Η αναθέρμανση σχέσεων, το συμβόλαιο του Αϊτόρ, ο «τελικός» του ΠΑΟΚ…

Η αναθέρμανση σχέσεων, το συμβόλαιο του Αϊτόρ, ο «τελικός» του ΠΑΟΚ…

Ο Μαρτυριάρης έρχεται με τα παρασκήνια του ποδοσφαίρου που «ζεσταίνονται» όσο πλησιάζουμε στο χειμώνα της σεζόν που διεκδικεί τον τίτλο αυτής με την μεγαλύτερη ίντριγκα ever!

*Όσοι ασχολούνται ελάχιστα με το ποδόσφαιρο, ήξεραν πως οι σχέσεις Παναθηναϊκού-ΑΕΚ έφταναν στα άκρα. Διαφορετικές απόψεις για τη διαιτησία, η υπόθεση Γκατσίνοβιτς και πως «παρουσιάστηκε» ως «νίκη» της Ένωσης απέναντι στους «πράσινους», με αποκορύφωμα τα όσα έγιναν με Σιδηρόπουλο πριν το ντέρμπι της Λεωφόρου.

*Συν τα όσα ακολούθησαν μετά την αναμέτρηση και την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Το πράγμα έδειχνε πως οδηγούμαστε πλέον σε ανοιχτή κόντρα. Για δύο ΠΑΕ που τα τελευταία χρόνια ναι μεν ήταν αντίπαλες, αλλά δεν είχαν τεταμένες σχέσεις.

*Το πράγμα μοιάζει να αποσυμπιέζεται σημαντικά. Δεν οδηγούμαστε σε «αγκαλιάσματα», αλλά δεδομένα υπάρχει μια αναθέρμανση σχέσεων μετά τον απόλυτο «πάγο». Πρώτα απ’ όλα η εκτίμησε απ’ την ΑΕΚ της στάσης που κράτησε ο Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση της Super League. Η οποία ουσιαστικά ήταν προς το συμφέρον του καθώς αφορούσε ματς που η αντίπαλος έλεγε πως ευνοήθηκε.

*Συν φυσικά τις τελευταίες επαφές-κορυφής ανάμεσα σε Μελισσανίδη και Αλαφούζο και η πιθανή παρουσία του δεύτερου στα εγκαίνια της «OPAP ARENA». Λόγω στόχων δεν μπορεί να υπάρξει η απόλυτη «χειραψία». Όμως για τώρα, φεύγει η απόλυτη πόλωση που είχε δημιουργηθεί.

*Δε θα είναι εύκολος διαπραγματευτής ο Αϊτόρ να ξέρετε. Ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να του δώσει ένα καλό συμβόλαιο. Το αν θα το δεχτεί είναι άλλο θέμα. Ο Ισπανός ξέρει πως τώρα είναι η ώρα του για να εκτοξεύσει τις απολαβές του. Κι αυτό θα τον οδηγήσει στο να έχει σημαντικές απαιτήσεις.

*Επίσης, μην ξαφνιαστείτε αν για τον Αϊτόρ δείτε να εμπλέκονται κι άλλες ομάδες. Γιατί όχι δηλαδή; Εξαιρετική ηλικία, δοκιμασμένος στην Ελλάδα, στην πίεση, με εξαιρετικές επιδόσεις. Ποιον θα «χαλούσε» να τον έχει; Αυτό το ξέρει και η πλευρά του παίκτη που δεν αποκλείεται να το εκμεταλλευτεί.

*ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έρχεται. «Τελικός» για τους γηπεδούχους. Αν κάτι κάνει καλά ο Λουτσέσκου, είναι να παθιάζει τους παίκτες του. Σε περίπτωση που σας φαίνεται ακραίες κάποιες τοποθετήσεις του δημόσια, δεν πάει το μυαλό σας τι λέει στους ποδοσφαιριστές του. Δε θα με εκπλήξει να δω καμιά ακραία ατάκα πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, αναφορικά με τον τελικό Κυπέλλου της περασμένης σεζόν. Είπαμε, Λουτσέσκου και ΠΑΟΚ βλέπουν ως «τελικό» το ματς που έρχεται.

*Μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ τα εγκαίνια του γηπέδου. Μην το συζητάμε αλλάζει στάτους η ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Είναι υπερβολικά σημαντική η μέρα και το γεγονός, για να αφήνει λεπτομέρειες να χαλάσουν διαθέσεις. Για παράδειγμα παράπονα ή απουσίες παλαιμάχων απ’ τις βραβεύσεις. Μέσα σε τόση ιστορία, πάντα κάποιοι θα μείνουν με το παράπονο…

*Το που θα καταλήξει ο Πασχαλάκης είναι ένα θέμα πλέον. Ίσως περίμενε τον Ολυμπιακό, ίσως ήταν σίγουρος πως θα βρει κάτι καλό και απέρριπτε γρήγορα όσα του παρουσιάζονταν. Εδώ που φτάσαμε, οι επιλογές του είναι ελάχιστες. Μιλάμε για διεθνή τερματοφύλακα, τον βασικό μίας εκ των κορυφαίων Ελληνικών ομάδων. Τεράστια λάθη επιλογών τον έχουν οδηγήσει στο σημείο που βρίσκεται.

*Οι αποχωρήσεις απ’ τον Ολυμπιακό, έρχονται να ελαφρύνουν ένα τεράστιο ρόστερ. Δεν είναι καθόλου θετική η επίδρασή τους σε όσους μένουν πίσω όμως. Ποτέ η ευκολία με την οποία αποχωρούν συμπαίκτες, δεν επιδρά θετικά στους υπόλοιπους.

*Μαντσίνι έμεινε στον Άρη. Αγωνιστικά θα ήταν τεράστια απώλεια αν έφευγε. Μένει να φανεί πως πήρε ο ίδιος την παραμονή του. Επειδή ακούγεται πως είχε τάσεις φυγής. Οι αυξημένες απολαβές γι’ αυτό έρχονται απ’ τον Καρυπίδη.

*Μπράμπετς: πλήγμα ο τραυματισμός του στον Άρη. Απ’ τα κορυφαία στόπερ του Πρωταθλήματος. Μαθαίνω πως κλαμπ εντός των συνόρων μόνο αδιάφορα δε μένουν. Αλλά οι «κίτρινοι» έχουν «δεμένο το γάιδαρο τους», με συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Βέβαια το καλοκαίρι μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο και με το φόβο να φύγει ελεύθερος σε λίγους μήνες, ποτέ δεν ξέρεις…

*Ο Μπένετ να ξέρετε, ακούω πως δεν ήταν καθόλου αρνητικός σε αυτό που συζητήθηκε στη Super League. Να μιλήσει δηλαδή και να απαντήσει στα όσα έχουν να του πουν οι εκπρόσωποι των ομάδων. Υπερβολική σιγουριά ή υπερβολική αθωότητα, δεν ξέρω. Πάντως δύσκολα θα γίνει κάτι τέτοιο με τον Άγγλο, γιατί άκουσε πολλές φορές το ερώτημα «είσαι τρελός;».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved