Συγκλονίζει συμπαίκτης του Ζέκα: Δύσκολο να βρει ομάδα, πρέπει να σκεφτεί τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο

Συγκλονίζει συμπαίκτης του Ζέκα: Δύσκολο να βρει ομάδα, πρέπει να σκεφτεί τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο

Ο νέος σοβαρός τραυματισμός του Ζέκα θέτει σε κίνδυνο την καριέρα του.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο επαληθεύτηκε για τον 34χρονο Κάρλος Ζέκα.

Ο αρχηγός της Κοπεγχάγης και πρώην άσος του Παναθηναϊκού υπέστη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο.

Μάλιστα, ήδη δημοσιεύματα στη Δανία αναφέρουν πως ο νέος τραυματισμός ίσως σημαίνει και το τέλος της καριέρας του, ενώ κάτι ανάλογο δηλώνει και ο συμπαίκτης του Νικολάι Μπόιλεσεν.

«Όταν σε ένα χρόνο είναι και πάλι υγιής, το ερώτημα είναι φυσικά αν θα προσπαθήσει να συνεχίσει σε κορυφαίο επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σκεφτεί την ηλικία και τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο.

Οι τραυματισμοί των χιαστών είναι ο χειρότερος τραυματισμός που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Γιατί δεν μπορείς να επιστρέψεις πιο γρήγορα ό,τι κι αν κάνεις και όσο κι αν προπονείσαι. Χρειάζονται πάντα από 9 έως 12 μήνες. Είναι πραγματικά λυπηρό και πολύ στενάχωρο για τον Κάρλος.

Αν θέλει να προσπαθήσει να συνεχίσει, είναι επίσης τώρα σε μια κατάσταση όπου μπορεί να είναι δύσκολο να βρει έναν νέο σύλλογο επειδή είχε δύο τραυματισμούς στους χιαστούς συνδέσμους σε δύο χρόνια», τόνισε αφοπλιστικά.

«Δυστυχώς έχει καταστρέψει δύο συνδέσμους στο γόνατο, εκ των οποίων ο ένας είναι δυστυχώς ο χιαστός που είχε σχιστεί και χειρουργήθηκε πριν από ένα χρόνο», είπε ο επικεφαλής γιατρός της Κοπεγχάγης, Μόρτεν Μπόεσεν.

«Είναι φυσικά απίστευτα ατυχές για τον Ζέκα, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε μια μακρά και σκληρή αποκατάσταση με υποδειγματικό τρόπο. Ακόμα όμως κι αν έχεις κάνει τα πάντα σωστά, έχεις περάσει όλες τις εξετάσεις, ότι χρειάζεται για να λάβεις άδεια για να παίξεις, θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εκ νέου τραυματισμού. Εδώ ο Ζέκα ήταν πολύ άτυχος και τώρα ίσως χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση και να υποβληθεί σε παρόμοια αποκατάσταση», πρόσθεσε.

Ο Ζέκα αποχώρησε απαρηγόρητος, με δάκρυα στα μάτια από το ματς με την Άαρχους. Προσπάθησαν να τον στηρίξουν αντίπαλοι και συμπαίκτες, ενώ ο προπονητής της Κοπεγχάγης, Γιάκομπ Νέεστρουπ, είπε:

«Όλοι είμαστε δίπλα στον Ζέκα. Είναι ο τέλειος αρχηγός, ένας σπουδαίος παίκτης και ένας φανταστικός άνθρωπος, οπότε αυτό που του συνέβη μας πληγώνει όλους. Είναι πάντα ένας απίστευτα δυνατός και πιστός συμπαίκτης, οπότε τώρα είναι η ώρα να γίνουν όλοι οι άλλοι οι καλύτεροι συμπαίκτες στον κόσμο για αυτόν και να δείξουν την υποστήριξη και τη δύναμη που χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Σε σχέση με την αθλητική πτυχή για εμάς, ειλικρινά δεν έχει τόση σημασία αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να δω καθόλου τις συνέπειες για εμάς ως ομάδα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τις συνέπειες για τον Κάρλος. Είναι τόσο βαθιά τραγικό που ένας τόσο σπουδαίος παίκτης και ακόμη μεγαλύτερη προσωπικότητα σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο υφίσταται σοβαρό τραυματισμό.

Κάνει τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο, ειδικά στις δύσκολες περιόδους. Σε ηλικία 33 ετών υπέστη σοβαρό τραυματισμό πριν από ένα χρόνο. Είναι δύσκολο να ανακάμψει σε αυτή την ηλικία, αλλά επανήλθε στην ομάδα με το χάρισμά του».Ηρακλής: Τέλος και επίσημα ο Γεωργιάδης
Ηρακλής: Τέλος και επίσημα ο Γεωργιάδης
MyDATA: Προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ - Στόχος η ταχύτερη επιστροφή φόρων
MyDATA: Προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ - Στόχος η ταχύτερη επιστροφή φόρων
Απόλλων Σμύρνης: Δεν δίνει εισιτήρια στον Ολυμπιακό Β
Απόλλων Σμύρνης: Δεν δίνει εισιτήρια στον Ολυμπιακό Β
ΠΑΣ Γιάννινα: Τελειωμένη η μεταγραφή του Τζίνο
ΠΑΣ Γιάννινα: Τελειωμένη η μεταγραφή του Τζίνο