Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-1: Επιστροφή με «ντόρτια» και «όργια» Μαρσέλο (photos+videos)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-1: Επιστροφή με «ντόρτια» και «όργια» Μαρσέλο (photos+videos)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας 4-1 των Περιστεριωτών στην πρώτη «μάχη» για τους «16». Δύο πανέμορφα τέρματα σημείωσε ο Μαρσέλο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επιβλήθηκε 4-1 του Ατρόμητου. Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Μαρσέλο, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα, σημείωσε δύο γκολάρες. Ο Μπιέλ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, με τον Κιάρτανσον να φέρει προσωρινά το ματς στα ίσια (1-1), ενώ το άλλο τέρμα των Πειραιωτών σημείωσε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην πρώτη του επαφή.

Η μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» τους δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς ακολουθεί η ρεβάνς στο Περιστέρι, τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Δυναμική εκκίνηση

Ανοικτό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, μια και αμφότερες οι ομάδες έδειξαν διάθεση να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Η πρώτη απειλή ήταν για λογαριασμό των Πειραιωτών, καθώς μόλις στο 2’ ο Φορτούνης κινήθηκε ωραία, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη.

Η «απάντηση» του «συγκροτήματος» του Κρις Κόλμαν ήρθε δύο λεπτά αργότερα με μία τρομερή ευκαιρία που απώλεσε ο Ρομπάιγ. Συγκεκριμένα, ο Κεσχρίντα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο πρώτος σε πλασέ σε κενή εστία στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Όμορφο πλασέ Μπιέλ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Ήταν το 7ο λεπτό, όταν ο Εμβιλά έκανε την κάθετη στον Μπιέλ, αυτός κινήθηκε προς την περιοχή, έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Γιαννιώτη και έγραψε το 1-0.

Άμεση απάντηση με Κιάρτανσον

Ωστόσο, στην επόμενη «επίσκεψή» του στα καρέ του Τζολάκη, ο Ατρόμητος βρήκε άμεση απάντηση. Στο 11’ ο Κιάρτανσον βρέθηκε σε θέση βολής, έπειτα από φάουλ στη μεσαία γραμμή και με όμορφη κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία του Ολυμπιακού, διαμορφώνοντας το 1-1.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα ο αγώνας διακόπηκε. Αιτία ήταν ένα μικρό μπλακ άουτ στον ηλεκτροφωτισμό του «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο κράτησε για λίγα λεπτά. Με την επανέναρξη, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, όμως, οι Περιστεριώτες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Στο 21’ ο Φορτούνης απείλησε και πάλι, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, τρία λεπτά αργότερα ο Εμβιλά θέλησε να προκαλέσει πρόβλημα στον Γιαννιώτη αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη, ενώ στο 30’ ο Ρομπάιγ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τζολάκη με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για να φτάσει στο δεύτερο γκολ, αλλά στο 35’ ο Μπακαμπού έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς η κεφαλιά που έκανε από τη μικρή περιοχή, έπειτα από σέντρα του Φορτούνη πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Γιαννιώτη, ενώ κάτι ανάλογο έγινε στο 42’ και πάλι με τον Αφρικανό φορ, αλλά αυτή τη φορά τη σέντρα την είχε βγάλει ο Βρουσάι.

Πάντως, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρομπάιγ έφυγε στην κόντρα έφτασε απέναντι στον Τζολάκη, αλλά θέλησε να τον «κρεμάσει», με τον Έλληνα τερματοφύλακα να τον σταματά.

«Κατήφορος» με γκολάρες Μαρσέλο

Το δεύτερο ημίχορνο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να πιέσει και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Μίτσελ πέρασε ως αλλαγή τον Γκάρι Ροντρίγκες αντί του Αγκιμπού Καμαρά. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν με το πόδι στο γκάζι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον Ατρόμητο.

Κρίσιμο σημείο στον αγώνα ήταν το γρήγορο γκολ των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 50’ ο Μαρσέλο έδειξε την τεράστια κλάση του. Ο Βραζιλιάνος μπακ πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, κινήθηκε ελάχιστα προς τον άξονα και μ’ έναν δεξί «κεραυνό», έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «γάμα» της εστίας του Γιαννιώτη που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα και έξι λεπτά αργότερα ο Μπακαμπού βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά, μια και στην αρχή της φάσης, ο Γκάρι Ροντρίγκες ήταν εκτεθειμένος πριν από την πάσα του Κώστα Φορτούνη.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν και στην επόμενη καλή στιγμή στα καρέ του Γιαννιώτη βρήκαν και τρίτο τέρμα, όταν στο 64’ ο Φορτούνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χατζηισαΐα, έφτασε στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος τρία λεπτά μετά την είσοδό του έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του (3-1).

Το επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και στο 65’ ο Μαρσέλο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 4-1. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, με μία τρομερή ενέργεια ξεπέρασε τον αντίπαλό του και πριν η μπάλα «σκάσει» στο έδαφος, έπιασε το δυνατό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί «γάμα» του Γιαννιώτη, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο γκολ.

Το σαφέστατο προβάδισμα που είχαν οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσελ να προχωρήσει σε αλλαγές, δίνοντας «ανάσες» σε παίκτες, αλλά και την δυνατότητα σε άλλους να πάρουν σιγά σιγά αγωνιστικό ρυθμό, όπως οι Χάμες Ροντρίγκες και Σαμασέκου.

Μάλιστα, ο Κολομβιανός ήταν αυτός που απείλησε για τελευταία φορά στο ματς, όταν στο 90’ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γιαννιώτης έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος, Εμβιλά, Φορτούνης (71' Χάμες), Μαρσέλο (69' Ρέαμπτσιουκ), Βρουσάι, Μπιέλ, Αγκιμπού Καμαρά (46' Γκάρι Ροντρίγκες), Κασάμι (60' Σαμασέκου), Ντόι και Μπακαμπού (60' Ελ Αραμπί).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Έντερ (76' Οικονομίδης), Κοέν, Φριτζόνσον, Ροτάριου (76' Τζοβάρας), Ρομπάιγ (68' Κλωναρίδης) και Κιάρτανσον (69' Τζαβίδας).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-1: Τα highlights από τον κόκκινο θρίαμβο και το πάρτι του Μαρσέλο (vid+pics)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-1: Τα highlights από τον κόκκινο θρίαμβο και το πάρτι του Μαρσέλο (vid+pics)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Νέα ζωγραφιά ο αρτίστας Μαρσέλο, γκολ και ο Ελ Αραμπί και 4-1! (video)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Νέα ζωγραφιά ο αρτίστας Μαρσέλο, γκολ και ο Ελ Αραμπί και 4-1! (video)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: ΜΑΓΙΚΟ γκολ ο Μαρσέλο με το δεξί για το 2-1! (video+photos)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: ΜΑΓΙΚΟ γκολ ο Μαρσέλο με το δεξί για το 2-1! (video+photos)

Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Γιαννακόπουλος: "Ο Ναν μαζί με Βράνκοβιτς και Αλβέρτη"
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Αταμάν: «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Γιαννακόπουλο - Νομίζω ότι θα μείνω εδώ για πολλά χρόνια»
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
Τελικός Conference League: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός και πόσο κοστίζουν
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
"Γατάκια εγώ γκαντέμης;" η ερώτηση του πρωθυπουργού μετά τις προκρίσεις στο Final Four!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved