Ο Σκάζνι και η ελληνική κρίση

Ο Σκάζνι και η ελληνική κρίση

Η άποψη του Τσέχου πρώην τεχνικού των Παναθηναϊκού, ΟΦΗ σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο σε δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Εχει αποχαιρετήσει τη χώρα μας εδώ και έξι χρόνια. Ωστόσο έκανε φίλους στις τρεις σεζόν που δούλεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα και έχει ενημέρωση για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ζντένεκ Σκάζνι, λοιπόν, παραχώρησε συνέντευξη στους συμπατριώτες του και στην ιστοσελίδα sport.ihned.cz με τίτλο: «Ελλάδα σε κρίση. Λεφτά για ποδοσφαιριστές δεν υπάρχουν, αλλά οι οπαδοί δεν νοιάζονται»!

Ο συντάκτης ανέφερε στον πρόλογό του ότι οι ομάδες δεν πληρώνουν τους ποδοσφαιριστές, αλλά παρά την κρίση η προσέλευση των οπαδών δεν έχει μειωθεί! Ως γνώστης της κατάστασης ο Σκάζνι μίλησε για την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Οι μεγάλες ομάδες έχουν στάνταρ προσέλευση κόσμου. Δεν νομίζω ότι θα σταματήσουν οι οπαδοί να δίνουν λεφτά για να πηγαίνουν στο γήπεδο», είπε αρχικά ο Τσέχος. Σε ερώτηση για το αν η κρίση έχει άμεσο αντίκτυπο στο άθλημα απάντησε: «Λάθος. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Οι πλουσιότερες ομάδες είναι πιθανό να μην επηρεάζονται, αλλά η εκπαίδευση των νεαρών ειδικά στην Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω».

Οσον αφορά στις πληρωμές των παικτών, ο Σκάζνι δήλωσε: «Οι πληροφορίες μου είναι ότι οι πληρωμές τον παικτών είναι μερικές φορές πολύ κακές. Σε πολλές περιπτώσεις μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία. Χρήματα δυστυχώς δεν υπάρχουν τώρα. Πριν μια ελληνική ομάδ έκανε μια ακριβή μεταγραφή μόνο για να δείξει στους οπαδούς ότι είχε πάρει ένα γνωστό όνομα. Τέτοιες μεταγραφές χωρίς λογική γίνονταν συχνά.

Για τις ομοιότητες της κρίσης στο ελληνικό και το ποδόσφαιρο της Τσεχίας ο 54χρονος είπε: «Στην Ελλάδα η κρίση απλά έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο, αλλά γενικά η κατάσταση στις ομάδες είναι παρόμοια. Ακόμα και εδώ μπορείς να συναντήσεις κλαμπ που καθυστερούν στις πληρωμές και παράλληλα κάνουν ακριβές μεταγραφές».

Σε ερώτηση για το προφίλ των Ελλήνων οπαδών ο Σκάζνι απάντησε: «Οι οπαδοί που θέλουν να διασκεδάσουν πηγαίνουν στο γήπεδο. Είναι διαφορετική η ατμόσφαιρα. Υπάρχει αρκετή βία και αυτό το πνεύμα επικρατεί στην κοινωνία. Παρόμοια είναι τα πράγματα στην Τσεχία.Η ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων, όμως είναι διαφορετική».

«Πώς αντιλαμβάνονται οι Ελληνες την τωρινή κατάσταση;», ρωτήθηκε ο Τσέχος και υπογράμμισε: «Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι σπασμένοι και απογοητευμένοι για ό,τι γίνεται στη χώρα τους. Μερικοί προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται και νιώθουν ντροπή για την κυβέρνηση. Γνωρίζουν ότι έχουν μεγάλες οφειλές. Η κατάσταση είναι περίπλοκη και νιώθω από τις αντιδράσεις τους ότι είναι πολύ απογοητευμένοι».Ιστιοπλοΐα: Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια ο Κυφίδης
Ιστιοπλοΐα: Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια ο Κυφίδης
Εκλογές ΕΣΑΚΕ: Καταγγελίες για ωμό εκβιασμό - «Αν δεν ψηφίσετε Γαλατσόπουλο θα σας ρίξουμε...»
Εκλογές ΕΣΑΚΕ: Καταγγελίες για ωμό εκβιασμό - «Αν δεν ψηφίσετε Γαλατσόπουλο θα σας ρίξουμε...»
Δέσποινα Βανδή: Η κίνηση που έκανε για τον Μπισμπίκη
Δέσποινα Βανδή: Η κίνηση που έκανε για τον Μπισμπίκη
Super League κι ΕΠΟ αλλάζουν τα πάντα στη διαιτησία!
Super League κι ΕΠΟ αλλάζουν τα πάντα στη διαιτησία!
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved