Εθνική Ελπίδων: Νέος τεχνικός ο Παπαδόπουλος – «Θα υπηρετήσουμε τους σκοπούς της ομάδας»
intime.gr

Εθνική Ελπίδων: Νέος τεχνικός ο Παπαδόπουλος – «Θα υπηρετήσουμε τους σκοπούς της ομάδας»

Ελλάδα: Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε για την πρόκληση που έχει μπροστά του.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος διαδέχθηκε τον Γιώργο Σίμο στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων και μίλησε για το έργο που τον περιμένει.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΕΠΟ και οι δηλώσεις του Νίκου Παπαδόπουλου: «Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελπίδων. Ο Μακεδόνας τεχνικός θεωρεί "πρόκληση" τη δουλειά σε μια Εθνική Ομάδα και θέτει ως αρχικό στόχο τη γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους. Ακολουθούν οι πρώτες δηλώσεις του ως ομοσπονδιακός τεχνικός καθώς και σύντομο βιογραφικό του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εργαστώ  στην Εθνική Ελπίδων και ευχαριστώ τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Κωνσταντινίδη για την ευκαιρία που μου έδωσαν.

Η Εθνική Κάτω των 21 ετών είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί τον προθάλαμο της Εθνικής μας ομάδας και έχει διττό ρόλο, να πετύχει διακρίσεις στις διοργανώσεις που συμμετάσχει και μέσα από αυτή τη διαδικασία να σφυρηλατήσει και να προωθήσει παίκτες στην Εθνική Ανδρών.

Η νέα αυτή προοπτική αποτελεί για μένα μία πρόκληση. Ως επαγγελματίας προπονητής έχω εργαστεί ως τώρα μόνο σε συλλόγους και -προφανώς- υπάρχουν σαφείς διαφορές ανάμεσα στους συλλόγους και τις Εθνικές Ομάδες: στην πρώτη περίπτωση βρίσκεσαι καθημερινά στο γήπεδο με τους παίκτες σε προπονήσεις και παιχνίδια, ενώ στη δεύτερη δουλεύεις μαζί τους κάποιες φορές μέσα στη χρονιά, όταν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ωστόσο η καθημερινή εργασία και πάλι υπάρχει, με άλλη μορφή, καθώς αντικαθίσταται από το "σκάουτινγκ", την παρακολούθηση ποδοσφαιριστών είτε διά ζώσης είτε μέσω της τεχνολογίας, την επικοινωνία με τους παίκτες και τους συνεργάτες, τη χάραξη και επεξεργασία των πλάνων και αρκετά ακόμη πράγματα.

Με οργάνωση και προσήλωση θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε και ορισμένα ζητήματα των μικρότερων Εθνικών Ομάδων, όπως το γεγονός ότι σε αυτές τις ηλικίες τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν τις ευκαιρίες να παίρνουν στους συλλόγους τους χρόνο συμμετοχής που τους επιτρέπει να βρίσκονται στην απαραίτητη αγωνιστική κατάσταση, ή ότι δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε όσο θα θέλαμε. Ωστόσο θα προχωρήσουμε δουλεύοντας με γνώμονα τις ανάγκες ενός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια τους σκοπούς της Εθνικής Ελπίδων.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους, θα προτιμούσα αυτά να τα πούμε όταν θα έχει περάσει ένα εύλογο διάστημα. Τώρα προέχει να γνωριστούμε μεταξύ μας και όλοι μαζί, προπονητικό team, ποδοσφαιριστές και συνεργάτες να προετοιμάσουμε το φιλικό παιχνίδι στην Πολωνία, που θα μας προσφέρει τα πρώτα συμπεράσματα".

Ποιος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Ελπίδων

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Κιλκίς στις αρχές τις δεκαετίας του ΄70 και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία. Έπαιζε στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στα 17 του χρόνια, το 1988, στον Κιλκισιακό, για να μεταπηδήσει δύο χρόνια αργότερα στην ομάδα που έμελλε να αποτελέσει το ποδοσφαιρικό του "σπίτι" για μια δεκαετία. Ο λόγος για τον ΟΦΗ, με τον οποίο αγωνίστηκε από το 1990 έως το 1999. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για μια πενταετία (1999-2004) στον Άρη και μετά ακολούθησαν η Ξάνθη, ο Εργοτέλης, ο Αγροτικός Αστέρας, ο Θερμαϊκός Θέρμης και ο Απόλλων Καλαμαριάς. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2009 και αμέσως ξεκίνησε την προπονητική του σταδιοδρομία.

Πρώτος σταθμός στη νέα του πορεία ήταν μία από τις ομάδες που είχε αγωνιστεί, ο Θερμαϊκός Θέρμης. Ακολούθησαν η Ξάνθη, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας και ο Εθνικός Άχνας στην Κύπρο, η Καβάλα, η Παναχαϊκή και ο Ηρακλής. Το 2017 επέστρεψε στο Ηράκλειο για να υπηρετήσει και πάλι τον αγαπημένο του ΟΦΗ, ως προπονητής αυτή τη φορά. Έμεινε εκεί ως το 2019 και στη συνέχεια ανέλαβε τον Απόλλωνα Σμύρνης, ξανά την Παναχαϊκή και τα Χανιά που ήταν ο τελευταίος του σταθμός πριν την Εθνική Ελπίδων.

Έχει βραβευτεί δύο φορές από τον ΠΣΑΠ, ως καλύτερος προπονητής του Βορείου Ομίλου της Football League τη χρονιά 2014-15 και ως καλύτερος Έλληνας προπονητής το 2019».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved