Serie A: Θρίαμβος Ίντερ, «καθάρισε» τη Γιουβέντους και τώρα οι τρεις τους! (Videos)

Serie A: Θρίαμβος Ίντερ, «καθάρισε» τη Γιουβέντους και τώρα οι τρεις τους! (Videos)

Serie A: Με ψυχή Πρωταθλήτριας η Ίντερ πήρε τεράστιας σημασίας «διπλό» στο derby d’Italia που διεξήχθη στην έδρα της Γιουβέντους – 1-0 με γκολ πέναλτι του Τσαλχάνογλου.

Τα αποτελέσματα της Ίντερ, την έφερναν από φαβορί για τον τίτλο, με την πλάτη στον τοίχο ακόμη και για την πρώτη τριάδα. Οι «νερατζούρι» μόλις με ένα βαθμό διαφορά πήγαν στο Τορίνο για το μεγάλο ματς με τη Γιουβέντους. Τη στιγμή που η ομάδα του Αλέγκρι έδειχνε να έχει βρει ρυθμό για τα καλά.

Το derby d’Italia όμως, είναι πάντα διαφορετική υπόθεση. Η Ίντερ έφυγε απ’ το «σπίτι» της «γηραιάς κυρίας» με τεράστιο «διπλό». Αποτέλεσμα που ουσιαστικά καθορίζει τη μοίρα των δύο ομάδων μετά την 31η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

Η μεν Ίντερ θα διεκδικήσει στα ίσα το Πρωτάθλημα, έχοντας περίπου ίδιες πιθανότητες με Μίλαν και Νάπολι. Όσο για τη Γιουβέντους, ενώ ήθελε να βρεθεί τρίτη, τώρα θα μοιάζει με έκπληξη αν καταφέρει να τερματίσει έστω στη συγκεκριμένη θέση και θα αρκεστεί στην 4η.

Τα πάντα στο νευρικό ματς του Καμπιονάτο, κρίθηκαν στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Ντάμφρις βρέθηκε στο έδαφος επειδή αντίπαλος τον πάτησε πάνω στη φάση. Εντός περιοχής. Ο διαιτητής είδε τη φάση και υπέδειξε πέναλτι!

Ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε την εκτέλεση και είδε τον Σέζνι να αποκρούει. Στη συνέχεια ο Τούρκος σκόραρε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ. Όμως η εκ νέου εξέταση της φάσης έφερε επανάληψη του πέναλτι, επειδή ο Ντε Λιχτ είχε μπει γρηγορότερα στην περιοχή. Αυτή τη φορά ο Τσαλχάνογλου δεν αστόχησε και έτσι στο 45+5’ ήρθε το 0-1.

 

Στο δεύτερο μέρος οι ευκαιρίες δεν ήταν πάρα πολλές. Οι Ίντερ βρίσκονταν χώρους προσπάθησε να τους εκμεταλλευτεί, χωρίς αποτέλεσμα. Στο 63’ η Γιουβέντους απείλησε με προσπάθεια του Βλάχοβιτς που κατέληξε άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 73’. Από προσπάθεια του Ζακαρία, ο Χαντάνοβιτς βρήκε την μπάλα, εν συνεχεία χτύπησε το δοκάρι και απομακρύνθηκε! Από εκεί και πέρα η Ίντερ είχε δύο καλές στιγμές με Βιδάλ και Κορέα, αλλά το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ματς.

 

Δίνοντας τεράστιας σημασίας νίκη στην Ίντερ, πέρα απ’ το γόητρο και για βαθμολογικούς λόγους. Οι «νερατζούρι» ανέβηκαν στους 63 βαθμούς, όντας στο -3 απ’ την κορυφή όπου συγκατοικούν Μίλαν και Νάπολι. Οι δύο ομάδες του Μιλάνου έχουν από 30 αγώνες. Η Γιουβέντους έμεινε στους 59 σε 31 ματς και μοιάζει να χάνει τη «μάχη» για να πλησιάσει την κορυφή.

 

Σε αναμετρήσεις της 31ης αγωνιστικής στη Serie A, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σπέτσια-Βενέτσια 1-0

Λάτσιο-Σασουόλο 2-1

Σαλερνιτάνα-Τορίνο 0-1

Φιορεντίνα-Έμπολι 1-0

Αταλάντα-Νάπολι 1-3

Ουντινέζε-Κάλιαρι 5-1

Σαμπντόρια-Ρόμα 0-1

Γιουβέντους-Ίντερ 0-1

Βερόνα-Τζένοα 4/4

Μίλαν-Μπολόνια 4/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)

Μίλαν 66 -30αγ.

Νάπολι 66

Ίντερ 63 -30αγ.

Γιουβέντους 59

Ρόμα 54

Λάτσιο 52

Αταλάντα 51 -30αγ.

Φιορεντίνα 50 -30αγ.

Σασουόλο 43

Βερόνα 42 -30αγ.

Τορίνο 38 -30αγ.

Ουντινέζε 33 -29αγ.

Μπολόνια 33 -29αγ.

Έμπολι 33

Σπέτσια 32

Σαμπντόρια 29

Κάλιαρι 25

Βενέτσια 22 -30αγ.

Τζένοα 22 -30αγ.

Σαλερνιτάνα 16 -29αγ.



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved