Φάκος: «Σκληρές ποινές»

Φάκος: «Σκληρές ποινές»

Ποινές οι οποίες προβλέπουν τον υποβιβασμό, τον αποκλεισμό αλλά και χρηματικά πρόστιμα προβλέπονται για τις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια, σύμφωνα με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Αντρέα Φάκο.

Ο κύριος Φάκος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ τόνισε πως είναι αρμόδιος μόνο για το ποδοσφαιρικό σκέλος της υπόθεσης ενώ παράλληλα προανήγγειλε βαριές «καμπάνες» για όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο που ταλανίζει το ποδόσφαιρο της χώρας μας.

Αναλυτικά ο κύριος Φάκος μίλησε για:

Το αν έχει πάρει το φάκελο στα χέρια του: «Όχι δεν έχω στα χέρια μου τίποτα ακόμα. Περιμένουμε να τον πάρουμε σήμερα ή αύριο. Εκτός από τα αντίγραφα του φακέλου θα ζητήσουμε και αντίγραφα των απολογιών των κατηγορουμένων. Είναι αξιόλογα στοιχεία αυτά. Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα καλέσουμε κανέναν σε απολογία».

Το σημείο που φτάνει η δικαιοδοσία του: «Εμείς δεν έχουμε δικαιοδοσία και για τα 82 άτομα, αλλά περιορισμένη για πειθαρχική δίωξη σε αυτούς που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Μόνο όσοι έχουν μια ιδιότητα γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Σε αυτούς έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε πειθαρχική δίωξη».

Τις ποινές που μπορεί να επιβληθούν: «Όλες έχουν σχέση με το αθλητικό κομμάτι. Οι πειθαρχικές κυρώσεις, με βάση αυτά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, θα αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και τους στοιχήματος. Με αυτά θα ασχοληθούμε. Το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε είναι χρηματικές ποινές, αποκλεισμού προσώπων από κάθε αθλητική δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και υποβιβασμό, εφόσον αποδειχθεί εμπλοκή. Πρέπει να δούμε προς τα πού υπήρξε, αν υπήρξε δωροδοκία».

Την δίωξη που θα ασκηθεί: «Είναι ξεκάθαρη η διάταξη όχι μόνο του πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αλλά και του βασικού νόμου περί αθλητισμού. Είναι ανεξάρτητη και αυτοτελής η αθλητική πειθαρχική δίωξη από την ποινική. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε θα είναι πιο γρήγορη αφού έρχεται σε εμάς έτοιμη η δικογραφία. Εμείς θα κάνουμε αξιολόγηση και εκτίμηση των στοιχείων που θα έρθουν στα χέρια μας και θα δούμε που πρέπει να ασκήσουμε δίωξη, στέλνοντάς τα στη συνέχεια στο αρμόδιο Όργανο».

Το ενδεχόμενο αποκλεισμού ομάδων από την Ευρώπη: «Αυτό είναι ξεχωριστό κομμάτι, δεν υπάγεται σε εμάς. Θα ρυθμιστεί από τις αρμόδιες Αρχές, με πρώτη την UEFA. Δεν θα το κρίνουμε εμείς. Μπορεί να πάει και στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS). Εμείς είμαστε η πρώτη βαθμίδα, υπάρχει η Εφέσεων και τελευταίο το CAS».

Τέλος για την αντιμετώπιση που έχει η αθλητική δικαιοσύνη: «Εύλογα ο κόσμος έχει αμφιβολίες, απορίες και δισταγμούς για τη δικαιοσύνη. Εγώ και ο κύριος Αντωνακάκης και οι περισσότεροι που ασχολούνται έχουν εμπειρία ετών. Πρέπει να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στην αθλητική Δικαιοσύνη ο κόσμος, παρά στην πολιτική».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved