Το ψάξιμο για κάτι «δυνατό», ο μπελάς με τα λεφτά του στοιχήματος κι η Ευρώπη που μας μάρανε

Το ψάξιμο για κάτι «δυνατό», ο μπελάς με τα λεφτά του στοιχήματος κι η Ευρώπη που μας μάρανε

Ο Μαρτυριάρης επιστρέφει για τις μεταγραφές, τα λεφτά του στοιχήματος και το άγχος στην λίγκα, αλλά και το αυτονόητο για την Ευρώπη.

*Καλά το πάμε. Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα. Είμαστε σταθεροί όμως, μικρός-μεγάλος αντίπαλος στην Ευρώπη, τη δουλειά του την κάνει με τις ομάδες μας. Δε μας λες και ρατσιστές δηλαδή, τους βλέπουμε όλους να προκρίνονται σε βάρος μας.

*Το γνωστό αφήγημα για το καλοκαίρι που δε μας πάει και δεν έχουμε συνηθίσει λόγω κλίματος να παίζουμε τέτοια εποχή, είναι το λιγότερο κωμικό. Δηλαδή οι Ισραηλινοί έχουν δροσούλα ή αρχίζουν το πρωτάθλημά τους τέλη Ιουλίου; 45 βαθμούς και 100% υγρασία. Σε αυτές τις συνθήκες αγωνίζονται και κάνουν πλάκα στα προκριματικά.

*Θέμα γνώσης είναι όλα. Απλά εμείς έχουμε «σκαλώσει» το μυαλό μας στην ανωτερότητά μας που δεν υπάρχει και οι ομάδες μας προετοιμάζονται χαλαρά και ήρεμα, στη λογική του «εντάξει μωρέ θα τους περάσω το καλοκαίρι όλους». Κλάψτε τώρα να στανιάρουμε.

*Α, μια και είπα κλάμα. Όχι που η UEFA θα μας σεβόταν στο οτιδήποτε και δε θα «έσφαζε» τις ομάδες μας. Μας έχει σε τεράστια υπόληψη ως χώρα βλέπετε. Ακούει ελληνικό ποδόσφαιρο κι ενθουσιάζεται!

*Ένα καλό δημιουργικό μέσο ψάχνει ο Παναθηναϊκός. 8-10, δεκάρι, αυτά είναι αριθμοί. Δημιουργός να είναι κι αφήστε τους αριθμούς. Όταν λέμε καλό, μην περιμένετε ονόματα «τρελά» που έχουν γραφτεί. Αυτοί δεν έρχονται εύκολα. Παίκτη τύπου Σπόραρ θα πω εγώ. Καλό, ακριβό, αλλά χωρίς το όνομα που θα το ακούσεις και αμέσως θα πεις τι παικταρά πήραμε.

*Φτάνει όμως το ένα χαφ; Έφυγε Μαουρίσιο, έφυγε Βιγιαφάνιες, έφυγε Γκατσίνοβιτς. Ήρθε Τσέριν. Άρα δύο λείπουν. Το γεγονός πως ο Κουρμπέλης έκανε προετοιμασία είναι άσχετο, επειδή είναι 6άρι. Θεωρητικά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τρεις παίκτες για το ρόστερ του. Αν θα τους πάρει, όρκο δεν παίρνω.

*Καρλίτος λογικά θα χαιρετήσει. Καλό ονοματάκι έχει, είναι παιδί που θέλει να παίζει, θα «σκάσει» πρόταση. Σε αυτή την περίπτωση οι «πράσινοι» θα πάρουν κι επιθετικό.

*Μεγάλο πανηγύρι στην ΑΕΚ βλέπω. Ομαδάρα, μεταγραφάρες, ασταμάτητη, το πήρε ήδη κι άλλα τέτοια. Στάκα παιδιά και πριν ένα χρόνο τα ίδια λέγατε. Ναι, το γήπεδο τεράστια υπόθεση, αλλά δε δίνει πρωτάθλημα και δεν κατακτά στόχους. Βοηθά οικονομικά, σου δίνει έδρα, παρέχεις καλύτερες συνθήκες στην ομάδα σου, στον αντίπαλο και κυρίως στους «πελάτες» σου δηλαδή τον κόσμο. Μέχρι εκεί.

*Εγώ αμυντικά την φοβάμαι την ΑΕΚ. Περιμένω τις εκεί κινήσεις, περιμένω να δω πως θα είναι ο Βίντα. Μετά θα έχουμε ασφαλή εικόνα για την ΑΕΚ. Η οποία δεδομένα έκανε ποιοτικές μεταγραφές. Αλλά πρέπει να «δέσει» όλο αυτό.

*Ολυμπιακός αν δεν πάρει παίκτες στα χαφ με δημιουργικές ικανότητες και ενέργεια στο παιχνίδι τους, τότε θα υποφέρει. Πραγματικά θα υποφέρει κι ας είναι ο εξτρέμ ή ο επιθετικός που θα αποκτηθεί, παίκτες των 10 εκ. ευρώ ο καθένας.

*Το ψάχνει πάντως για «μπαμ» ο Ολυμπιακός. Τον θέλει τον εντυπωσιασμό, να κερδίσει εντυπώσεις πέρα από ουσία. Το καλοκαίρι δεν του έχει πάει καλά και στον Πειραιά δίνουν σημασία σε αυτά, θέλουν να γλυκάνουν τον κόσμο τους.

*Κι ο ΠΑΟΚ δεν πάει πίσω βέβαια. Ειδικά στον τομέα προβληματισμού μέχρι τώρα. Για εκεί ακούω πως κάτι καλό «ψήνουν». Κάτι «δυνατό». Το να τους «κάτσει» είναι το θέμα, επειδή δεν υπάρχει κι Ευρώπη. Οπότε δύσκολα τα πράγματα.

*Αυτές οι κινήσεις θα πάρουν χρόνο. Επειδή όσο καλύτερο το όνομα, τόσο πιο δύσκολα παίρνει την απόφαση για Ελλάδα. Φέτος είχαμε πολλά παραδείγματα στις ομάδες μας που απλά δεν έγιναν γνωστά. Πιστέψτε με, προσπάθησαν για καλές μεταγραφές όλοι, αλλά στο τέλος κάτι «στράβωνε».

*Άρης λίγο τον έχει χάσει το δρόμο του. Έπαιξε με τους πουθενάδες της Γκόμελ και νόμιζε πως έγινε υπερομάδα. Καλούς παίκτες πήρε, αλλά άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα. Θέλει χρόνο. Θέλει μπόλικο χρόνο. Και δεν τον βολεύει καθόλου το πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος, θυμηθείτε το αυτό.

*Ζερβίνιο μαθαίνω υπερβολικά… χαλαρός. Δεν πιέζεται καθόλου, ωραία η Ελλάδα, Θεσσαλονίκη να γουστάρεις, νησιά και τα ρέστα. Έμπειρος είναι ξέρει να διαχειρίζεται τον εαυτό του. Ποδοσφαιρικά στο 50% πλάκα κάνει σε όλους… Αν φτάσει στο 50% βέβαια.

*Χαμός με τα λεφτά απ’ το στοίχημα. Όλοι τα ακούνε, κανείς δε θα τα δει στο τέλος. Για το 2022 σίγουρα, το ανακοίνωσε το υπουργείο. Σε δύσκολη θέση το ποδόσφαιρο. Και το ποδόσφαιρο για να το πούμε αλλιώς. Ομάδες περίμεναν αυτά τα χρήματα για το μπάτζετ τους σχεδόν.

*Στη λίγκα πάντως προβληματίζονται. Γιατί το να πουν οι ομάδες καθυστερούμε την έναρξη του Πρωταθλήματος, δεν είναι καθόλου απλό. Συμβόλαια, ρήτρες τηλεοπτικών, χαμός θα γίνει. «Πονοκέφαλος» όχι παίξε γέλασε. Αφήστε που δεν υπάρχουν κι ημερομηνίες. Οπότε δε νομίζω να αλλάξει κάτι.

*Δημιουργούνται νέοι πόλοι στο ποδόσφαιρο να ξέρετε. Ειδικά σε επίπεδο αντιπαλότητας. Αν δεν το έχετε διακρίνει, οι δύο της Αθήνας είναι αρκετά «αγριεμένοι». Ο ένας απέναντι στον άλλο. Θα έχει ενδιαφέρον η σεζόν λέμε…



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved