Ο Αντριάν απαντά…

Ο Αντριάν απαντά…

Ύστερα από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την εθνική Ισπανίας κάτω των 21 ετών, ο Αντριάν Λόπες Άλβαρες, γνωστός ως απλά Αντριάν, απάντησε στις ερωτήσεις των αναγνωστών της ηλεκτρονικής έκδοσης της «Μάρκα».

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρεάλ Οβιέδο, με την οποία αγωνίστηκε στη Σεγούντα Β, σε ηλικία 16 ετών. Ένα χρόνο αργότερα, προσφέροντας 330.000 ευρώ, τον απέκτησε η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, που αφού τον κράτησε για έναν χρόνο, τον παραχώρησε ως δανεικό στην Αλαβές και ύστερα στη Μάλαγα. Το 2009-10 και το 2010-11 επέστρεψε στην ομάδα της Λα Κορούνια, παίζοντας σε 25 και 31 παιχνίδα αντίστοιχα, πάντα ως βασικός, και σκοράροντας συνολικά 13 φορές. Το 2005 φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του, κάτω των 17 ετών. Μεγαλώνοντας, «μεγάλωναν» και οι κατηγορίες και το 2007 έφτασε στην U21,  με την οποία κατέκτησε φέτος, σε ηλικία 23 ετών πλέον, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μιλώντας στο Marca.com, ρωτήθηκε από το κοινό για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου και για το κατά πόσο αυτή θα τον βοηθήσει στη συνέχεια της καριέρας του. «Ένα πρωτάθλημα σαν και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους τους παίκτες που συμμετείχαν, και ήταν μια καλή ευκαιρία επίδειξης των δυνατοτήτων μας», ήταν η απάντησή του.

Όταν ρωτήθηκε για το τι έφταιξε για τον υποβιβασμό της Ντεπορτίβο, τον απέδωσε στην έλλειψη τύχης: «Ήταν μια κανονική χρονιά, σαν όλες τις άλλες. Όμως στο τέλος είδαμε πως κινδυνεύαμε να υποβιβαστούμε. Η ομάδα ήταν σε καλή κατάσταση. Αυτό που μας έλειψε ήταν η τύχη», ενώ σε άλλη ερώτηση, δήλωσε «ενθουσιασμένος με την ιδέα να παίξει για την Ατλέτικο Μαδρίτης», καθώς όπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί την ερχόμενη σεζόν.

«Δέχομαι τα πράγματα με ψυχραιμία. Τόσο τις αρνητικές όσο και τις θετικές κριτικές. Πιστεύω ότι έτσι πρέπει να είναι ένας ποδοσφαιριστής. Αν αφήσεις αυτά τα πράγματα να σε επηρεάσουν, επηρεάζουν και την απόδοσή σου», σχολίασε την αντίδρασή του μετά την κατάκτηση τόσο του Euro όσο και του «χρυσού παπουτσιού».

Για την επάνοδο της Ντεπορτίβο στην πρώτη κατηγορία, την ερχόμενη σεζόν, έδειξε αισιόδοξος: «Θα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Σεγούντα και μακάρι να καταφέρει να ξανανέβει, καθώς η θέση της Ντεπορτίβο είναι στην Πριμέρα Ντιβισιόν».

Για την πρώτη του ομάδα, Ρεάλ Οβιέδο, δήλωσε υποστηρικτής της και εξέφρασε την επιθυμία του να φτάσει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ωστόσο, δεν έδειξε τόσο πρόθυμος να επιστρέψει ο ίδιος σε αυτήν: «Τα πράγματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι πολύ περίπλοκα, άλλωστε δεν εξαρτάται από εμένα».

«Θα προσπαθήσω να βελτιώνομαι καθημερινά και να κάνω τα πράγματα όσο καλύτερα μπορώ», υποσχέθηκε στο τέλος, ενώ αφιέρωσε τους τίτλους που κατέκτησε στην οικογένειά του: «Είναι αυτοί που πάντα με στηρίζουν και είναι δίπλα μου. Η οικογένεια είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, που με βοήθησαν σε αυτές τις επιτυχίες».

Τατιάνα Νιφλή



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved