημερώσουμε προκειμένου να αντιληφτείτε το μέγεθος του ατοπήματος του συγκεκριμένου διαιτητή και την αλλοίωση του πρωταθλήματος που συμμετέχουμε.

Τέλος η παρούσα επιστολή δεν έχει καμία άλλη σκοπιμότητα από το να σας ενημερώσει για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Κυριακή προκειμένου να ασκήσετε τον απαιτούμενο έλεγχο σε όλα τα εντεταλμένα από εσάς όργανα του αγώνα (διαιτητή, παρατηρητή αγώνα, παρατηρητή διαιτησίας, βοηθούς διαιτητή).

Με την πεποίθηση ότι θα φροντίσετε για την έρευνα των ανωτέρω καταγγελλομένων και εφόσον αυτά αποδειχτούν είτε από την έρευνά σας είτε, και το τονίζουμε, από στοιχεία που ενδεχομένως θα προσκομίσουμε αφού πρώτα τα δημοσιοποιήσουμε, θα φροντίσετε έτσι ώστε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να τιμωρηθούν παραδειγματικά καθότι στερούνται των απαραίτητων αρετών που πρέπει να έχουν όπως η αντικειμενικότητα, η ακεραιότητα και η προσήλωση στους κανόνες του ευ αγωνίζεσθε.

Το ιστορικό σωματείο του Ολυμπιακού Λαυρίου το οποίο υπηρετούμε δεν θα επανέλθει με ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες που δεν το συνήθιζε αλλά να γνωρίζετε όλοι ότι η αποχώρηση υγειών παραγόντων θα είναι σε βάρος του πρωταθλήματος και του ποδοσφαίρου».Φορολοταρία: Ερχεται μεγάλη κλήρωση με έπαθλο 100.000 ευρώ
Φορολοταρία: Ερχεται μεγάλη κλήρωση με έπαθλο 100.000 ευρώ
Αντριάνο: Ο γάμος του κράτησε λιγότερο και από του Γκλέτσου γιατί προτίμησε το Μουντιάλ
Αντριάνο: Ο γάμος του κράτησε λιγότερο και από του Γκλέτσου γιατί προτίμησε το Μουντιάλ
Οι πωλήσεις όπλων παγκοσμίως συνέχισαν να μεγεθύνονται το 2021
Οι πωλήσεις όπλων παγκοσμίως συνέχισαν να μεγεθύνονται το 2021
Ανδράλας: «Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, συνεχίζουμε την προσπάθεια»
Ανδράλας: «Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, συνεχίζουμε την προσπάθεια»