Συνάντηση UEFA με European Super League

Συνάντηση UEFA με European Super League

Όπως αποκαλύφθηκε η UEFA θα έχει συνάντηση με την ESL προκειμένου να συζητηθούν οι μεταξύ τους διαφωνίες και να βρεθεί χρυσή τομή για το πως θα προχωρήσει το ποδόσφαιρο.

Το πλάνο της European Super League, δεν έχει εγκαταλειφθεί. Ακόμη κι αν άλλαξε μορφή και μέλη, παραμένει ένα απ’ τα μεγαλύτερα προβλήματα της UEFA. Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελβετία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο πλευρών.

Συγκεκριμένα ο Μπερντ Ράιχαρτ, νέος διευθύνων σύμβουλος της «A22 Sports Management» που θεωρείται πως «τρέχει» την ESL, ήταν καλεσμένος στο podcast του Τόνι Κρος. Μιλώντας στον Γερμανό άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ανέλυσε τα δεδομένα του εγχειρήματος κι αποκάλυψε πως επίκειται συνάντηση με την UEFA.

Παράλληλα μίλησε για την Super League που δεν είναι κλειστό κλαμπ ομάδων, ενώ ανέλυσε και το πρόβλημα με το Financial Fair Play για το οποίο η UEFA δεν είναι αυστηρή.

Όλα όσα δήλωσε το στέλεχος της ESL:

«Προσφέραμε στην UEFA τη δυνατότητα για διάλογο και αυτή η πρόσκληση έγινε αποδεκτή. Θα είμαι στη Νιόν την επόμενη εβδομάδα για να μιλήσουμε για το θέμα. Αυτό είναι το νόημα του διαλόγου, για να ακουστούν οι δύο πλευρές και οι ιδέες που υπάρχουν. Σίγουρα δεν θα συμφωνήσουμε σε όλα. Αλλά είναι ένα καλό σημάδι για τους συλλόγους. Η δέσμευση της UEFA να ανοίξει διάλογο για το μέλλον του ποδοσφαίρου είναι ένα θετικό σημάδι.

Πιστεύουμε ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν αξιοποιεί τις δυνατότητές του αυτή τη στιγμή. Οι καλύτεροι αγώνες και διοργανώσεις είναι στην Ευρώπη. Ανησυχούμε για το οικονομικό οικοσύστημα των συλλόγων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό οικονομική πίεση και πιστεύουμε ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων πρέπει να διοργανώνονται από τους ίδιους τους συλλόγους, όπως γίνεται στα εθνικά πρωταθλήματα.

Είναι σαφές ότι ο αθλητικός ανταγωνισμός πρέπει να είναι ίδιος για όλους και πρέπει να δώσει σε όλους τους συλλόγους την ευκαιρία να ζήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο. Στη Super League δεν υπάρχουν μόνιμα μέλη, δεν είναι κλειστή οντότητα. Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό Fair Play που να τιμωρεί τις παραβιάσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αμφιβολίες για αυτό, γιατί η UEFA δεν τιμωρεί όπως θα έπρεπε τις παραβιάσεις που γίνονται. Eίναι στρέβλωση του ανταγωνισμού που οι σύλλογοι με σχεδόν απεριόριστους πόρους μπορούν να πληρώσουν για τους μισθούς ή τις μεταγραφές των κορυφαίων παικτών.

Οι σύλλογοι είναι αυτοί που δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Είναι οι μόνοι που ρισκάρουν, που επενδύουν, στους παίκτες, στα προπονητικά κέντρα, στις ομάδες νέων. Ανακαινίζουν τα γήπεδά τους, με μια μεγάλη επένδυση. Είναι αντιμέτωποι με όλους τους κινδύνους του ποδοσφαίρου, αλλά δεν έχουν πραγματικά λόγο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων. Οι οπαδοί είναι οπαδοί των συλλόγων και όχι των ομοσπονδιών που εδρεύουν στην Ελβετία. Αν τους ρωτήσεις ποιους υποστηρίζουν, θα πουν έναν σύλλογο ή παίκτη».



Στίβος: Τρίτη θέση για την Τζένγκο στην Ουέλβα
Στίβος: Τρίτη θέση για την Τζένγκο στην Ουέλβα
Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»
Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»
Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved