Θέλει χρόνο ο Παναθηναϊκός, το ερωτηματικό στον Ολυμπιακό και η επιστροφή Καμαρά

Θέλει χρόνο ο Παναθηναϊκός, το ερωτηματικό στον Ολυμπιακό και η επιστροφή Καμαρά

Ο «Μαρτυριάρης» έρχεται εορταστικός περιμένοντας τους Χριστουγεννιάτικους μποναμάδες για τις ομάδες μας και φυσικά τους φιλάθλους που περιμένουν τον… παικταρά κάτω απ’ το δέντρο.

*Ήρθαν τα Χριστούγεννα. Χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και χαρές σπίτια σας. Τί έμεινε; Μια βδομάδα και φεύγει το 2022. Έρχεται η μεταγραφική περίοδος, για να τα πούμε ποδοσφαιρικά. Όπως τα παιδιά έχουν τα Χριστούγεννα, έτσι έχουν οι φίλαθλοι τις μεταγραφικές περιόδους.

*Τα δώρα που περιμένουν όλοι, είναι παικταράδες κάτω απ’ το δέντρο. Στο χορτάρι θα φανεί ποιοι ήταν καλά παιδιά και ποιοι όχι. Όμως να είστε σίγουροι πως θα έχουμε έντονη κινητικότητα. Μεγαλύτερη απ’ αυτή που περιμένουμε.

*Παναθηναϊκός και περίπτωση Κάουλι. Δύσκολο, έκπληξη αν γίνει. Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αν γίνει σχετικά σύντομα. Οι Βούλγαροι θέλουν πολλά λεφτά. Κι επιμένουν κιόλας, δεν πέφτουν με τίποτα. Οπότε μάλλον πάει γι’ άλλα το «τριφύλλι».

*Και Γιάχανμπακς δεν το παίρνει απόφαση. Σα να λέει πως προτιμά Φέγενορντ ή κάποιο καλύτερο Πρωτάθλημα απ’ το Ελληνικό. Οπότε κι ο Ιρανός μάλλον θα μας αφήσει σε επίπεδο ενδιαφέροντος για τον Παναθηναϊκό. Αλλά οι «πράσινοι» ήδη έχουν βρει άλλους να ασχοληθούν. Καλές περιπτώσεις ακούγεται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κι ονόματα… αεροδρομίου.

*Αν θα διαρρεύσουν; Χλωμό. Δεν το θέλουν τουλάχιστον. Πούχατς παρά τις Στρασμπούρ και Βενέτσια που ακούγονται, θα είναι έκπληξη αν δε γίνει. Το έχει προχωρήσει πολύ το θέμα ο Παναθηναϊκός. Στα υπόλοιπα θα πάρει χρόνο το πράγμα. Μην περιμένετε αρχές Γενάρη να τελειώσουν οι μεταγραφές.

*Στην ΑΕΚ το ερωτηματικό είναι μεγάλο για τις μεταγραφές. Κυρίως για τη θέση του εξτρέμ. Ελίασον και Γκατσίνοβιτς έχουν περιπλέξει την κατάσταση. Ο Πάολο Φερνάντες μια χαρά παίκτης, εντελώς διαφορετικό στυλ όμως. Οπότε ας περιμένουμε κι εκεί τι θα γίνει.

*Αλμέιδα να ξέρετε δεν είναι της λογικής φέρε και φέρε. Αν το κάνει θα πρόκειται για κίνηση κάλυψης κενού. Ο Αργεντινός είναι ευχαριστημένος με το ρόστερ που έχει και κυρίως με τον τρόπο που αυτό ανταποκρίνεται στα θέλω και στη δουλειά του. Για τη φιλοσοφία του, είναι σπουδαίο αυτό και δε θα ήθελε να ρισκάρει πιθανές προσθήκες που ίσως να μην «κολλάνε».

*Φυσικά μεταγραφές θα κάνει η ΑΕΚ. Ίσως μάλιστα να τις έχει προχωρήσει αρκετά περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε.

*Ελ Αραμπί ενδιαφέρον, Εμβιλά ενδιαφέρον, γενικά στον Ολυμπιακό πέρα απ’ αυτούς που θέλει να αποκτήσει, υπάρχουν κι αυτοί που τους θέλουν απ’ το ρόστερ του. Δεν είναι απλό να πεις όχι σε καλές προτάσεις, ειδικά για παίκτες που όσο «δεμένος» κι αν είσαι μαζί τους, δεν έχουν ιδιαίτερο μέλλον.

*Απλά ο Ολυμπιακός που περίμενε τη διακοπή για να «δέσει» και να ξεσκαρτάρει το ρόστερ του, ίσως να χρειαστεί να έχει σημαντικά αλλαγμένη μορφή σε 15-20 μέρες. Κάτι που δε θα του αφήσει περιθώρια να περιμένει κάτι καλύτερο σε επίπεδο αγωνιστικής εικόνας, ακόμη κι αν έρθουν καλοί παίκτες. Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: Προχωράς τώρα σε κάποιου είδους ξεσκαρτάρισμα σα να λες αυτή η σεζόν για μένα αποκτά τέτοιο χαρακτήρα, ή επιμένεις στο να κυνηγήσεις πρωτίστως στόχους; Ο Ολυμπιακός θα μας το απαντήσει το ερώτημα.

*Το περίεργο με τους Πειραιώτες, είναι πως ίσως να μη ρίχνουν τόσο μεγάλο βάρος όσο θα έπρεπε, στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής. Έχουν μεν παικταράδες σε ρόλο επιτελικών χαφ, αλλά πολλά τα δεκάρια κι όσο ποιοτικά κι αν είναι «κουτουλάνε» αν συνυπάρχουν. Απαιτείται ισορροπία, γιατί αν του κλείσουν τον άξονα του Ολυμπιακού, του «δένουν» τα χέρια.

*Ο ΠΑΟΚ πέρα απ’ τις όποιες κινήσεις κάνει, την κορυφαία του επένδυση την έκανε όταν ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε να επενδύσει πολλά λεφτά στις ακαδημίες. Οι ομάδες που βλέπαμε επί σειρά ετών να είναι σχεδόν άπιαστες σε επίπεδο πρωταθλημάτων υποδομής, αποδίδουν καρπούς στην πρώτη ομάδα πλέον. Κι έρχονται κι άλλοι.

*Μετά τα Χριστούγεννα λογικά θα τελειώσει του Μαντσίνι στον Ολυμπιακό. Όταν αυτό συμβεί, θα τελειώσει και του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Άρη. Μένει μόνο να φανεί το πώς. Ως αντάλλαγμα ή απλά θα βγει πως έμεινε ελεύθερος και τον πήραν οι Θεσσαλονικείς; Μικρή σημασία έχει.

*Καλό ποδόσφαιρο ο ΟΦΗ, ανεβασμένος ο ΟΦΗ με το νέο προπονητή, αλλά δεν παίρνει αποτελέσματα ο ΟΦΗ. Ο Ιωνικός θα ανέβει, πήρε ψυχολογία απ’ την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Ο Λεβαδειακός είναι… Λεβαδειακός. Ποτέ δεν τον ξεγράφεις σε «μάχες» για σωτηρία. Οι Κρητικοί αν χαλαρώσουν θεωρώντας πως έλα μωρέ θα γυρίσει ο τροχός, μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

*Η Super League 2 έχει αρχίσει να μετατρέπεται στο απόλυτο μπάχαλο. Ανακοινώσεις, αποχωρήσεις, διαιτησία θέμα, γκρίνιες για ομάδες. Μάτια έχετε και βλέπετε. Απλά ας κρατήσουμε πως αυτά τα φεύγω, αποχωρώ, αποσύρομαι απ’ το πρωτάθλημα, μπορεί να γίνουν κι αφορμή που θα εκμεταλλευτούν όσοι δουν πως δεν έχουν κάτι να κυνηγήσουν. Γενάρη αναμένονται τα λεφτά του στοιχήματος. Μετά αν δεν έχουν κίνητρο, για όλα ικανοί είναι.



Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved