Νέα Φιλαδέλφεια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια και τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου

Νέα Φιλαδέλφεια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια και τη δολοφονία του 22χρονου φιλάθλου

Η Ελληνική Αστυνομία παραδέχθηκε ότι υπήρχαν και Έλληνες συνεργοί στη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη εννέα.

Τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από την OPAP Arena – «Αγιά Σοφιά» χθες το βράδυ (07/08) πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή και Ελλήνων χούλιγκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία τονίσθηκε ότι πλέον, ο αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται σε 98.

Στα επεισόδια πρωταγωνίστησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε ανακοινωθεί εν όψει του σημερινού (08/08) παιχνιδιού της ΑΕΚ με τον κροατικό σύλλογο, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 98 συλληφθέντες για τα δολοφονικά επεισόδια κατηγορούνται –αρχικά– για παραβίαση των διατάξεων του νόμου περί Αθλητικής, ενώ, δεν αποκλείεται για ορισμένους από αυτούς η κατηγορία να «βαρύνει», δεδομένου ότι υπάρχει νεκρός από τα επεισόδια.

Εικόνες καταστροφής μετά την επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σοκάρουν οι φωτογραφίες με το πρώτο φως της ημέρας στον ευρύτερο χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή (07/08) επίθεση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, από την οποία σκοτώθηκε ένας οπαδός της ΑΕΚ και τραυματίσθηκαν ακόμη εννέα.

 

Πεδίο μάχης η Νέα Φιλαδέλφεια από την επίθεση οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η Νέα Φιλαδέλφεια μετετράπη σε πεδίο μάχης, καθώς περίπου 150 – 180 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την οποία υποδέχεται η ΑΕΚ για το πρώτο παιχνίδι του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, εισέβαλαν στην περιοχή, «ξεσπώντας» βίαιες επιθέσεις εναντίον φίλων της ΑΕΚ. Οι σοκαριστικές εικόνες είναι της ΕΡΤ.

Πώς μετακινήθηκε η φάλαγγα των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Βίντεο στο οποίο φαίνεται η επιδρομή των χούλιγκαν από την Εθνική Οδό προς την Αθήνα με δεκάδες αυτοκίνητα, προκειμένου να φθάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια και να συγκρουστούν με οπαδούς της ΑΕΚ, «εγείρει» σοβαρά ερωτήματα για την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών, μόλις μία ημέρα πριν από την αναμέτρηση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (08/08, 21:45). Οδηγοί άλλων αυτοκινήτων καταγράφουν με τρόμο την φάλαγγα των Κροατών χούλιγκανς.

Με δεδομένο ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στις Εθνικές Οδούς επιτηρείται από κάμερες παρακολούθησης είναι απορίας άξιο πώς ένα μεγάλο κομβόι αυτοκινήτων δεν έγινε αντιληπτό από τις αρχές ώστε να στηθεί μπλόκο σε διόδια ή κάποιο άλλο σημείο, δεδομένης της απαγόρευσης κάθε μετακίνησης οπαδών.

Οι Κροάτες εντοπίσθηκαν από την Ασφάλεια και τέθηκαν υπό διακριτική παρακολούθηση, όμως, φαίνεται πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, διότι φθάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητα «έσπασαν» και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», σύμφωνα με την αστυνομία· εκεί, οι χούλιγκαν συναντήθηκαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού και μαζί, επιβιβάσθηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό «Πευκάκια», από όπου κινήθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.



Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved