Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο - «Έφυγε» θρυλική μορφή ιστορικής ομάδας
pixabay

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο - «Έφυγε» θρυλική μορφή ιστορικής ομάδας

Θρήνος για την απώλεια ενός εμβληματικού παλαιμάχου.

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο άκουσμα του θανάτου μιας μεγάλης προσωπικότητας.

Την Κυριακή έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88, ετών ο διαχρονικός ηγέτης του ΑΟ Καβάλα ο Παύλος Κούντουρας, ο οποίος έπασχε από άνοια και τις τελευταίες ημέρες επιδεινώθηκε η κατάσταση του.

Ο Παύλος Κούντουρας γεννήθηκε το 1934 στην Καβάλα και από μικρή ηλικία -στις αλάνες της γειτονιάς του- ξεχώρισε για την ποδοσφαιρική του ευστροφία κάτι που αναγνωρίσθηκε γρήγορα από τους τότε ειδικούς.
Σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε στην ΑΕΚ Καβάλας και λίγες μέρες αργότερα πήγε στους Φιλίππους.

Αυτό το γεγονός ήταν η αιτία να τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο χρόνων, αναγκάζοντας τον να συμμετάσχει μόνο στα φιλικά παιχνίδια των Φιλίππων. Από το 1950 και μετά είναι επίσημα παίκτης των Φιλίππων όπου καθιερώθηκε άμεσα και μάλιστα λόγω των ηγετικών του προσόντων γίνεται ο αρχηγός της ομάδας.

Στους Φιλίππους αγωνίστηκε μέχρι το 1965, καθώς εκείνη τη χρονιά προέκυψε η συγχώνευση των τριών Καβαλιώτικων ομάδων (Φίλιπποι - ΑΕΚ - Ηρακλής) για να δημιουργηθεί ο ΑΟ Καβάλα.

Μάλιστα ο Παύλος Κούντουρας ήταν εκ των βασικών συντελεστών, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην Ένωση με την επιρροή που είχε τόσο μέσα στην ομάδα του όσο και με τους εκπροσώπους των άλλων δύο ομάδων. Δικαιώθηκε στο ακέραιο αφού τα επόμενα χρόνια ο Α.Ο.Κ. έγινε το σύμβολο της ενότητας όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης και του νομού Καβάλας.

Ο προικισμένος και μοντέρνος κεντρικός αμυντικός μετέφερε το οικογενειακό πνεύμα που επικρατούσε στους Φιλίππους και στο νέο δημιούργημα, τον Α.Ο.Κ. Τον Παύλο Κούντουρα τον διέκρινε η εργατικότητα, η συνέπεια και η τρομερή του διαίσθηση, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και σαν επαγγελματίας στην αγορά της πόλης.
Μάλιστα το 1968 που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, αμέσως του δόθηκε η τιμητική θέση του βοηθού προπονητή στον Α.Ο.Κ. δίπλα στον σπουδαίο Γιουγκοσλάβο προπονητή Μπέλλα Πάλφυ.

Η συνεργασία αυτή κράτησε 4 χρόνια και στη συνέχεια ο Παύλος Κούντουρας αναλαμβάνει κατά σειρά προπονητής στο Νέστο Χρυσούπολης, στο Καλαμπάκι, στον Ορφέα Ελευθερούπολης, στη Νεάπολη Καβάλας, για να κλείσει την προπονητική του καριέρα στα ερασιτεχνικά τμήματα του ΑΟ Καβάλα μετά από μια τετραετία.

Ο Παύλος Κούντουρας ήταν μια κινητή εγκυκλοπαίδεια, μπορούσε να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια καταστάσεις που έζησε στην πολύχρονη παρουσία του στην ομάδα, όπως και από την καθημερινότητα του.
Τιμήθηκε εν ζωή με πλακέτα για την προσφορά του στον ΑΟ Καβάλα, από τους Αθλητικογράφους της πόλης, τον Ρόταρυ, τους Παλαίμαχους Α.Ο.Κ., όπου ήταν και επίτιμος πρόεδρος.

Πηγή: Μπάμπης Παναγιωτίδης



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved