Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο μεγάλος κερδισμένος με τον Λιονέλ Μέσι - Εκτόξευσε στο 1 δισ. τις μετοχές του

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο μεγάλος κερδισμένος με τον Λιονέλ Μέσι - Εκτόξευσε στο 1 δισ. τις μετοχές του

Ο Λιονέλ Μέσι είναι και επίσημα παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αργεντινού στο MLS, αλλά να είναι και μεγάλος κερδισμένος. 

Ο Λιονέλ Μέσι είναι οριστικά παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι, καθώς η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ τον ανακοίνωσε με τρομερό βίντεο στα social media το βράδυ της Τετάρτης (7/6).

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής έχει προκαλέσει αίσθηση σε όλον τον κόσμο και το όνομα του Αργεντινού έχει γίνει trend, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή μεταγραφή.

Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε να φύγει από την Ευρώπη και να συνεχίσει για τα επόμενα τρία χρόνια στις ΗΠΑ. Εκεί όπου πολλοί άνθρωποι έχουν ποντάρει πολλά, ώστε να τον κάνουν σύμβολο και να εκτοξεύσουν την εμπορικότητα του προϊόντος και φυσικά τα δικά τους κέρδη!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Η πιθανότητα επιστροφής στην Μπαρτσελόνα είχε μόνο συναισθηματική αξία και άρα πολύ μικρή τύχη εξαρχής. Στο τραπέζι υπήρχε μια απίθανη οικονομική πρόταση από τη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ. Ήταν 400.000.000 ευρώ ετησίως από την Αλ Χιλάλ για δύο χρόνια, με τα δικαιώματα εικόνας να παραμένουν δικά του σε ποσοστό 100%. Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό ότι θα επιλέξει την Ίντερ Μαϊάμι, του έγινε νέα πρόταση 500 εκατ. ευρώ το χρόνο για 3 χρόνια!

Τα λεφτά ήταν τρελά. Ο Λιονέλ Μέσι τα απέρριψε λέγοντας πως τα χρήματα δεν ήταν προτεραιότητα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, καθώς οι οικονομικές δυνατότητες που ανοίγονται στον Αργεντινό είναι πολύ μεγαλύτερες από τα 40 εκατ. ευρώ που θα παίρνει ετησίως από την ομάδα του MLS.

Ο κομβικός ρόλος και τα μυθικά κέρδη του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή έπαιξε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όχι μόνο επειδή είναι ιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι, αλλά επειδή εξήγησε στον Λιονέλ Μέσι τα κέρδη που ο ίδιος είχε με τη μεταγραφή στο MLS και τον έπεισε πως είναι το κατάλληλο βήμα.

Ο Άγγλος σούπερ σταρ έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να γίνει παίκτης των Λος Άντζελες Γκάλαξι και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Μία από τις συμφωνίες που έκανε, πέρα από το συμβόλαιό του, ήταν να έχει τη δυνατότητα εξαγοράς μιας από τις νέες ομάδες που θα ιδρύονταν στο μέλλον για μόλις 23 εκατ. δολάρια.

Ο Μπέκαμ το είχε σχεδιάσει καλά και το έκανε πράξη μέσω της εταιρείας Miami Beckham United. Το 2018 η Ίντερ Μαϊάμι έλαβε άδεια συμμετοχής στο MLS με μεγαλομέτοχο τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον η χρηματιστηριακή της αξία είναι 600 εκατ. δολάρια.

Λάθος! Ήταν πριν τη μεταγραφή του Μέσι, καθώς οι αναλυτές θεωρούν πως πλέον θα φτάσει σε δεκαψήφιο νούμερο, δηλαδή θα ξεπεράσει το 1.000.000.000 δολάρια!

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Λιονέλ Μέσι θα αποκτήσει ένα μετοχικό μερίδιο της Ίντερ Μαϊάμι και πιθανότατα θα του παραχωρηθεί το δικαίωμα να αγοράσει κι αυτός τη δική του ομάδα όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved