Πένθος στην Αγγλία: Αναβάλλονται οι αγωνιστικές σε Premier League και Championship
Δεκαήμερο πένθος στην Αγγλία για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ – Δε θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την Premier League και την Championship.
Εθνικό πένθος στην Αγγλία, μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών. Τα πάντα «παραλύουν» στη χώρα, για να τιμηθεί η μνήμη της και έτσι όπως αναφέρει το πρωτόκολλο, θα τηρηθεί δεκαήμερο πένθος. Κάτι που επηρεάζει φυσικά την ποδοσφαιρική δραστηριότητα.
Όπως έγινε γνωστό, αναβάλλονται οι αγωνιστικές για την Premier League αλλά και την Championship. Παράλληλα, σε όλα τα γήπεδα της χώρας η σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους.
Μένει να φανεί αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στα ματς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που είναι προγραμματισμένα για την ερχόμενη εβδομάδα. Στο Champions League το πρόγραμμα προβλέπει το διήμερο 13 και 14/9 τα ματς Λίβερπουλ-Άγιαξ, Τσέλσι-Σάλτσμπουργκ και Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ. Στο Europa League στις 15/9 είναι προγραμματισμένο το Άρσεναλ-PSV.
The Premier League is deeply saddened to hear of the passing of Her Majesty The Queen, Elizabeth II. Our thoughts and condolences are with The Royal Family and everyone around the world mourning the loss of Her Majesty. pic.twitter.com/UlaLXEOdke
— Premier League (@premierleague) September 8, 2022