Finalissima: Περίπατος για την Αργεντινή, υπερπρωταθλήτρια η παρέα του Μέσι! (Videos+Photos)
twitter / Finalissima

Finalissima: Περίπατος για την Αργεντινή, υπερπρωταθλήτρια η παρέα του Μέσι! (Videos+Photos)

Finalissima: Ο μεγάλος αγώνας ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία και την Πρωταθλήτρια νότιας Αμερικής, Αργεντινή, βρήκε την «αλμπισελέστε» να επικρατεί άνετα 3-0 – Λαουτάρο, Ντι Μαρία και Ντιμπάλα οι σκόρερ – Τελευταίο διεθνές ματς του Κιελίνι.

Vamos Argentina μέσα στο Γουέμπλεϊ! Η «αλμπισελέστε» με άνεση κατέκτησε το τρίτο Finalissima της ιστορίας. Τον αγώνα δηλαδή ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης και την κάτοχο του Copa America. Η Ιταλία αποδείχθηκε εύκολη αντίπαλος για την εξαιρετική ομάδα που έχει δημιουργήσει ο Λιονέλ Σκαλόνι!

Έτσι, η Αργεντινή πήρε τον άτυπο αυτό τίτλο της υπερπτωταθλήτριας του πλανήτη. Σε ένα ματς ιστορικό και λόγω του γεγονότος πως ήταν το τελευταίο του Τζόρτζιο Κιελίνι με την «Σκουάντρα Ατζούρα». Ο έμπειρος στόπερ αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο, στο τελευταίο του 45λεπτο με τους Ιταλούς, στους οποίους αγωνίζεται απ’ το 2004!

Οι λατινοαμερικάνοι ήταν σαφώς ανώτεροι. Διαχειρίστηκαν έξυπνα το ματς παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο απλά έκαναν ό,τι ήθελαν στο χορτάρι. Φτάνοντας το σκορ στο 3-0.

Το ματς άρχισε με τις δύο ομάδες να δείχνουν αρκετά «μουδιασμένες». Η πρώτη τελική έγινε απ’ τους Ιταλούς στο 12ο λεπτό. Ενώ στο 20’ ήρθε η υποψία φάσης, μετά το γύρισμα του Μπερναντέσκι και το διώξιμου του Μολίνα σε κόρνερ. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν ουσιαστικά μια ελαφρά υπεροχή, αλλά χωρίς ουσιαστικές φάσεις.

Η πρώτη ήρθε απ’ την Αργεντινή κι έγινε γκολ ένα λεπτό πριν το ημίωρο. Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε στην περιοχή και ουσιαστικά έδωσε έτοιμο γκολ στον Λαουτάρο που δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για το 1-0 των λατινοαμερικάνων.

Η Ιταλία είχε ένα σουτ του Μπαρέλα που πήγε να αιφνιδιάσει τον Μαρτίνεθ, αλλά η Αργεντινή «χτύπησε» και πάλι πριν την ανάπαυλα! Με πανέμορφη αντεπίθεση ο Λαουτάρο έγινε δημιουργός με πανέμορφη πάσα στον Ντι Μαρία, με τον τελευταίο να «σκάβει» την μπάλα και να τη στέλνει στα δίχτυα του Ντοναρούμα για το 2-0 της «αλμπισελέστε».

Το δεύτερο μέρος έφερε αλλαγή φιλοσοφίας για τους Ιταλούς, που αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί των Αργεντινών. Οι λατινοαμερικάνοι με τον Μέσι κεφάτο, βρήκαν χώρους και δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να ανεβάσουν τη διαφορά στα γκολ.

Ο Ντοναρούμε ήταν εκεί για να σταματήσει τις προσπάθειες του Μέσι, ενώ ο Λο Σέλσο δε σούταρε καλά στο 81’. Έτσι οι αρκετές φάσεις της «αλμπισελέστε» σπαταλήθηκαν. Παρ’ όλα αυτά ήρθε το… κερασάκι στην τούρτα στο 90+4’. Ο Ντιμπάλα που είχε περάσει αλλαγή, με διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι η Αργεντινή απόλυτα δίκαια και άνετα, έγινε η υπερπρωταθλήτρια, κατακτώντας το τρίτο Finalissima της ιστορίας.

ΙΤΑΛΙΑ (Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι (46’ Λατσάρι), Έμερσον (77’ Μπαστόνι), Πεσίνα (63’ Σπινατσόλα), Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (46’ Λοκατέλι), Μπελότι (46’ Σκαμάτσα), Ρασπαντόρι

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (84’ Πετσέλα), Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (76’ Παλάσιος), Ροντρίγκες, Λο Σέλσο (90+1’ Ντιμπάλα), Μέσι, Ντι Μαρία (90+1’ Νίκολας Γκονζάλες), Λαουτάρο Μαρτίνες (84’ Άλβαρες)



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved