Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0: «Καθάρισε» από νωρίς ο Τικίνιο (photos+videos)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-0: «Καθάρισε» από νωρίς ο Τικίνιο (photos+videos)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός: Την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήραν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη 2-0 επί των Βοιωτών, χάρις στα δύο τέρματα του Τικίνιο Σοάρες στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή σε βάρος του Λεβαδειακού, από την ήττα στον πρώτο αγώνα (3-2) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρωταγωνιστής για το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος σκόραρε δις στο πρώτο ημίχρονο και έστειλε την ομάδα του στους «8» της διοργάνωσης.

Από την άλλη, οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων, κυρίως στο πρώτο μέρος, ενώ αντίθετα στην «επανάληψη» προσπάθησαν για ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά την εστία του Κρίστινσον.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πιέσουν για να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που θα έκανε πιο εύκολο το έργο τους. Μόλις στο 4’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Καμαρά και την προβολή του Ονιεκούρου αλλά ο Στογιάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, στο 5’ ο Ονιεκούρου δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, ενώ στο 9’ το σουτ του Βαλμπουενά πέρασε άουτ. Η πρώτη… απάντηση των «πράσινων» ήρθε στο 14’ με τον Πολέτο, που έκανε το σουτ αλλά ο Κρίστινσον ήταν σε ετοιμότητα.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 25’. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Τικίνιο με κεφαλιά έγραψε το 1-0 και έδωσε το προβάδισμα στους Πειραιώτες. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος απείλησε και πάλι με κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Βήχος έκανε το σουτ, όμως και πάλι ο Κρίστινσον απέκρουσε.

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» τον αγώνα λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, καθώς στο 43’ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα, ο Ονιεκούρου δεν πλάσαρε σωστά, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν έδιωξαν και ο Τικίνιο με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το 2-0.

Έπεσε ο ρυθμός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του ματς έπεσε αισθητά. Ο Μπουχαλάκης απείλησε στο 48’ με σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Στογιάνοβιτς, ενώ στη συνέχεια ο Λεβαδειακός προσπάθησε να ανεβάσει… ρυθμό για να διεκδικήσει ότι μπορούσε περισσότερο από τον αγώνα.

Στο 55’ ο Νίλι ήταν αυτός που απείλησε με σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Κρίστινσον και τρία λεπτά αργότερα, ο Στογιάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μαντί Καμαρά.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός θέλησε να «παγώσει» τον ρυθμό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 68’ με τον Πολέτο, αλλά ο Κρίστινσον ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Στο 80’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκα για πέναλτι του Βήχου στον Ανδρούτσο, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, ενώ στο 90’ ο Βρακάς έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 94’ ο Μυτίδης σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Περισσότερα σε λίγο...



Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Χάντμπολ: Στον τελικό του EHF European Cup ο Ολυμπιακός / Όμιλος Ξυνή - Ιστορική πρόκριση
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved