«Βόμβες» Μπεργκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο - «Είναι πολύ διεφθαρμένο» (audio)

«Βόμβες» Μπεργκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο - «Είναι πολύ διεφθαρμένο» (audio)

Ο Μάρκους Μπεργκ μίλησε για διαφθορά στην Ελλάδα, έκανε λόγο για προκαθορισμένες αποφάσεις στα παιχνίδια και ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά.

«Βόμβες» για όσα βίωσε στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έριξε ο Μάρκους Μπεργκ μιλώντας σε podcast σε σουηδικό Μέσο.

Ο Σουηδός επιθετικός ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά και παραδείγματα, τόσο με τον Παναθηναϊκό όσο και από παιχνίδια που έβλεπε στην τηλεόραση.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν πως είπε τα σουηδικά δημοσιεύματα:

«Μου άρεσε πολύ να παίζω στον Παναθηναϊκό. Είναι τρομερό το πάθος που έχουν και μου άρεσε πολύ. Αλλά αν είχες έναν συγκεκριμένο αριθμό κίτρινων καρτών, ήξερες ότι θα δεχθείς κίτρινη κάρτα στον αμέσως επόμενο αγώνα. Γιατί δεν έπρεπε να παίξεις απέναντι σε μια συγκεκριμένη ομάδα. Ηξερες ότι θα συμβεί. Είναι πολύ διεφθαρμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Σε ένα παιχνίδι μπήκε ο προπονητής στα αποδυτήρια και μου είπε: πρόσεξε πολύ, θα πάρεις κίτρινη κάρτα σήμερα μόνο και μόνο… κοιτάζοντας τον διαιτητή. Δεν θέλουν να παίξεις στα πλέι οφ. Πρόσεξε πολύ... Επειδή ήμουν ένας από τους καλύτερους παίκτες.

Μετά από ένα λεπτό, προέκυψε ένα δοκάρι και προσπάθησα να κρατήσω την μπάλα με το στήθος. Πήρα κίτρινη κάρτα για χέρι! Τότε απλώς ήθελα να φύγω από το γήπεδο… Πήγα στον προπονητή και του είπα: αντικαταστήστε με! Δεν μπορώ να παίξω άλλο…

Τα πράγματα συμβαίνουν όπως τα έχουν αποφασίσει από πριν, παρότι σκέφτεσαι "όχι, αυτό δεν μπορεί να συμβεί". Πρέπει να υπάρξει κάποια φόρμουλα, κάποιο σύστημα που να αλλάξει τα πράγματα, γιατί έτσι δεν μπορεί να λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ διεφθαρμένο».

-Εμεινες όμως για σχεδόν τέσσερα χρόνια;

«Ήταν φανταστικά στον Παναθηναϊκό, μου άρεσε πολύ να παίζω για αυτόν τον σύλλογο. Η οικογένεια μου περνούσε απίστευτα καλά. Ταυτόχρονα όμως ένιωθα ψυχικά άρρωστος. Ημουν ψυχολογικά ράκος, σχεδόν μετά από κάθε σεζόν. Θα έπρεπε να είναι έτσι; Υπήρχαν ελπίδες ότι θα βελτιωνόταν η κατάσταση αλλά αυτό δεν συνέβαινε στην πράξη».

-Υπήρξαν «στημένα» αποτελέσματα;

«Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά δεν ξέρω σε ποιο επίπεδο ακριβώς. Υπήρχε αγώνας που μου είπαν ότι "θα είναι 3-0 στο ημίχρονο". Και έτσι έγινε. Καθόμασταν και βλέπαμε το συγκεκριμένο ματς στην τηλεόραση, ήταν για τη δεύτερη κατηγορία.

Και μετά έλεγες "τι στο διάολο συμβαίνει;" Παίκτες που αγωνίζονταν σε άλλες ομάδες μου έλεγαν ότι έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είναι πράγματα που δεν πιστεύεις ότι θα συμβούν, αλλά τελικά συμβαίνουν».

Ακούστε τον Μάρκους Μπεργκ ΕΔΩ:



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved