Ανασκόπηση 2022: Στη Νέα Φιλαδέλφεια ξανά η  ΑΕΚ, αδημονεί για Βοτανικό ο Παναθηναϊκός

Ανασκόπηση 2022: Στη Νέα Φιλαδέλφεια ξανά η ΑΕΚ, αδημονεί για Βοτανικό ο Παναθηναϊκός

Ανασκόπηση 2022: Η ΑΕΚ γύρισε ξανά στη Νέα Φιλαδέλφεια και μπήκε στην OPAP Arena, ενώ ο Παναθηναϊκός αποφάσισε Βοτανικό και βρίσκεται στην τελική ευθεία για το νέο του γήπεδο

Η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια αν μη τι άλλο σημάδεψε το 2022. Σχεδόν μετά από 20 χρόνια και το γκρέμισμα του «Νίκος Γκούμας» η Ένωση που ξενιτεύτηκε γύρισε στο σπίτι της, γύρισε στη γειτονιά της.

Η 30η Σεπτεμβρίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία του συλλόγου και στο μυαλό όλων των φίλων της ΑΕΚ. Εκείνη την Παρασκευή, στα εγκαίνια της OPAP Arena οι στιγμές ήταν δυνατές.

Το νέο γήπεδο άνοιξε τις πύλες του και ο κόσμος του δικέφαλου έκλαιγε από χαρά. Τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ δεν περιγράφονται με λέξεις. Νέα Φιλαδέλφεια σημαίνει ΑΕΚ και η ιστορική επιστροφή σφραγίστηκε σε μια λαμπρή εκδήλωση που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις χαμένες πατρίδες και την προσφυγιά.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στον οποίο πιστώνεται το πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς» δάκρυσε όταν εκστασιασμένος ο κόσμος από το πραγματικά υπέροχο θέαμα που αντίκρισε στο νέο γήπεδο τον αποθέωσε και έκοψε συμβολικά την κορδέλα της νίκης.

Ανάλογες στιγμές, έκρηξης χαράς από τον κόσμο της ΑΕΚ υπήρξαν και στο πρώτο παιχνίδι στην OPAP Arena. Οι δρόμοι, όπως και στα εγκαίνια, ήταν ασφυκτικά γεμάτοι, η νύχτα έγινε ημέρα από τα καπνογόνα των φίλων της Ένωσης και η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έδειξε με το καλησπέρα τη δυναμική που δίνει το νέο γήπεδο με μια επιβλητική τεσσάρα στον Ιωνικό.

Έκτοτε κάθε ματς της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θυμίζει κάτι από τα παλιά. Θυμίζει γιορτή και η επιστροφή στο σπίτι αποτελεί δίχως αμφιβολία την μεγαλύτερη «μεταγραφή» στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων».

Εποχή... Βοτανικού για Παναθηναϊκό

Το 2022 όμως ήταν σημαντικό και για Παναθηναϊκό που πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία για το δικό του γήπεδο. Στις 30 Μαρτίου, τα μέλη του Ερασιτέχνη πήραν μέρος σε μια ιστορική ψηφοφορία στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» και η κάλπη έβγαλε ΝΑΙ στη διπλή ανάπλαση για τον Βοτανικό με 68,8%.

Πρόκειται για μια από τις πιο ιστορικές αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών για τους «πράσινους», που ετοιμάζονται να αφήσουν τη Λεωφόρο μιας και βρίσκονται πια στο δρόμο για να αποκτήσουν το δικό τους υπερσύγχρονο «παλάτι» και να αλλάξουν σελίδα.

Στις 18 Οκτωβρίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε τα τεύχη του διαγωνισμού και ουσιαστικά άρχισε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη να λέει «λίγη υπομονή ακόμη και σύντομα εδώ που βρισκόμαστε θα δουλεύουν οι μπουλντόζες».

votanikos.jpg

Ο προϋπολογισμός κατασκευής ανέρχεται στα 123 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση για την κατασκευή είναι εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα ανοίξει τις θύρες του το 2026.

Θα χωράει τουλάχιστον 38.500 θεατές και θα ικανοποιεί τις ελληνικές και διεθνείς απαιτήσεις της FIFA -UEFA κατηγορίας 4. Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 7 εμπορικά καταστήματα.



Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved