Τσέλσι: Νέος ιδιοκτήτης κι επίσημα ο Μπόελι – Τέλος εποχής για τον Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Νέος ιδιοκτήτης κι επίσημα ο Μπόελι – Τέλος εποχής για τον Αμπράμοβιτς

Τσέλσι: Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι ο Τοντ Μπόελι και η Clearlake Capital είναι πλέον ιδιοκτήτες των Λονδρέζων.

Η Τσέλσι άλλαξε χέρια κι επίσημα.

Τέλος εποχής για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στους «μπλε». Ιδιοκτήτης πλέον των Λονδρέζων είναι ο Τοντ Μπόελι και η Clearlake Capital.

Στην ανακοίνωση της Τσέλσι αναφέρεται: «Η κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τόντ Μπόελι και την Clearlake Capital ολοκληρώνει την εξαγορά της Τσέλσι.

Οι νέοι ιδιοκτήτες από κοινού ελέγχου δεσμεύονται να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν την παράδοση της απαράμιλλης ποδοσφαιρικής αριστείας.

Η κοινοπραξία με επικεφαλής τον Μπόελι, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldridge και την Clearlake Capital Group, L.P. (μαζί με τις θυγατρικές της, "Clearlake"), ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ιδιοκτησίας της Τσέλσι.

 Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης τον Νάσεργκ Βις, ιδρυτή του Wyss Foundation, και τον Μαρκ Γουόλτερ, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Guggenheim Capital. Ο Γουόλτερ και ο Μπόελι, είναι ιδιοκτήτες των Los Angeles Dodgers, Los Angeles Lakers και Los Angeles Sparks. Η συναλλαγή έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, την Premier League και άλλες αρχές.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Μπόελι και η Clearlake θα μοιράζονται τον κοινό έλεγχο και την ισότιμη διακυβέρνηση του Club. Ο Μπόελι θα διατελέσει Πρόεδρος της εταιρείας χαρτοφυλακίου.

Έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν σε βασικούς τομείς που θα επεκτείνουν και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της Τσέλσι, συμπεριλαμβανομένης της ανακατασκευής του Stamford Bridge, περαιτέρω επενδύσεων στην Ακαδημία, την Ομάδα Γυναικών και το στάδιο Kingsmeadow. Οι ιδιοκτήτες θα συνεχίσουν επίσης το σημαντικό έργο του Chelsea Foundation.

«Είναι τιμή μας που γίνουμε οι νέοι θεματοφύλακες της Ποδοσφαιρικής Λέσχης Τσέλσι», δήλωσε ο Μπόελι. «Είμαστε όλοι μέσα – 100% – κάθε λεπτό, σε κάθε αγώνα. Το όραμά μας ως ιδιοκτήτες είναι ξεκάθαρο: θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς. Μαζί με τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη της ομάδας νέων και την απόκτηση των καλύτερων ταλέντων, το σχέδιο δράσης μας είναι να επενδύσουμε στο Club μακροπρόθεσμα και να αξιοποιήσουμε την ιστορία επιτυχίας της Τσέλσι. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους υπουργούς και τους αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης και της Premier League, για όλη τη δουλειά τους για να γίνει αυτό».

Οι Μπεχντάντ Εγκχμπαλί και Χοσέ Φελιτσιάνο, συνιδρυτές και διευθυντές της Clearlake, δήλωσαν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που δεσμεύουμε τους πόρους για να συνεχίσουμε τον ηγετικό ρόλο της Τσέλσι στο αγγλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο και ως κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη ποδοσφαιρικών ταλέντων. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις αρχές για όλο το έργο τους σε όλη τη διαδικασία.

Ως πρωτοπόροι στον αθλητισμό και τις επενδύσεις στα μέσα ενημέρωσης, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον Τοντ και την υπόλοιπη κοινοπραξία για να αναπτύξουμε ουσιαστικά το Club ως παγκόσμια πλατφόρμα. Μαζί, θα επεκτείνουμε τις επενδύσεις του συλλόγου σε υποδομές, τεχνολογία και αθλητικές επιστήμες για να υποστηρίξουμε τις απίστευτες ποδοσφαιρικές και εμπορικές ομάδες της Τσέλσι – όλα αυτά με στόχο να αξιοποιήσουμε αυτή την ανάπτυξη για να τροφοδοτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία εντός του γηπέδου».

Η νέα ομάδα ιδιοκτησίας επιθυμεί να αναγνωρίσει την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του Υπουργείου Ψηφιακής, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού, του Υπουργείου Οικονομικών της HM και της Premier League κατά τη διεξαγωγή των αναθεωρήσεων αυτής της ιστορικής και περίπλοκης συναλλαγής.

Η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η Moelis & Company LLC και η Robey Warshaw LLP υπηρέτησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι στη νέα ομάδα ιδιοκτησίας. Οι Latham & Watkins LLP, Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP και Sidley Austin LLP πρόσφεραν ως νομικοί σύμβουλοι».



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τελικό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved