Συγκίνηση για Κιελίνι: 17 λεπτά για τα 17 χρόνια στη Γιουβέντους! (videos+photos)

Συγκίνηση για Κιελίνι: 17 λεπτά για τα 17 χρόνια στη Γιουβέντους! (videos+photos)

Serie A: Ο Κιελίνι έβαλε τέλος σε μία τεράστια καριέρα 17 ετών με τη Γιουβέντους.

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αποχαιρέτησε απόψε τη Γιουβέντους.

Αυτός ο σπουδαίος Ιταλός αμυντικός για 17 χρόνια έδωσε πάρα πολλά στον τεράστιο ιταλικό σύλλογο και φυσικά εισέπραξε χρήμα, δόξα και κυρίως αγάπη από τον κόσμο. Στον αποψινό εντός έδρας αγώνα με τη Λάτσιο ξεκίνησε κι αντικαταστάθηκε στο 17'. Όσα και τα χρόνια στην ομάδα του. Ο κόσμος τον αποθέωσε, ο ίδιος ευχαριστούσε κι έστελνε φιλάκια, ενώ δεν γινόταν να μην βουρκώσει.

 

Στο μεταξύ πριν την αλλαγή του Κιελίνι, η Γιουβέντους είχε προλάβει να ανοίξει το σκορ με θαυμάσια κεφαλιά ψαράκι του Βλάχοβιτς και στη συνέχεια έκανε ο Μοράτα το 2-0.

 

Νωρίτερα, ο 37χρονος διεθνής αμυντικός, ο οποίος φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα για περισσότερα από 400 παιχνίδια, κατακτώντας 9 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ Ιταλίας, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια αποχαιρετιστήρια επιστολή, που απευθύνεται σε φιλάθλους, συμπαίκτες και αντιπάλους:

«Ήρθε η μέρα. Απόψε μια δίνη συναισθημάτων θα με διαπεράσει. Η Γιούβε ήταν τα πάντα για μένα. Τα νιάτα μου, η εμπειρία, η ωριμότητά μου. Η επιθυμία για νίκη, η χαρά του θριάμβου, η αποδοχή της ήττας. Η συγκίνηση της πρόκλησης, η μονομαχία στο γήπεδο, το κεφάλι μου πάντα δεμένο. Και μετά οι πρωταθλητές, εντός και εκτός του γηπέδου, οι προπονητές, οι διευθυντές, όλο το προσωπικό. Άνδρες που πέρασαν πάντα μου άφηναν κάτι. Κάτι που έχω φροντίσει να συλλέξω, να διατηρήσω και να αγαπήσω» έγραψε ο Κιελίνι.

«Τρία. Ο αριθμός μου. Αλλά και οι αισθήσεις που πλέον συνυπάρχουν στην ψυχή μου.

ΧΑΡΑ, για μια περιπέτεια που τελείωσε έτσι, που πραγματοποίησα κάθε όνειρο που μπορούσε να φανταστεί κανείς και που θα μείνει για πάντα στην ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου.

ΗΡΕΜΙΑ, να διαλέξω την κατάλληλη στιγμή για να αποχαιρετήσω, να φύγω ξανά σε επίπεδο που αρμόζει σε αυτό που ήμουν, να έχω μοιραστεί τόσες αξίες και συναισθήματα που κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να ακυρώσει.

ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, για όλη τη Γιουβέντους, για την οικογένεια Ανιέλι που με "υιοθέτησε" όλα αυτά τα χρόνια, για τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους και για όλους τους ανθρώπους που αγαπώ, χωρίς τους οποίους δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι τώρα, γιατί ήταν μια ανεξάντλητη πηγή υποστήριξης και ενέργειας και πάντα με συνόδευαν σε αυτό το μακρύ ταξίδι» πρόσθεσε.

«Βρίσκομαι μπροστά στο πιο όμορφο από τα ηλιοβασιλέματα, προσπαθώντας να φανταστώ μια νέα αυγή. Γιατί το ταξίδι δεν τελειώνει. Ακόμα δεν ξέρω τι με περιμένει στη συνέχεια. Θα είναι όμως άλλη εποχή και άλλη ιστορία. Αυτή, από την άλλη, είναι η ώρα για αποχαιρετισμό και άπειρη και βαθιά ευγνωμοσύνη. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ όλους, τους οπαδούς και τους αντιπάλους. Ευχαριστώ που με καλωσόρισες, με ανέχθηκες, με υποστήριξες. Ευχαριστώ που δώσατε νόημα στη σημασία της λέξης όνειρο. Ευχαριστώ, μέχρι το τέλος, ευχαριστώ».

 



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved