Η θέληση Χατζηγιοβάνη, ο Κουλούρης, η λεπτομέρεια για Σάντος

Η θέληση Χατζηγιοβάνη, ο Κουλούρης, η λεπτομέρεια για Σάντος

Ο Μαρτυριάρης επανεμφανίζεται εν μέσω αγωνιστικών δραστηριοτήτων και μεταγραφικών ορέξεων που δεν χορταίνουν ποτέ τις ομάδες και τους φιλάθλους!

*Είχαν υπάρξει διαψεύσεις, αλλά τις τελευταίες μέρες υπήρξαν νέα δημοσιεύματα. Αναφορικά με σκέψεις της ΑΕΚ για τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Πρώτο βασικό ζήτημα: Θέμα Παναθηναϊκό μοιάζει να μην υπάρχει. Ούτε διαπραγμάτευση, ούτε καν διάθεση για συνέχιση της συνεργασίας. Τώρα αν έρθουν τα πάνω κάτω από εδώ και πέρα, θα είναι έκπληξη επιπέδου κατάκτησης του Euro απ’ την Ελλάδα.

*Η ΑΕΚ λοιπόν, θέλει Χατζηγιοβάνη; Η ίδια το διαψεύδει. Οι διαψεύσεις συνήθως είναι απλά για να γίνονται. Όπως η στήριξη στους προπονητές ένα πράμα. Σε κάθε περίπτωση, δε μοιάζει το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή να υπάρξει θέμα Χατζηγιοβάνη-Ένωσης.

*Ο παίκτης έχει ξεκάθαρη στόχευση το εξωτερικό. Προφανώς κάποια ομάδα που δε θα είναι πρωτοκλασάτη μεν, αλλά η εμπειρία του εξωτερικού τον εξιτάρει. Χώρες όπως Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία είναι πιθανοί προορισμοί γι’ αυτόν. Αν όμως δε βρει αυτό που θέλει; Αν δεν υπάρξει το ενδιαφέρον που θα περίμενε; Εκεί δεν αποκλείεται τίποτα. Εδώ ο Κωνσταντίνου πήγε κάποτε στον Ολυμπιακό.

*Γράφτηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ευθύμη Κουλούρη. Ίσως να ρώτησαν οι «πράσινοι», ίσως να μη ρώτησαν. Δεν αμφισβητώ ρεπορτάζ, μακριά από μένα αυτά. Σεβαστή η δουλειά του καθενός. Απλά θέλω να αναλύω τα δεδομένα ρεαλιστικά.

*Ο Παναθηναϊκός τί θέλει στην επίθεσή του; Σημείο αναφοράς. Πόσους παίκτες έχει με συμβόλαια εκεί; Τρεις. Ο Ιωαννίδης έχει πάρει… προαγωγή και απ’ τη νέα σεζόν θα είναι η δεύτερη λύση στη γραμμή κρούσης. Αναζητείται η πρώτη λοιπόν.

*Αυτή η πρώτη, ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, μπορεί να είναι ο Κουλούρης; Όχι, απαντώ μόνος μου. Θα μπορούσε ο Κουλούρης να δεχτεί να είναι τρίτος; Επίσης όχι. Αφήστε που σε αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε να «σπάσουν» δύο συμβόλαια (Μακέντα, Καρλίτος). Δεν είναι απλά πράγματα αυτά…

*Αλλαγή στάσης για τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι που έρχεται. Θα πάει για πιο σίγουρες λύσεις. Ο Καμπελά είναι ένα παράδειγμα. Δύσκολα θα έχουμε πολλές κινήσεις τύπου Αγκιμπού, νεαρών ελπιδοφόρων δηλαδή. Γιατί πάντα υπάρχει ρίσκο εκεί. Έχουν καταλάβει στην ομάδα πως τώρα χρειάζονται σίγουρες κινήσεις. Επειδή ο ανταγωνισμός ισχυροποιείται εντός συνόρων.

*Εξαιρετικός προπονητής ο Φερνάντο Σάντος. Κανείς δε λέει όχι, πως θα γινόταν άλλωστε. Μια υποσημείωση όμως: Έχει να εργαστεί σε σύλλογο 12 χρόνια. Από τα 55 του και είναι 67. Είναι εντελώς διαφορετική διαδικασία να είσαι εκλέκτορας σε μια Εθνική, απ’ το να είσαι προπονητής με καθημερινή τριβή και πίεση.

*Μην παρεξηγηθώ, ιδεατή περίπτωση για την ΑΕΚ ο Πορτογάλος. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι ο ίδιος Σάντος που είχαμε συνηθίσει στην Ελλάδα προ Εθνικών. Ίσως να είναι καλύτερος. Ίσως όμως, να είναι και χειρότερος. Όση πίεση κι αν υπάρχει στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, δεν είναι ίδιες οι ευθύνες. Ειδικά όταν εμπλέκεται και η πόλωση και η τοξικότητα των συλλογικών διαφορών.

*Προπονητάρα ο Λουτσέσκου. Επειδή παίρνει το απόλυτο από κάθε παίκτη του. «Ξεζουμίζει» όλο το ρόστερ του, δεν πηγαίνει τίποτα χαμένο. Τεράστια μαγκιά για έναν προπονητή. Αλλά είναι και κάτι ακόμη. Ο τύπος έχει άστρο! Είτε επειδή έχει το γούρικο σκουφί, είτε για άλλο λόγο. Στον αθλητισμό χρειάζεται κι αυτό.

*Μεταξύ μας, μία απ’ τις τελευταίες ομάδες που θα μπορούσε να έχει φέτος παράπονα απ’ τη διαιτησία, είναι ο Άρης. Δε λέω πως έχει άδικο για τις φάσεις που αναφέρει για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η γενίκευση όμως, είναι το λιγότερο υπερβολική. Ειδικά τη φετινή σεζόν, αρκεί να δει κανείς τους αριθμούς για να διαπιστώσει πως ο Άρης δεν έχει αδικηθεί. Κατά τα άλλα, δικαίωμά του να βγάζει ανακοινώσεις να φωνάζει κτλ.

*Η ιστορία με τον Παμλίδη ξεπερνά κάθε όριο ανεκτικότητας. Είναι δεδομένο πως πρέπει να υπάρξει σθεναρή αντίδραση απ’ τον ΠΣΑΠ. Ο Απόλλων Σμύρνης φέτος έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και είναι κρίμα. Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στον διαφαινόμενο υποβιβασμό του.

*Δηλαδή δείτε το απλά. Ο Παμλίδης ήξερε πως θα κερδίσει η ομάδα του πέναλτι και είχε ήδη στο μυαλό του πως θα το εκτελέσει τόσο άψυχα για να το χάσει; Είναι αδιανόητο να σπιλώνεται έτσι η αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου κι όχι απλά ενός ποδοσφαιριστή, χωρίς να υπάρχουν συνέπειες.

*Η πληρότητα πήγε στο 100%. Λέτε να έχουμε κάνα sold out μέχρι τέλος της σεζόν; Χλωμό το βλέπω να ξέρετε. Ευτυχώς που θα έρθουν οι ημιτελικοί Κυπέλλου (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) και ο τελικός που λογικά θα είναι ντέρμπι (είτε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είτε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός). Αρκεί μέχρι τότε να μην αλλάξει το 100%.



Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved