Μπέκας: «Δεν τα αξιοποιούμε»

Μπέκας: «Δεν τα αξιοποιούμε»

Την άποψή του πως η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο αλλά δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα μικρά παιδιά, εξέφρασε ο Βαγγέλης Μπέκας.

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής που μετέχει στο 8ο «Ευγένιος Gerard Soccer Camp», μίλησε στο Onsports για το επίπεδο του camp, τους λόγους που δεν αξιοποιούνται τα μικρά παιδιά, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές και οι γυμναστές.

Πείτε μου δύο λόγια για το camp…

«Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ όμορφο, όχι μόνο για εμάς που συμμετέχουμε, αλλά και για τα παιδιά τα ίδια. Σου δίνει την δυνατότητα, να έρθεις πιο κοντά σε αυτά, να συμμετέχεις στην χαρά τους και το παιχνίδι τους και στον προβληματισμό τους και μέσα από αυτόν, που βγαίνει από την συνεχόμενη προπόνηση, τη κούραση και τις συνθήκες εργασίας».

Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παιδιών;

«Είμαι ικανοποιημένος από την διάθεση. Από εκεί ξεκινάμε πάντα. Αν έχουν καλή διάθεση, η απόδοση αυτή τη στιγμή για εμάς είναι δευτερεύον. Στόχος είναι να υπάρχει η διάθεση, να υπάρχει όρεξη για παιχνίδι, που το βασικό διδακτικό μας για μέσο και μέσα από το παιχνίδι να προσεγγίσουμε τη φυσική κατάστασης και της προπόνησης».

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί να ξεκινήσει;

«Η κατάλληλη ηλικία είναι αυτή που ξεχωρίζει το παιδί ποιο άθλημα του αρέσει. Όταν το παιδί αρχίζει να νιώθει όμορφα και να συμμετέχει στην διαδικασία της ομάδας, της διαδικασίας του παιχνιδιού είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε ένα σύνολο. Μπορεί να είναι η παρέα του, το σχολείο του η ομάδα του, το οτιδήποτε του δίνει την δυνατότητα να εκφραστεί μέσα από το αντικείμενό του που είναι η μπάλα».

Υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα;

«Υπάρχουν πάρα πολλά ταλέντα, απλά η Ελλάδα υστερεί στην αξιοποίησή τους και όχι στην παραγωγή τους. Ταλέντα υπάρχουν, το πρόβλημα είναι ότι δεν αξιοποιούνται. Είτε δεν χρησιμοποιούμε τις γνώσεις μας, όπως πρέπει, εμείς που τους διδάξουμε, είτε γιατί οι προϋποθέσεις να δείξουν δεν είναι πολύ καλές».

Οι Έλληνες προπονητές και γυμναστές είναι σε καλό επίπεδο;

«Είναι σε αρκετά καλό επίπεδο, για τις δυνατότητες που έχουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους. Υπάρχουν προπονητές ή γυμναστές, έχουν γνώσεις δυνατότητες, αλλά όχι τα μέσα. Όταν περιμένεις το βράδυ να κάνεις προπόνηση ή να κάνεις στο μισό γήπεδο χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που επιθυμείς».

Υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν και στη νοοτροπία;

«Πάρα πολλά βήματα πρέπει να γίνουν και στην νοοτροπία, γιατί από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Πάντα ο Έλληνας διακρίνεται για τις τεχνικές του ικανότητες και τις αρετές, αλλά και για την απειθαρχία του. Ο Έλληνας δεν είναι επιμελής. Αν γίνει επιμελής, τότε μπορεί να διακριθεί».



Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved