Μπαρτσελόνα: Σαρώνει μεταγραφικά, εξυγιαίνεται οικονομικά (Photos)

Μπαρτσελόνα: Σαρώνει μεταγραφικά, εξυγιαίνεται οικονομικά (Photos)

Μπαρτσελόνα: Λαπόρτα και Τσάβι λύνουν τα προβλήματα των Καταλανών οικονομικά και αγωνιστικά – Προχωρά η ανανέωση του ρόστερ με πολλές συμφωνίες να έχουν ήδη επιτευχθεί.

Η νέα εποχή Ζοάν Λαπόρτα στην Μπαρτσελόνα, άρχισε με πίκρα. Στεναχώρια. Σχεδόν κατάντια αναφορικά με το επίπεδο που βρισκόταν ο Καταλανικός σύλλογος τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Η κατηφόρα ήταν μεγάλη και κυρίως δεν έμοιαζε κανείς να μπορεί να σταματήσει την κατρακύλα.

Με τον Κούμαν στο «τιμόνι», η ομάδα πήγαινε από αποτυχία σε αποτυχία. Ακόμη και η Ευρώπη έμοιαζε με δύσκολη διαδικασία έτσι όπως είχε αρχίσει η σεζόν. Την ίδια στιγμή που ο κόσμος ήταν γεμάτος πίκρα κυρίως για τη φυγή του Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός δεν μπορούσε να μείνει για οικονομικούς λόγους. Ο Λαπόρτα πήρε τη δύσκολη απόφαση που προφανώς κανείς στους «μπλαουγκράνα» δεν μπορούσε να χωνέψει.

Η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να «πνίγεται» χωρίς να βρίσκει κανένα χέρι να την κρατήσει. Μέχρι τη στιγμή που ήρθε η μεγάλη επιστροφή. Ήταν 6 Νοεμβρίου 2021. Ο Τσάβι πέρναγε και πάλι την πύλη του «Καμπ Νου». Φορώντας φόρμα ή κοστούμι, όχι σορτσάκι και φανέλα. Προπονητής πλέον. Στην δυσκολότερη κατάσταση της Μπαρτσελόνα, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα αποτελέσματα άρχισαν να έρχονται. Η αύρα της ομάδας άλλαξε. H μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ήταν οικονομικά «σφιχτή», αλλά άκρως αποτελεσματική. Παίκτες που υπηρετούν το πλάνο Τσάβι και άλλαξαν αγωνιστικά σε πολλά επίπεδα τους «μπλαουγκράνα».

Φεράν Τόρες, Αντάμα Τραορέ, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, τα τρία νέα πρόσωπα που προστέθηκαν στην Μπαρτσελόνα. Ενεργοποιήθηκε ξανά ο Ντεμπελέ που θυμίζει ξανά ποδοσφαιριστή, στοιχείο που πρώτα απ’ όλα ο ίδιος είχε ξεχάσει.

Στο χορτάρι η Μπαρτσελόνα έγινε ξανά θελκτική. Η τελευταία «παράσταση» και ο θρίαμβος στην έδρα της σχεδόν σίγουρης Πρωταθλήτριας, Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Για μια ομάδα που ήδη «χτίζει» την επόμενη αγωνιστική της περίοδο.

Ο Ζοάν Λαπόρτα παρά τα σενάρια για μεταγραφές «βόμβες», κρατά χαμηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Πρώτα απ’ όλα είναι η εξυγίανση της Μπαρτσελόνα. Η οποία επιτυγχάνεται με γοργούς ρυθμούς. Οι περικοπές έχουν φέρει αποτέλεσμα και δειλά-δειλά θα υπάρξουν αυξήσεις σε επίπεδο μπάτζετ απ’ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ήδη υπάρχουν σημαντικές συμφωνίες με παίκτες. Ο Αντρέας Κρίστενσεν της Τσέλσι θα γίνει κάτοικος Βαρκελώνης ως ελεύθερος. Ο Ραφίνια της Λιντς έχει συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα και μένει η τελική συμφωνία με την Αγγλική ομάδα. Ο Φρανκ Κεσιέ ως ελεύθερος αφήνει τη Μίλαν για να γίνει «μπλαουγκράνα».

Την ίδια ώρα, στα θέλω των Καταλανών είναι να προχωρήσουν τις συζητήσεις για Αθπιλικουέτα και Μαζραουί. Παίκτες που επίσης μένουν ελεύθεροι και έτσι αν αποκτηθούν δε θα ξοδευτεί ούτε ευρώ για να πληρωθεί ομάδα. Ο Τσάβι δε θα έλεγε όχι και για τον Γκριμάλδο που «πετάει τη σκούφια» του για την Μπαρτσελόνα.

Κινήσεις που όπως λέγεται στους Καταλανούς, ταιριάζουν «γάντι» στα θέλω του Τσάβι αλλά δεν είναι παίκτες που θα κρύβουν τη λάμψη της ομάδας. Πάντως η αίσθηση που υπάρχει είναι πως τουλάχιστον μία κίνηση που θα κάνει τη διαφορά θα υπάρξει!

Τις τελευταίες ώρες προέκυψαν δημοσιεύματα για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο οποίος θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα, αλλά θα χρειαστούν 50-60 εκ. ευρώ να δοθούν στην Μπάγερν Μονάχου. Την ίδια ώρα, το θέμα Έρλινγκ Χάλαντ ποτέ δεν έχει διαψευστεί ούτε απ’ τον Λαπόρτα ούτε απ’ τον Τσάβι.

Σε κάθε περίπτωση, η Μπαρτσελόνα αλλάζει. Ριζικά. Έχοντας και τα δικά της «παιδιά», σπουδαία ταλέντα, «χτίζει» ένα ρόστερ ικανό να υπηρετεί τη φιλοσοφία του κλαμπ, τη νοοτροπία του Τσάβι. Ανθρώπου που ξέρει το σύλλογο καλύτερα απ’ τον καθένα.



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved